joliska 07.07.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Od 5 lat mam pralkę ładowaną od góry - nigdy mi klapa nie spadła i niczym jej nie podpieram, kiedy schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Mnie tak naprawdę nie pasuje tylko dekor obok lustra z tym na blacie.Czy to jest twoja główna łazienka? Gdzie zamierzasz mieć kosmetyki i takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 07.07.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Najbardziej rażą mnie te półeczki w narożniku - ani to wygodne, ani praktyczne, wszelkie postawione tam rzeczy będą Ci się tylko kurzyły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 07.07.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 my też wybraliśmy bambusa do naszej łazienki. Płytki w realu są śliczne. http://img27.imageshack.us/img27/3180/lazienka07001uj7.jpg http://img177.imageshack.us/img177/4633/lazienka06000rw2.jpg http://img156.imageshack.us/img156/6909/lazienka06003jf8.jpg http://img24.imageshack.us/img24/2242/lazienka07002mk4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.07.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 joliska - mam pytanko do Ciebie - jestem zachwycona symetrią ułożenia płytek w Twojej łazience i stąd moje pytanie: sama tak kombinowałaś czy zrobił Ci to ktoś? Jeżeli sama, to czy mogłabyś mi pomóc? Też chcę tak ładnie symetrycznie, ale w mojej mikroskopijnej toalecie zachciało mi się płytek 25 na 50 cm a na podłogę 50 na 50 i .... jak nie wymyślę zawsze mi jakaś dziwna "końcówka wychodzi.... Oczywiście radzić i ciosać kołki na głowie możecie mi wszystkie dziewczyny Zrezygnować z tak wielkich kafelek (takie ładne są ) czy jednak dalej kombinować Przeszły mi już przez głowę listwy srebrne (takie 1 cm chcę na ścianach) ale 5 cm szerokości na podłodze to mi jakoś strasznie tandetą zalatuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 11.07.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 kropecka mnie tu cos nie leza te dzwiczki zaluzjowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 joliska - mam pytanko do Ciebie - jestem zachwycona symetrią ułożenia płytek w Twojej łazience i stąd moje pytanie: sama tak kombinowałaś czy zrobił Ci to ktoś? Anulku zrobili mi to Panowie, którzy wykańczali moje mieszkanie - niczego nie tłumaczyłam, o nic nie prosiłam, sami wiedzieli, że płytki (nieważne, czy na ścianach, podłodze w łazience, czy na balkonie), układa się idealnie symetrycznie A płytki łazienkowe małe nie są: 30x41,60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.07.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 joliska - mam pytanko do Ciebie - jestem zachwycona symetrią ułożenia płytek w Twojej łazience i stąd moje pytanie: sama tak kombinowałaś czy zrobił Ci to ktoś? Anulku zrobili mi to Panowie, którzy wykańczali moje mieszkanie - niczego nie tłumaczyłam, o nic nie prosiłam, sami wiedzieli, że płytki (nieważne, czy na ścianach, podłodze w łazience, czy na balkonie), układa się idealnie symetrycznie A płytki łazienkowe małe nie są: 30x41,60 cm No kurcze to teleportuj mi tu tych panów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Anulku, a skąd jesteś, bo zasięg teleportacji ograniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 11.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 witam , kupilam plyteczki Opoczno Zebrano i w poniedzialek zacznie sie robic górna łazieneczka. Moj majster zaproponował ze położy je bezfugowo. Czy ktos tak je kładł i jak to wyszlo ? bardzo prosze o info w tej sprawie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 12.07.2009 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 witam , kupilam plyteczki Opoczno Zebrano i w poniedzialek zacznie sie robic górna łazieneczka. Moj majster zaproponował ze położy je bezfugowo. Czy ktos tak je kładł i jak to wyszlo ? bardzo prosze o info w tej sprawie pozdrawiam Najpierw niech Twoj majster sprecyzuje co dokladnie rozumie przez polozenie plytek bezfugowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 12.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 no chyba 'bezfugowo" znaczy że bez fugi a można jakos inaczej to zinterpretować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Bezfugowo tzn na minimalna fuge 1-2mm jesli kafle sa rowne i nie ma podlogowki to nic nie stoi na przeszkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 A jak jest podłogówka? Czy ze względu na możliwość kurczenia się i rozkurczania trzeba dać szersze fugi? Planuję płytki rektyfikowane ale mamy podłogówkę. i nie ma podlogowki to nic nie stoi na przeszkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.07.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Teoretycznie powinny byc wieksze, jakos kojarze 5mm, jesli masz podlogowke to dalabym szersze fugi zwlaszcza jesli kafle maja duzy format. I ta fuga na podlodze wymusza fuge na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.07.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 no chyba 'bezfugowo" znaczy że bez fugi a można jakos inaczej to zinterpretować... o... prosze bardzo Bezfugowo tzn na minimalna fuge 1-2mm jesli kafle sa rowne i nie ma podlogowki to nic nie stoi na przeszkodzie Nie wiem czemu "fachowcy" mowia inwestorom ze 1 czy 2mm to ukladanie bezfugowe dla mnie 2 mm to juz dosc duza fuga, zazwyczaj jesli plytki pozwalaja to ukladam na 1, 1,5mm. Teoretycznie powinny byc wieksze, jakos kojarze 5mm, jesli masz podlogowke to dalabym szersze fugi zwlaszcza jesli kafle maja duzy format. I ta fuga na podlodze wymusza fuge na scianie To zalezy nie tylko od wielkosci terakoty ale rowniez od wielkosci ukladanej powierzchni. Nie musisz sie zamartwiac 5mm, zrob sobie 2,5mm. Jesli terakota, gres cokolwiek co kladziesz na podlodze ma inna wielkosc niz glazura scienna, to szerokosci fugi podlogowej nie musisz kontynuowac na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No właśnie będzie gres 60x60 oraz 20x90, ale tylko podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 14.07.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam serdecznie Mam takie pytanie, a właściwie prośbę... czy ktoś był zmuszony powiesić kaloryfer bezpośrednio nad zabudową geberita od WC? i zechciałby się podzielić zdjęciami? U mnie byłoby tak wygodnie, bo nie zabierałoby miejsca i byłoby blisko przy sięganiu z wanny po ręcznik, ale czy do przyjęcia pod względem estetycznym? I na jakiej wysokości trzeba wtedy powiesić grzejnik? 120-130 cm? Będę wdzięczna za wszelkie fotki i podpowiedziOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 14.07.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jeśli jesteś skłonna wydać nieco więcej kasy na stelaż to kup ten niski z Geberita o wysokości 82 cm - wtedy wieszak może być niżej czyli wydaje się, że wygodniej .... Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 14.07.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jeśli jesteś skłonna wydać nieco więcej kasy na stelaż to kup ten niski z Geberita o wysokości 82 cm - wtedy wieszak może być niżej czyli wydaje się, że wygodniej .... Co ty na to? ..więcej kasy... jak zawsze niechętnie ale w sumie nie wiedziałam, że są niższe, dzięki za info. Dewelopek standardowo przewidział, że kaloryfer zamontuje na 115cm, to prawie normalny by się zmieścił ale że go jeszcze nie zamontowali, to mogą go powiesić wyżej. Właśnie się dowiedziałam, że kaloryfer ma wysokość 110 cm, więc prawie pod sufit wyjdzie. Jak to będzie wyglądało hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts