Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dałabym lustro na całej ścianie, powiększy wnętrze i lepiej będzie wyglądać :)

Wrzucałam już dużą łazienkę, to może i małą pokażę. Szału nie ma :) Sama kombinowałam z układem i kolorystyką. Jednak jakby mi czegoś tam brakowało jeszcze. Jak sądzicie?

[ATTACH=CONFIG]307158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307159[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307160[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307161[/ATTACH]

Witam, oto moje łazienki jeszcze w trakcie urządzania, co :))

Małe WC

[ATTACH=CONFIG]306436[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]306442[/ATTACH]

Górna łazienka kąpielowa na poddaszu :)))

[ATTACH=CONFIG]306438[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306437[/ATTACH]

betinka71, ładna łazienka :) powiedz, proszę co to za meble łazienkowe? antado? koło? własnie takich szukam :D a umywalka 80 cm?

to nie reklama, znalazłem to zdjęcie w google i zainteresowało mnie co to jest bo wygląda super. akurat będę robił łazienkę i zrobił bym coś w podobie, nie widać tam łączeń więc płytka też to nie jest, poza tym jest to duży format, podchodzi mi to pod laminat HPL ale nie wiem czy można je kłaść w łazienkach

to nie reklama, znalazłem to zdjęcie w google i zainteresowało mnie co to jest bo wygląda super. akurat będę robił łazienkę i zrobił bym coś w podobie, nie widać tam łączeń więc płytka też to nie jest, poza tym jest to duży format, podchodzi mi to pod laminat HPL ale nie wiem czy można je kłaść w łazienkach

HPL jak najbardziej nadaje sie do lazienek ,mam go w prysznicu i zdaje egzamin :)

Dorzucam fotki naszych (nieskończonych jeszcze) łazienek.

Stary sprawdzony na forum zestaw, czyli Vives Mugat + Alaska :) A w dolnym WC też Vives, ale z kolekcji 1900.

Dolne WC dopiero co wykafelkowane, jeszcze sporo do dokończenia jest, ale na razie robimy sobie przerwę z wykończeniówką, pora na wakacje!

W górnej łazience na pewno będziemy wymieniać baterię wannową na retro i robić szafkę nad wc. Może w kwietniu się uda :)

wc2.jpg

lazienka4.jpg

lazienka5.jpg

lazienka2.jpg

lazienka3.jpg

A to przepraszam :)

oliwkawawa czy to lustro jest tej samej wysokości co obrazek?- może by obrazek postawić na gebericie- bardziej by się uporządkowało :-) nic bym już nie dodawała- chyba że jakiś ładny flakonik na mydło :p

Lustro jest mniejsze niestety :)

Dzięki za rady! Spróbuję za jakiś czas pokombinować z ramą, bo taktycznie efekt może być fajny. A przy najbliższej okazji i przypływie funduszy wiem na pewno że wymienię umywalkę (nie podoba mi się, i jest ciasna) i blat na drewniany.

Przyleciałam na wątek bo mi wyszukiwarka wypluła płytki Vives, niestety widzę że nie te, które chcę miec - VODEVIL OCTOGONO VARIETTE SOMBRA 20X20, ale i tak łazienka ładniutka. Cały czas biję się z myslami, bo łazienka tylko 4 metry,a te płytki dałabym na cała podłogę i pod prysznic i będą bardzo "walące po oczach", ale z drugiej strony reszta mieszkania będzie raczej stonowana, więc raz sie żyje...

Przyleciałam na wątek bo mi wyszukiwarka wypluła płytki Vives, niestety widzę że nie te, które chcę miec - VODEVIL OCTOGONO VARIETTE SOMBRA 20X20, ale i tak łazienka ładniutka. Cały czas biję się z myslami, bo łazienka tylko 4 metry,a te płytki dałabym na cała podłogę i pod prysznic i będą bardzo "walące po oczach", ale z drugiej strony reszta mieszkania będzie raczej stonowana, więc raz sie żyje...

To daj tylko trochę, a reszta biała. Na przykład dywanik na środku wzorzysty.

To daj tylko trochę, a reszta biała. Na przykład dywanik na środku wzorzysty.

Taki dywan mi się srednio podoba, bo celuje raczej w nowoczesnosc, zreszta myślałam też nad takim "obramowaniem" przy ścianach, ale musiałoby być ciemnoszare, białe ble:wiggle: Ogólnie bardzo mi się podobają szalone wnetrza np z akcentami różowymi itd, a z drugiej strony nie lubię kolorów, reszta mieszkania pomalowana na szaro, kuchnia biała, raczej celuje w szarości, biele, czarny, srebrny, więc łazienka będzie małym szaleństwem bo oprócz tych kafli na podłodze i pod prysznicem, na kibelku będą MODUL BIANCO STRUKTURA A 30X60 a pod lustrem pasek Saloni Vantage VARY BLANCO MATE. Poza tymi miejscami tylko jasnoszara farba, przezroczysty prysznic, białe szafki itd i może jakaś grafika na pustą ścianę. W internecie jest parę wizek z tymi kaflami na podłodze, wyglądają super np http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-ExHB2LoWhF0/VK6Kta3nrnI/AAAAAAAADS8/NYWsteQeJrU/s1600/U.jpg&imgrefurl=http://pasjawnetrza.blogspot.com/2015_01_01_archive.html&h=864&w=1208&tbnid=FMx5FAmZI0NGAM:&zoom=1&docid=gTSszSbKO6MxkM&ei=jcz5VL3kMc3cPaamgfAP&tbm=isch&ved=0CCUQMygGMAY

Taki dywan mi się srednio podoba, bo celuje raczej w nowoczesnosc, zreszta myślałam też nad takim "obramowaniem" przy ścianach, ale musiałoby być ciemnoszare, białe ble:wiggle: Ogólnie bardzo mi się podobają szalone wnetrza np z akcentami różowymi itd, a z drugiej strony nie lubię kolorów, reszta mieszkania pomalowana na szaro, kuchnia biała, raczej celuje w szarości, biele, czarny, srebrny, więc łazienka będzie małym szaleństwem bo oprócz tych kafli na podłodze i pod prysznicem, na kibelku będą MODUL BIANCO STRUKTURA A 30X60 a pod lustrem pasek Saloni Vantage VARY BLANCO MATE. Poza tymi miejscami tylko jasnoszara farba, przezroczysty prysznic, białe szafki itd i może jakaś grafika na pustą ścianę. W internecie jest parę wizek z tymi kaflami na podłodze, wyglądają super np http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-ExHB2LoWhF0/VK6Kta3nrnI/AAAAAAAADS8/NYWsteQeJrU/s1600/U.jpg&imgrefurl=http://pasjawnetrza.blogspot.com/2015_01_01_archive.html&h=864&w=1208&tbnid=FMx5FAmZI0NGAM:&zoom=1&docid=gTSszSbKO6MxkM&ei=jcz5VL3kMc3cPaamgfAP&tbm=isch&ved=0CCUQMygGMAY

Cirrus, to ja bym dała te kafle tylko na podłogę, myślę,że wtedy będzie fajnie, a nie przedobrzysz. Ja też mam w mojej łazience taką "odważną" podłogę Alchemia Quintessenzia Ceramiche - płytki heksagony, a reszta stonowana. :)