Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa

kolejny raz muszę stwierdzić, że Twoje łazienki są przepiękne i bardzo funkcjonalne. Idealne :) Zwłaszcza ta duża, którą ociepla drewno.

Mam coraz większy dylemat, czy planować okna dwukolorowe ( od wewnątrz białe), czy jednak całe drewnopodobne, właśnie dla takich akcentów.

Tomkowa

kolejny raz muszę stwierdzić, że Twoje łazienki są przepiękne i bardzo funkcjonalne. Idealne :) Zwłaszcza ta duża, którą ociepla drewno.

Mam coraz większy dylemat, czy planować okna dwukolorowe ( od wewnątrz białe), czy jednak całe drewnopodobne, właśnie dla takich akcentów.

myślisz tylko o oknie łazienkowym czy o całej stolarce?

też rozważałam dwukolorowe ale zdecydowały drzwi balkonowe i tarasowe które otwierają się do wewnątrz i wtedy widać że są w innym kolorze:o mogą oczywiście być przesuwne jeśli jest dużo miejsca, tyle że bardzo zmniejszają światło przejścia

Tomkowa przepiękna łazienka! jestem zachwycona :yes:

powiedz mnie, ślepej kurze mozaika oktagonalna w jakich kolorach jest, czy dobrze widzę czerń, brąz i szary, czy jednak mieni mi się w oczach ?

i powiedz mi proszę jak masz zamontowane rolety ? nie dostrzegam patentu

Tomkowa przepiękna łazienka! jestem zachwycona :yes:

powiedz mnie, ślepej kurze mozaika oktagonalna w jakich kolorach jest, czy dobrze widzę czerń, brąz i szary, czy jednak mieni mi się w oczach ?

i powiedz mi proszę jak masz zamontowane rolety ? nie dostrzegam patentu

Bardzo dziękuję!! :) Mozaika jest w kolorach: szary, popielaty i czarny. Brązu w niej nie ma :) Rolety są na normalnym systemie przytwierdzonym do ściany. Materiał jest do takiej listwy przymocowany rzepami. U mnie są dwie takie listwy, żeby roleta była dzielona i zasłaniać/odsłaniać połowę okna

Dziękuję raz jeszcze za podpowiedź :)

Mam nadzieję, że uda się kupić coś fajnego :)

Dziękuję bardzo za rady :) Mam jeszcze mnóstwo czasu, a pewno do końca będę się wahać, za dużo pomysłów.. Ale wasze zdjęcia najwięcej dają do myślenia, np.

eyGyW9Zwj

jak o taką roletę nad wanną zadbać ? Jak nie zachlapać ?

Zdjęcie robiłem aparatem z obiektywem szerokokątnym i z niskiego poziomu a on ma tendencje do zniekształcania wymiarów i proporcji. W rzeczywistości umywalka jest większa niż na zdjęciach i masywniejsza(65cmx38cm) bo po Twojej uwadze przyjrzałem się temu zdjęciu i faktycznie wygląda ona na nim jakaś mała.

Co do samej półki pod umywalkę to była ona robiona ze stelaża gk + wzmocnienie, bo jednak trochę to wszystko waży.

Przesyłam jeszcze zdęcia umywalki z innej perspektywy.

[ATTACH=CONFIG]317026[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317029[/ATTACH]

przepiękna łazienka, uwielbiam połączenie surowej szarości i drewna

jak się sprawuje odpływ liniowy? nie masz z nim problemów? nie zapycha się?

NieJan - we wnęce nad wc, która powstaje przez zabudowę systemu spłukiwania :D

Tomkowa podpowiesz jak technicznie wykonane zostały szafki nad twoją zabudową wc? Chodzi szczególnie o brak przerw między drzwiczkami. Też chcę taką zabudowę u siebie ale: "Przecież tak zrobione nie będą się otwierać" i teraz muszę się dowiedzieć jak to jest zrobione i że działa;)

Chodzi mi o taki efekt jak na tym twoim zdjęciu:

AWUMpV.jpg

Proszę ratujcie radami:)

justkas, między drzwiczkami są 3-milimetrowe przerwy :) Cała tajemnica jest chyba w zawiasach. Ale z tego co się orientuję tego typu zawiasy są chyba w każdej kuchni. Między drzwiczkami szafek kuchennych też są milimetrowe przerwy ;) Zapewniam, że gdy pokażesz stolarzowi o jaki efekt Ci chodzi, będzie wiedział jak to zrobić :)

Dzięki za szybko odzew:-) Wiem że to wykonalne podglądam forum i widzę Wasze super łazienki z tak wykonanymi szafkami. Jesteśmy na etapie układania płytek i powstała już zabudowa WC i teraz pytanie czy na tym etapie trzeba przygotować w jakiś sposób miejsce pod taką zabudowę szafek? Wiem marudzę ale może masz zdjęcie z etapu kiedy powstawały te szafki?