Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

producent połączył kolekcję ze złotym, ja bym połączyła z drewnem - masz dobry pomysł z szafką i firanką.

http://www.fapceramiche.com/public/explorer/Ambienti/Frame/PB/Fap_Ceramiche_frame_bagno_26_0.jpg

Lustro by można było ubrać dodatkowo w piękną drewnianą ramę.

Widziałam te zdjęcia, bardzo podobają mi się te złote płytki, choć nie jestem z tych "złotych", ale są bardzo drogie, coś jak dobrze pamiętam ponad 200zł za 1 płytkę.

Te płytki są takie ze można z nimi pójść w stronę glamour a i natural spa

No właśnie powiedziałam ostatnio mężowi, że można zmniejszyść ten odstęp między umywalką a lustrem ramą w lustrze z drewna jak szafka pod umywalką.

na zdjęciu też mega prosta firana

producent połączył kolekcję ze złotym, ja bym połączyła z drewnem - masz dobry pomysł z szafką i firanką.

http://www.fapceramiche.com/public/explorer/Ambienti/Frame/PB/Fap_Ceramiche_frame_bagno_26_0.jpg

Lustro by można było ubrać dodatkowo w piękną drewnianą ramę.

A jeszcze jedno, szukając pomysłów na firany do łazienki, natknęłam się na to zdjęcie i zaczełam się zastanawiać, może na okno zrobić coś jednak kontrasowego i ręczniki kontrastowe jak na tym zdjęciu

[ATTACH=CONFIG]357835[/ATTACH]

Jak najbardziej, taka wersja także będzie pasować. W sumie masz duże pole manewru przy tak neutralnych płytkach i można by zmieniać wersję np. na sezon zimowo - jesienny i wiosenno-letni.

Witam,

na poczatku chciałam nadmienić , że jest to moje pierwsze i pewnie ostatnie w zyciu własne mieszkanie i nie mam zielonego pojęcia o remoncie, wszystko musze zleci fachowcom.

Oto projekt mojej łazienki , bardzo mi się podoba bo o taką koorystykę chodziło. Zastanawia mnie jednak pare kwestii. Może ktoś oceni, doradzi coś w sprawie tego projektu.

Po pierwsze czy aby napewno ta szafa z zabudowaną pralką to dobry pomysł. Czy taka duza biała kolumna nie przytłacza łazienki? Ktoś zwrócil mi uwagę , że może lepiej nei zostawiać wolnej przestrzeni między wanną a szafą. Zamiast szafy zrobić niższą szafkę z blatem, a u góry wisząca pólka/ szafka.

Po drugie, moze przydała by się jeszcze jakaś półka nad wanną czy gdzieś? Może w narożniku.

Jak oświetlić łazienkę? Halogeny, ledy? Może nad lustrem takie opuszczane z sufitu światło?

Lustro, czy ono napewno może być wklejane od krawędzi ściany do ściany? Glazurnik powiedział, że tak sie niby raczej nie robi, że musi być troch płytki z każdej strony, bo płytki na krawędziach przycianne pod odpowiednim kontem, a lustro zabezpiecza się tylko silikonem i ze jak to będzie wygląać. Podobno lustro " pracuje i może pęknąc.

Ci do płytek drewnopodobnych, czy nie lepszy efekt dałoby układanie ich na tak zwaną zakładkę, a nie prosto? Fugi nie będą białe a w kolorze płytki.

Wc stanowi osobne pomieszczenie obok łazienki.

Super lazienka. Ja mam pytanko odnosnie projektu w jakim programie robilas?

Otóż to, kiedy się buduje dla siebie, można sprzęty umieścić na miejscu wygodnym dla użytkownika, a nie jak normy przewidują. Wtedy sposób montażu nie gra roli i krzyże nie trzeszczą, ręce nie drętwieją oraz woda nie cieknie po łokciach na podłogę ;) U mnie wszyscy są wysocy w domu, blat kuchenny, umywalki, miski wc - wszystko wyżej o 5-10 cm i jest super. Miałam poprzednio umywalkę w blacie, teraz mam bardziej nablatową i wszystko gra. Pokażę fragment mojej łazienki z sanitariatami, bo jeszcze całość nie jest ukończona.

[ATTACH=CONFIG]356447[/ATTACH]

Witam, piękny fragment łazienki, mam prośbę proszę o podesłanie więcej zdjęć i napisania jakie to płytki i cegła, planuję podobną łazienkę szarą z cegłą.

Widziałam te zdjęcia, bardzo podobają mi się te złote płytki, choć nie jestem z tych "złotych", ale są bardzo drogie, coś jak dobrze pamiętam ponad 200zł za 1 płytkę.

Te płytki są takie ze można z nimi pójść w stronę glamour a i natural spa

No właśnie powiedziałam ostatnio mężowi, że można zmniejszyść ten odstęp między umywalką a lustrem ramą w lustrze z drewna jak szafka pod umywalką.

na zdjęciu też mega prosta firana

Bardzo fajna kolekcja. Ogólnie nie lubię złotego we wnętrzach bo wolę prostsze formy. Ale akurat tutaj się to sprawdza

Bardzo fajna kolekcja. Ogólnie nie lubię złotego we wnętrzach bo wolę prostsze formy. Ale akurat tutaj się to sprawdza

Tak ja też nie jestem z tych "złotych", ale generalnie FAP ma bardzo fajne kolekcje. W bloku 10 lat temu też mieliśmy ich płytki i do dziś są ok, takie uniwersalne, modne przez lata.

Ja tego FAPA frame kupowałam w euro ceramice u Pana Piorta P., miał je na stanie i dał spory rabat, takich cen u siebie w mieście nie byłam w stanie uzyskać. Polecam tę firmę. Przyjął zwrot całych paczek, wymienialiśmy też kolor płytek podłogowych, bardzo uczynny i pomocny sprzedawca, mało takich znam.

Witam wszystkich, poniżej zdjęcia mojej górnej łazienki. Niektórzy z forum przyczynili się do projektu za co dziękuje :)

http://images75.fotosik.pl/524/0c42fc644b0e6eb6.jpg

http://images76.fotosik.pl/524/02f21b2b8906cbedgen.jpg

http://images76.fotosik.pl/524/d01238d3bb230c32gen.jpg

Cudna!!!!!! Prosto, ze smakiem i z pomysłem! Śliczna łazienka.

Mam pytanie: co to za miska WC?

Dziękuje. Koło Life :)