Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moja łazienka ma odrobinę inny kształt, ale ułożenie płytek wybrałam bardzo podobne: http://ibudujemy.pl/plytki-ceramiczne/ceramika-paradyz/acapulco-purio.html, po co zmieniać coś co się nam podoba, a mi się właśnie bardzo podoba cała ta kolorystyka :) łazienka w budowie, może za tydzień dodam zdjęcie ukończonej łazienki w całości o ile przywiozą moje meble do łazienki...

Dom urządzony mam zwyczajnie, prosto i funkcjonalnie, bez szprosów, karton- gipsów, podwieszanych sufitów, podświetlanych schodów, kominków w łazience, halogenów na sufitach, które przypominają odyseje kosmiczną, bez półek i niszek nad wc, gdzie stoi świeczka zapachowa. Wygodnie, tak jak lubimy i są to przede wszystkim nasze pomysły...

Kłamczucha

Rovere Gialo u nas, bardzo je lubię i najważniejsze, ze są wygodne w użytkowaniu.

http://images76.fotosik.pl/3/ae489b53f30538e7med.jpg

choć fakt , świeczki zapachowej nie ma :D i pewnie o tę świeczkę chodziło, nie??

Czy można prosić o więcej fotek bo po dwóch mam niedosyt :)

co to za rysunek na ścianie? Bardzo mi sie podoba :)

super! takiego cuda tu jeszcze nie było:no:

a możesz dać zdjecie wanny? ona jest wpuszczona w podłogę?:o co to za model?

O rany, dzięki za miłe słowa :) Zrobiłam dziś jeszcze parę fotek, ale pozostała część łazienki nie jest chyba zbyt ciekawa. Z grubsza założenie było takie, że lewa część jest dekoracyjna, a prawa, dla kontrastu pozostaje gładka biała.

Łazienka jest bardzo mała. Na jednej ścianie jest bardzo duże lustro, na szerokość całej ściany, co znacznie powiększa ją optycznie. Zdobi je wspomniana wcześniej blacha miedziana. Blachę wykonał "szalony ślusarz" ;) który na co dzień, dla chleba, wykonuje bramy i ogrodzenia. Ale ma duszę artysty i z ogromną pasją realizuje tego rodzaju nietypowe zlecenia.

Wanna jest oparta na metalowej konstrukcji, na wierzchu są płytki drewnopodobne, a z przodu szkło hartowane satynowe, pod spodem podświetlenie LED. To podświetlenie w połączeniu z połyskującymi płytkami o nierównej powierzchni sprawiają wrażenie, jakby na podłodze była woda. Wanna firmy Rea wyszperana na Allegro.

Rysunek na ścianie to grafika jednej z moich ulubionych artystek - Yuko Shimizu. Polecam jej prace. Ale tapeta w sąsiedztwie wanny, mimo dodatkowego lakierowania i siikonowania krawędzi, to jednak było spore ryzyko ;) Dorobię sobie na to szkło.

Wnętrza lamp pomalowałam akrylową miedzianą farbą, żeby nawiązywały do miedzianej blachy - taki mały, dyskretny akcent. Świetnie współgrają, ale trudno to uchwycić na zdjęciu, bo żarówka prześwietla tę partię zdjęcia.

IMG_1351aa.jpgIMG_3618aa.jpgIMG_1358a.jpgIMG_1355aa.jpgIMG_1399a.jpg

[ATTACH=CONFIG]334932[/ATTACH]

Olami - napisz coś więcej - skąd pomysł przede wszystkim bo rozwiązanie nietuzinkowe, niesamowicie oryginalne.

Bardzo pomysłowe, nie ukrywam, ze wręcz zaskakujące rozwiązanie. Blacha nad zlewem jest na całej ścianie, czy tylko nad i pod lustrem. Jak jest mocowana?

Podpinam się pod te pytania.

Kłamczucha

http://images76.fotosik.pl/3/ae489b53f30538e7med.jpg

choć fakt , świeczki zapachowej nie ma :D i pewnie o tę świeczkę chodziło, nie??

przecież geberit można zabudować do samej góry jesli ktoś rzeczywiście ma wstręt do półeczek;)

kolejna łazienka z wyróżnionym innym kolorem płytek "tronem":D

Olami, fajna nietuzinkowa łazienka. Ja mam pytanie o sposób zamocowania blachy miedzianej. Miedź jest generalnie bardzo miękka i wdzięczna w obróbce, więc pomysł na użycie jej w wystroju wnętrz jest kapitalny.

Dziewczyny, wyjdźcie już z tego kisielu, bo mi się chipsy i cola skończyły ;)

Kłamczucha

ae489b53f30538e7med.jpg

o.. to by można było z całą pewnością nazwać typową łazienką Kowalskiego, a w każdym razie "forumowego" Kowalskiego:

- szare i drewnopodobne płytki

- zabudowa wc zaakcentowana pasem płytek do sufitu

- durnostojki na półce nad wc

Równie popularna wersja byłaby z płytkami w bieli.

Łazienka olami bardzo oryginalna i ciekawa. Niezwykle podoba mi się dobór grafiki, która odbija się w lustrze, tworząc zupełnie nowy obraz. Fantastyczne! :)

Tylko żabki by mogły wyskoczyć, chyba że to akcent dla małego domownika :)

Olami, fajna nietuzinkowa łazienka. Ja mam pytanie o sposób zamocowania blachy miedzianej. Miedź jest generalnie bardzo miękka i wdzięczna w obróbce, więc pomysł na użycie jej w wystroju wnętrz jest kapitalny.

Dziewczyny, wyjdźcie już z tego kisielu, bo mi się chipsy i cola skończyły ;)

Olami? Podpisuję się..

O rany, dzięki za miłe słowa :) Zrobiłam dziś jeszcze parę fotek, ale pozostała część łazienki nie jest chyba zbyt ciekawa. Z grubsza założenie było takie, że lewa część jest dekoracyjna, a prawa, dla kontrastu pozostaje gładka biała.

Łazienka jest bardzo mała. Na jednej ścianie jest bardzo duże lustro, na szerokość całej ściany, co znacznie powiększa ją optycznie. Zdobi je wspomniana wcześniej blacha miedziana. Blachę wykonał "szalony ślusarz" ;) który na co dzień, dla chleba, wykonuje bramy i ogrodzenia. Ale ma duszę artysty i z ogromną pasją realizuje tego rodzaju nietypowe zlecenia.

Wanna jest oparta na metalowej konstrukcji, na wierzchu są płytki drewnopodobne, a z przodu szkło hartowane satynowe, pod spodem podświetlenie LED. To podświetlenie w połączeniu z połyskującymi płytkami o nierównej powierzchni sprawiają wrażenie, jakby na podłodze była woda. Wanna firmy Rea wyszperana na Allegro.

Rysunek na ścianie to grafika jednej z moich ulubionych artystek - Yuko Shimizu. Polecam jej prace. Ale tapeta w sąsiedztwie wanny, mimo dodatkowego lakierowania i siikonowania krawędzi, to jednak było spore ryzyko ;) Dorobię sobie na to szkło.

Wnętrza lamp pomalowałam akrylową miedzianą farbą, żeby nawiązywały do miedzianej blachy - taki mały, dyskretny akcent. Świetnie współgrają, ale trudno to uchwycić na zdjęciu, bo żarówka prześwietla tę partię zdjęcia.

[ATTACH=CONFIG]334931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334935[/ATTACH]

Olami przyznaj sie zwiedzalas ECS? Super, budynek kontrowersyjny i mocno krytykowany ale dla mnie bomba jak stary zardzewiały wrak przy stoczni. To moje pierwsze skojarzenie, fajnie wyszlo z ta miedzia, jak jest montowana? Bardzo podoba mi sie tez grafika.

Jedna rzecz, ktora bym troche zmieniła to kratka wentylacyjna, na taka mniej rzucajaca sie w oczy (ale bez napinki to nawyk zawodowy, ze najpierw patrze na wentylacje :D )

Edytowane przez TAR

o.. to by można było z całą pewnością nazwać typową łazienką Kowalskiego, a w każdym razie "forumowego" Kowalskiego:

- szare i drewnopodobne płytki

- zabudowa wc zaakcentowana pasem płytek do sufitu

co ile ty piu wymieniasz płytki w wc? co 4 lata czy częściej? gdyby urządzałam ją w 2011 roku, to zestawienie nie było tak popularne.

"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."

Wkurzające jest wchodzenie na wątek tematyczny... o łazienkach ...i czytanie tych Waszych docinek... może warto założyć osobny wątek i przekierować tam osoby, które MUSZĄ brać w tym udział, może niektórym to potrzebne do szczęścia ale... dlaczego przy okazji wszyscy zainteresowani tylko łazienkami muszą to czytać ... ?

Mogę zasugerować nawet temat takiego wątku:

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza"

Edytowane przez mugatka

chyba muszę do okulisty:o dla mnie z prawa i lewa wcetka jest szaro

ale to nie ta sama płaszczyzna nie widzisz różnicy?

masz obrazek, jak nie wiesz o co biega. Albo udajesz.

http://images77.fotosik.pl/7/fc9ce89810d8f8ddmed.jpg

http://images76.fotosik.pl/6/c5fff98a05006702med.jpg

http://images77.fotosik.pl/7/7041a9924381f920med.jpg

tu dodatkowo jeszcze brak symetrii

http://images75.fotosik.pl/7/6e7ce94abf97bd2cmed.jpg

co ile ty piu wymieniasz płytki w wc? co 4 lata czy częściej? gdyby urządzałam ją w 2011 roku, to zestawienie nie było tak popularne.

Odebrałaś to jako krytykę, a ja wcale nie uważam, że popularne znaczy odgórnie złe :)