Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mozaika drewniana będzie zmieniona, też uważam, że jest niepotrzebna i wprowadza chaos.

Na ścianie pod oknem musi coś być, gdyż jest tam duży skos, który musimy zabudować.

Jakieś propozycje czym to zrobić?

Skoro cos musi byc, to moze tym samym co sciana z lustrem, jasna plytka :)

mam (w obecnym mieszkaniu) czarna podloge w lazience jak i w korytarzu i nie przeklinam jej :)

pomysl z 3kolorami na podlodze jest bardzo ciekawy :)

natomiast nie podoba mi sie sposob oblozenia wanny :(

na zdjeciu nizej widac ze za duzo sie dzieje (po co na sciance pod oknem dawac drewnopodobne plytki?)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316099&d=1430939190

=======================================================

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316093&d=1430938606

Szkoda, ze pod zlewem sa wykorzystane drewnopodobne kafle.. :( wolalabym zamowic u stolarza drewniane...bo przez to traci ona swoj urok..

Na etapie projektowania bałem się drewna w łazience i ewentualnych problemów z wilgocią i wypaczaniem, teraz już za późno bo chetnie bym to zmienił:)

Plus płytek jest taki że mamy jednolita kolorystykę blatu i ściany

Witam wszystkich !

Mam ogromną prośbę o pomoc - jutro muszę zamówić płytki, a nie mogę sie zdecydować na kolor:

CZARNE;

[ATTACH=CONFIG]316098[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]316099[/ATTACH]

czy SZARE:

[ATTACH=CONFIG]316100[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316101[/ATTACH]

a tutaj zdjęcie płytek:

[ATTACH=CONFIG]316102[/ATTACH]

Obawiam się, że czarne mogą być trudniejsze w utrzymaniu czystości.

Jak myślicie?

My też chyba zdecydujemy się na heksagonalne płytki. I pójdziemy w szarości.

Z jakiej firmy będziecie brać kafle?

Pomocy, zauroczyły mnie płytki Tubądzin Timbre, ale tylko te białe z widocznymi liniami drewna, chce je położyć na ścianie dużej łazienki, tylko podłoga z tej kolekcji mi się nie podoba zupełnie. Szukam czegoś co by do nich pasowało, przy założeniu że za wanną będzie kawał drewna, lub jeśli sie nie wyrobimy to wąskie płytki drewnopodobne. Wannę musimy troszkę odsunąć od ściany bo ma straszny skos.

mam (w obecnym mieszkaniu) czarna podloge w lazience jak i w korytarzu i nie przeklinam jej :)

pomysl z 3kolorami na podlodze jest bardzo ciekawy :)

natomiast nie podoba mi sie sposob oblozenia wanny :(

na zdjeciu nizej widac ze za duzo sie dzieje (po co na sciance pod oknem dawac drewnopodobne plytki?)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316099&d=1430939190

=======================================================

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316093&d=1430938606

Szkoda, ze pod zlewem sa wykorzystane drewnopodobne kafle.. :( wolalabym zamowic u stolarza drewniane...bo przez to traci ona swoj urok..

szafka jest zbyt duża w proporcji do malutkiej umywalki, stąd wrażenie ciężkości, ale i tak łazienka pierwsza klasa, a zdjęcie wygląda jak rendering :)

szafka jest zbyt duża w proporcji do malutkiej umywalki, stąd wrażenie ciężkości, ale i tak łazienka pierwsza klasa, a zdjęcie wygląda jak rendering :)

Zdjęcie robiłem aparatem z obiektywem szerokokątnym i z niskiego poziomu a on ma tendencje do zniekształcania wymiarów i proporcji. W rzeczywistości umywalka jest większa niż na zdjęciach i masywniejsza(65cmx38cm) bo po Twojej uwadze przyjrzałem się temu zdjęciu i faktycznie wygląda ona na nim jakaś mała.

Co do samej półki pod umywalkę to była ona robiona ze stelaża gk + wzmocnienie, bo jednak trochę to wszystko waży.

Przesyłam jeszcze zdęcia umywalki z innej perspektywy.

IMG_2241.jpgIMG_2239.jpgIMG_2254.jpgIMG_2253.jpg

Zdjęcie robiłem aparatem z obiektywem szerokokątnym i z niskiego poziomu a on ma tendencje do zniekształcania wymiarów i proporcji. W rzeczywistości umywalka jest większa niż na zdjęciach i masywniejsza(65cmx38cm) bo po Twojej uwadze przyjrzałem się temu zdjęciu i faktycznie wygląda ona na nim jakaś mała.

Co do samej półki pod umywalkę to była ona robiona ze stelaża gk + wzmocnienie, bo jednak trochę to wszystko waży.

Przesyłam jeszcze zdęcia umywalki z innej perspektywy.

[ATTACH=CONFIG]317026[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317029[/ATTACH]

Bardzo ladna lazienka, jakiej firmy sa kafle (szare?) i jakie maja wymiary

@aaniaaz: ja też mam ceramikę od nich z maxi clean - niestety, ale aby tę powłokę oszczędzać trzeba używać delikatnych środków myjących. Da się wysprzątać, a powłoka też robi swoje - tj. czyszczenie idzie łatwiej niż jakby nie było tej powłoki. Domestos tak jak sama stwierdziłaś to dość ostry środek czyszczący. można użyć czegoś uniwersalniejszego. Pozdrawiam. :)

gdzie zaopatrywaliscie się w płytki i sprzęt do łazienek? macie jakieś zaufane sklepy internetowe?

wystarczy poszukac na fm, zanim sie zada pytanie

raz

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232445-Gdzie-kupujecie-p%C5%82ytki

dwa

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?141070-Adresy-sklep%C3%B3w-internetowych-z-jakich-korzystacie!!