Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki za odzew, takiej opcji nie wymyśliłam :) pewnie pasowałoby obudować pralkę

ja wymyśliłam jeszcze takie opcje:

lazienka2.jpg

ale boję się że te 120 cm na dwie umywalki to może być za mało, chociaż widziałam obok siebie dwie umywalki 60,

a obok zabudowanej pralki jest też zabudowany kosz na pranie

i druga opcja,

lazienka3.jpg

miejsca na umywalki więcej, z lewej strony wiszący słupek, a sedes koło wanny, jednak w tej opcji nie wiem czy nie jest za mało miejsca pomiędzy sedesem a umywalką?

to już mamy 3 opcje :) jakieś sugestie?

dzięki za odzew, takiej opcji nie wymyśliłam :) pewnie pasowałoby obudować pralkę

ja wymyśliłam jeszcze takie opcje:

[ATTACH=CONFIG]348450[/ATTACH]

ale boję się że te 120 cm na dwie umywalki to może być za mało, chociaż widziałam obok siebie dwie umywalki 60,

a obok zabudowanej pralki jest też zabudowany kosz na pranie

i druga opcja,

[ATTACH=CONFIG]348451[/ATTACH]

miejsca na umywalki więcej, z lewej strony wiszący słupek, a sedes koło wanny, jednak w tej opcji nie wiem czy nie jest za mało miejsca pomiędzy sedesem a umywalką?

to już mamy 3 opcje :) jakieś sugestie?

Wersja 1 wygląda lepiej, ew. wc na tek samej scianie ale przy wannie, o ustawieniu kibelka z 2 tez myslalam ale za bardzo wystaje moim zdaniem.

We wnęce pomysl o szafie zabudowanej z drzwiami przesuwnymi bo idealnie by tu pasowala, zamiast osobnymi zabudowami pralki i szafki. Zmiescisz pralkę a obok kosze na bielizne nawet jako wysuwane szuflady. I oczywiscie duzo miejsca na cala reszte.

nie wiem czy tam szafa przesuwna się zmieści, bo głębokość jest 62 plus dojdą płytki, pralkę z koszem ew. planowałam w jednej zabudowie

troche zle narysowalam umywalki w tych wersjach bo zostawilam 60 glebokosci a przeciez beda 40-45cm, z drugiej strony wc -jakies 65cm, więc zostaje jakies 70cm pomiędzy umywalkami a wc

zapomnialam jeszcze dodac ze z prawej strony wanny bedzie parawan szklany (jedno skrzydło), ale jakby kibelek był za umywalkami przy wannie to wtedy chyba ten parawan dac z lewej?

Inezzz83, jak dla mnie to ta wersja jest najlepsza. Nie musisz zabudowywać pralki, tylko wsuń ją pod blat.

inezz83 najprościej:

[ATTACH=CONFIG]348446[/ATTACH]

Toaleta blisko drzwi ale nie wyeksponowana, naprzeciwko długa szafka z umywalkami i schowaną pralką. Nad wc dodatkowe półki, wieszaki, grzejnik czy coś obok wanny.

Ja jestem właśnie na etapie wykańczania łazienki. Chciałam żeby była nowoczesna, więc zdecydowałam się na kafle w odcieniach szarości. Ze względu na to, że łazienka jest mała i nie ma w niej okna obawiałam się, że będzie tam zbyt ponuro. W necie znalazłam info, że dobrym pomysłem jest zastosowanie elementów drewnianych. Tak więc w mojej łazience zagościła szafka i półki w kolorze ciemnego drewna. Edytowane przez joliska

Hej,

Mam problem ze swoim super oknem w łazience, a mianowicie czym je zasłonić. Okno jest nad wanna, w której zamontowaliśmy prysznic i deszczownice.

Całość wygląda jak na zdjęciach poniżej:

20160306_143345.jpg IMG_20160306_141102029_HDR.jpg IMG_20160229_171756987.jpg

Zastanawiamy się teraz czym można by to okno zasłonić / zasłaniać w momencie używania prysznica / deszczownicy.

Jednym z pomysłów jest folia na okno:

folia.jpg

Albo markiza zewnętrzna:

markiz.jpg

Czy ktoś miał podobną sytuacje i może coś nam poradzić? Macie jakieś doświadczenia z folią albo taką markizą?

Okno jest w bloku na 3p. od strony wjazdu na posesje, także przydało by się je osłonić przed oczami wjeżdżających sąsiadów.

Pomocy!

Hej,

Mam problem ze swoim super oknem w łazience, a mianowicie czym je zasłonić. Okno jest nad wanna, w której zamontowaliśmy prysznic i deszczownice.

Całość wygląda jak na zdjęciach poniżej:

[ATTACH=CONFIG]349104[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]349105[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]349106[/ATTACH]

Zastanawiamy się teraz czym można by to okno zasłonić / zasłaniać w momencie używania prysznica / deszczownicy.

Jednym z pomysłów jest folia na okno:

[ATTACH=CONFIG]349107[/ATTACH]

Albo markiza zewnętrzna:

[ATTACH=CONFIG]349108[/ATTACH]

Czy ktoś miał podobną sytuacje i może coś nam poradzić? Macie jakieś doświadczenia z folią albo taką markizą?

Okno jest w bloku na 3p. od strony wjazdu na posesje, także przydało by się je osłonić przed oczami wjeżdżających sąsiadów.

Pomocy!

osobiście okleiłbym to jakąś ładną folią z wzorem. Przynajmniej do pewnej wysokości. Zawsze możesz zawiesić firankeczkę na kijeczku tak na połowie wysokości okna :p

Cała podłoga w domu będzie barlinek dąb oprócz łazienki i przedsionka. Z tą łazienką mam największy problem.

Nie mogę się zdecydować co do płytek. Nie mogę zrobić drewnianej podłogi, ponieważ będzie bez brodzika prysznic, muszą być płytki.

Te na ścianę strasznie mi się podobały, będą do 1,2 m wysokości i teraz:

A) Szukam górnej listwy, czym to wykończyć

B) Szukam płytek na podłogę ( nie chcę by było za nowocześnie, to jednak nie mój styl i nie mogę się przełamać)

BŁAGAM doradzajcie pliiiiiiis !

Jak to razem Waszym zdaniem wygląda:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/390/4575214_woodcerrolpraktiker.jpg

Płytki na ścianę mam Aparici Angel :

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/390/4575224_20160120.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/390/4575223_20160120a.jpg

Mały biały domku a co myślisz o stylu glamour ? Pierwsze moje skojarzenie z tymi płytkami to właśnie ten kierunek. Może tu jest problem. Jeśli zupełnie Ci nie po drodze z tym stylem to trudno będzie dobrać coś co zneutralizuje te płytki. Może biała podłoga i już.

Wpisałam z ciekawości w wyszukiwarkę hasło "łazienka w stylu glamour" i już na pierwszej grafice płytki bardzo podobne do tych pokazanych przez Ciebie tylko w odwrotnych proporcjach kolorystycznych.

Aga dzięki, wiem, że to typowe takie "glamurowe" płytki i pierwotnie taki był zamysł,

tu moja sklejka z pierwowzoru:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/390/4575848_kol.jpg

Tylko w międzyczasie żyrandol oddałam córce do pokoju, baterie kupiłam inne i szare płytki w zestawieniu z tymi kupionymi nie podobają mi się na żywo, kiedy przyłożyłam je do siebie w sklepie.

Białej podłogi wystrzegam się jak ognia, bo już miałam jaśniutką i nie chcę.

Szukam jednak dalej, może akurat komuś coś innego jeszcze przyjdzie do głowy.

Jeszcze raz dziękuję :)