Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ania2013... jak dla mnie to jest tylko projekt a nie realizacja... ;)

Twoj post (poprzedni rowniez) powinien znalezc sie tutaj klikk

ps. muszla sedesowa, musi byc pod tym katem? nie lepiej ja ustawic prostopadle do sciany?

to że pod kątem to nie problem ,nawet dobry dostęp jest do niej, tylko czy musi być na widoku wchodzącego? jeśli to wizualizacja to czy nie lepiej zamienić miejscami wc-cik z prysznicem?

Bez przesady, ja mam w szafce i po praniu szafka na noc zostaje uchylona, rano jest zamknięta i już :)

Niemniej, łazienka fajna. Kibel na wprost wejścia mnie nie boli, bo jakby nie był, to i tak jest na widoku po wejściu do łazienki.

Adrianad, układ mieszkania jest mniej więcej taki jak ostatnie twoje plany?

Mnie się Twoja łazienka bardzo podoba, choć ja też bym schowała pralkę. A co to za parawan nawannowy? Jakie ma wymiary? U mnie tymczasowo jest zasłonka i dopiero jak się odbiję od dna, to o czymś takim pomyślę.

Czy masz jakieś inne oświetlenie oprócz tych lampek nad lustrem? To Ikea?

Czy masz jakieś inne oświetlenie oprócz tych lampek nad lustrem? To Ikea?

Mam, jedną lampę na dwie żarówki, taką:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ostana-lampa-sufitowa-scienna-bia-y__0210401_PE363805_S4.JPG

Wszystko ikea, jest bardzo jasno bo tak lubię :)

A parawan to radaway carena, wysoki na 1500 a po rozłożeniu 1300.

też mnie to zastanawia...

co za różnica otwierając drzwi łazienki widzieć kibel czy np wannę?

jeden ciort

Pewnie chodzi o feng shui :) Ale to w takim prawie wszyscy, którzy mają kibelek osobno, mają przechlapane - bo przecież wtedy zwykle wc jest naprzeciwko drzwi.

Ja mam lustro naprzeciwko WC (na szczęście nie widzę się, siedząc na nim ;)) - też niedobrze, bo energia ucieka ;) Fruuuuu....! (albo może raczej "plum!")

Pewnie chodzi o feng shui :) Ale to w takim prawie wszyscy, którzy mają kibelek osobno, mają przechlapane - bo przecież wtedy zwykle wc jest naprzeciwko drzwi.

Ja mam lustro naprzeciwko WC (na szczęście nie widzę się, siedząc na nim ;)) - też niedobrze, bo energia ucieka ;) Fruuuuu....! (albo może raczej "plum!")

nie chodzi o feng shui lecz o estetykę, jednak wanna z czymś innym się kojarzy niż kibelek;)

w moim projekcie tez miałam na parterze wc widoczny z holu po otwarciu drzwi i zamieniłam go z umywalką, niestety ubolewam że wejście do łazienki jest widoczne z jadalni, to krępujące dla gości ale nie dało się zmienić:(

Planeta II rzut parteru.jpg

na poddaszu wc-ecik jest dyskretnie schowany za półścianką

Planeta II rzut piętra.jpg

w bloku miałam widoczne wejście do łazienki z przedpokoju ale do kibelka schowane za krótką ścianką więc coś w tym jest, ale byłam w mieszkaniu gdzie nie było zadnych drzwi, nawet do łazienk:oi mieszkańcom to nie przeszkadzało, rzecz gustu;)

@adrianad

co to za zestaw bateria i prysznic + deszczownica?

Raczej chcę uniknać 2 wężyków i usilnie poszukuję czegoś takiego taniej:

http://www.mizar.pl/o/HANSGROHE-Croma-220-Showerpipe-27223000-z-termostatem-wannowym

ale u Ciebie wygląda zestaw z 2 wężykami naprawdę ok.

Zazdroszczę fajnego parawanu- u mnie bateria na krótszej ścianie + prallka obok wanny i nie mam koncepcji jak dać składany parawan :(