Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Już jakiś czas oglądam Wasze łazienki i może niedługo pokażę swoją jak będzie skończona, a na razie mam duży problem z wc. Chciałabym już zakupić płytki i właściwie są wybrane. Wątpliwości dotyczą jednak mozaiki- czy zostawić ją tak jak w projekcie czy usunąć i jeszcze nie wiem co zrobić w sprawie listwy kolorowej oddzielającej płytki. 8 (1).jpg !5.jpg4 (1).jpg

Proszę doradźcie!

Edytowane przez Blankowiczka

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Już jakiś czas oglądam Wasze łazienki i może niedługo pokażę swoją jak będzie skończona, a na razie mam duży problem z wc. Chciałabym już zakupić płytki i właściwie są wybrane. Wątpliwości dotyczą jednak mozaiki- czy zostawić ją tak jak w projekcie czy usunąć i jeszcze nie wiem co zrobić w sprawie listwy kolorowej oddzielającej płytki. [ATTACH=CONFIG]318584[/ATTACH] ![ATTACH=CONFIG]318585[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318586[/ATTACH]

Proszę doradźcie!

Ja bym na pewno usunęła tę zieloną listwę. Mozaika ok.

Dzięki za szybko odzew:-) Wiem że to wykonalne podglądam forum i widzę Wasze super łazienki z tak wykonanymi szafkami. Jesteśmy na etapie układania płytek i powstała już zabudowa WC i teraz pytanie czy na tym etapie trzeba przygotować w jakiś sposób miejsce pod taką zabudowę szafek? Wiem marudzę ale może masz zdjęcie z etapu kiedy powstawały te szafki?

Tak, trzeba przygotować miejsce. Jest nią wnęka o rozmiarach takich, jakie chcesz żeby te szafki były. Zdjęcie gdzieś mam, ale znalezienie go może potrwać ;)

ok, jeśli to tylko wnęka to chyba dam radę;)

Dziękuję za informacje :bye:

Na szybko znalazłam taką fotkę ;)

wnęka.jpg

U mnie szafki są głębokie na 35 cm (zależało mi na takich). W pozostawioną wnękę stolarz włożył wnętrze szafek (podział na 4 części), do którego przymocował drzwiczki. Proste :D

Mam szybkie pytanie - czy taki plafon na sufit 5 metrowej łazienki nie będzie zbyt mocny?

Będzie to jedyne oświetlenie poza lamką nad lustrem świecącą w dół

100626_F0_full.6CA51A09-3226-4005-AA5F-28EBEA609B72.jpg

W zestawie jest świetlówka 60w - to ma niby 5000lm

http://nexterio.pl/105144,Philips-Plafon-2GX13-60W-32204-17-16.html

pozdrawiam i proszę o pomoc

ps. jest jeszcze mneijszy słabszy model :

http://nexterio.pl/105145,Philips-Plafon-2GX13-40W-32203-17-16.html

świetlówka 40wat i 3300lm

Edytowane przez 99tomcat

Na szybko znalazłam taką fotkę ;)

U mnie szafki są głębokie na 35 cm (zależało mi na takich). W pozostawioną wnękę stolarz włożył wnętrze szafek (podział na 4 części), do którego przymocował drzwiczki. Proste :D

Fakt mega proste aż wstyd było pytać, ale po tylu niemiłych niespodziankach że na coś już jest za późno musiałam podrążyć temat:)

Jeszcze raz dzięki za info i cierpliwość :bye:

Fakt mega proste aż wstyd było pytać, ale po tylu niemiłych niespodziankach że na coś już jest za późno musiałam podrążyć temat:)

Jeszcze raz dzięki za info i cierpliwość :bye:

Jaki wstyd, no coś Ty? :) Powiem Ci, że dla mnie to też było zagadką jak te drzwiczki będą się otwierać, gdy są ze sobą niemal na styk :D

Dziękuję justkas za odpowiedź. Właściwie po zastanowieniu też doszłam do wniosku, że listwa jest niepotrzebna.

Może ktoś się jeszcze wypowie na temat mojej toalety. Jest ona w trakcie poprawek, mogę jeszcze coś zmienić.

A mnie się ta listwa nawet podoba :) Nie podoba mi się półka w mozaice nad wc ;)

pomoże ktoś ?:)

Mam szybkie pytanie - czy taki plafon na sufit 5 metrowej łazienki nie będzie zbyt mocny?

Będzie to jedyne oświetlenie poza lamką nad lustrem świecącą w dół

[ATTACH=CONFIG]318789[/ATTACH]

W zestawie jest świetlówka 60w - to ma niby 5000lm

http://nexterio.pl/105144,Philips-Plafon-2GX13-60W-32204-17-16.html

pozdrawiam i proszę o pomoc

ps. jest jeszcze mneijszy słabszy model :

http://nexterio.pl/105145,Philips-Plafon-2GX13-40W-32203-17-16.html

świetlówka 40wat i 3300lm

99tomcat, proponuję, abyś wyciął sobie kartonowy kwadrat wymiarów lampy i przykleił go do sufitu łazienki. To Ci da obraz jak będzie się prezentowała wizualnie. Jeżeli chodzi o siłę świecenia, to żarówka led będąca odpowiednikiem 60 W ma ok. 1100 lumenów. Nie znam się na tym, ale wychodzi na to, że lampa będzie świecić bardzo intensywnie. A może lepiej skontaktować się ze sklepem i zasięgnąć rady? :)