acca5 12.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Lutek na podłodze to antaresy a na ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 12.10.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Na podłodze faktycznie antares grey (jest piękny, taki perłowy), na ścianach Fragrance mat beż - tak się nazywają ale są białe(chińszczyzna z Leroy Merlin) a ściany i sufit pomalowane farbą na jasno szaro i pokryte werniksem perłowym srebrnym - czego oczywiscie zdjęcie nie potrafi oddać. Łazienka z założenia miała być jaśniutka , taka lodowa trochę, bo jest od strony północnej i a dodatku przy ścianie gęstej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barto 12.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 barto- piękna ta szczególnie 1-sza łazieneczka. b.ciekawy pomysł na podświetlone lustro, na czym przyczepiałaś lustro żeby zachować odlgłość i co świeci pod lustem?? Lutro jest odsunięte drewnianą listwą (dostępne w marketach) pocięte na pare kawałków. Podświetlenie to listwa ledowa. BTW przyczepiałaś przyczepiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 12.10.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A ja mam dziś takie pytanie - czy jest sens robić dwie łazienki? Juz tłumaczę o co chodzi - w naszym projekcie, na dole domu z pokoi to mamy tylko salon i gabinet i nie chcemy tam rozkladanych kanap. Na górze jest jedna wielka sypialnia (niecałe 30 metrów jakoś) + druga sypialnia w przyszłości dla dziecka. Jest tam także duża lazienka, będzie dwuosobowa wanna i prysznic. Zastanawiamy się czy jest sens robić na dole łazienkę? - myślimy by ograniczyć się tylko do toalety a dzięki temu powiększymy hall. Sens zrobienia kabiny prysznicowej w dolnej łazience był gdyby pokoik który będzie gabinetem miał być pokojem dla gości, z rozkładaną kanapą. Ale jeśli nie planujemy takiego rozwiązania to czy sens zabierać sobie przestrzeń prysznicem? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 12.10.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A ja mam dziś takie pytanie - czy jest sens robić dwie łazienki? Juz tłumaczę o co chodzi - w naszym projekcie, na dole domu z pokoi to mamy tylko salon i gabinet i nie chcemy tam rozkladanych kanap. Na górze jest jedna wielka sypialnia (niecałe 30 metrów jakoś) + druga sypialnia w przyszłości dla dziecka. Jest tam także duża lazienka, będzie dwuosobowa wanna i prysznic. Zastanawiamy się czy jest sens robić na dole łazienkę? - myślimy by ograniczyć się tylko do toalety a dzięki temu powiększymy hall. Sens zrobienia kabiny prysznicowej w dolnej łazience był gdyby pokoik który będzie gabinetem miał być pokojem dla gości, z rozkładaną kanapą. Ale jeśli nie planujemy takiego rozwiązania to czy sens zabierać sobie przestrzeń prysznicem? Co o tym myślicie? Jeżeli na dole planujecie WC i nie będzie Wam przeszkadzało, że goście, którzy będą u Was nocowali (chyba, że takich nie miewacie ) będą brali prysznic w Waszej łazience to nie róbcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 12.10.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Na podłodze faktycznie antares grey (jest piękny, taki perłowy), na ścianach Fragrance mat beż - tak się nazywają ale są białe(chińszczyzna z Leroy Merlin) a ściany i sufit pomalowane farbą na jasno szaro i pokryte werniksem perłowym srebrnym - czego oczywiscie zdjęcie nie potrafi oddać. Łazienka z założenia miała być jaśniutka , taka lodowa trochę, bo jest od strony północnej i a dodatku przy ścianie gęstej zieleni. Lilutek, co to za farba i werniks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 12.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jeżeli na dole planujecie WC i nie będzie Wam przeszkadzało, że goście, którzy będą u Was nocowali (chyba, że takich nie miewacie ) będą brali prysznic w Waszej łazience to nie róbcie. Generalnie nie planujemy takich gości, którzy będą nocować, a nawet jeśli do czasu gdy dziecko się nie pojawi, ktoś by raz czy drugi u nas nocował i skorzystał z naszej łazienki to mi to problemu nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 12.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Farba to zwykły Beckers z mieszalnika, kolor najjaśniejszy szary jaki był na wzornikach ( chyba N 1000 ale mogę się mylić), po wyschnięciu ściany pomalowaliśmy dwukrotnie werniksem kupionym w Obi . Nie pamiętam firmy, są przy stoiskach z farbami i produktami do osiągania różnych efektów na ścianach, podobne produkty innych firm widziałam w Casto. Sufit malowaliśmy trzykrotnie żeby nie było widac pociągnięć wałka. Po zaschnięciu werniks utworzył taką jakby twardą zmywalną powłokę. u nas przezył chrzest przy montażu baterii i potem odkręceniu wody - zalało ściany od sufitu do podłogi i po starciu czystym ręcznikiem nie ma śladu. Po tym werniksie sciany są jednolicie mocno perłowe, błyszczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 12.10.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 dorbie plytki sa wloskiej firmy "LAFAENZA" seria TEMPLUM; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 12.10.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Fragmenty jednej z naszych łazienek http://farm4.static.flickr.com/3506/3934182869_1945d1a2ec.jpg http://farm3.static.flickr.com/2490/3890447738_c849062207.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Lilutek bardzo fajnie Wam wyszła ta Królowa Śniegu. Mam zastrzeżenia tylko do dwóch rzeczy - nie podoba mi sie kinkiet nad lustrem - jest zbyt hm prosty, mały w porównaniu ze zdobioną ramą i ta za krótka firanka przez którą widać ramę okna - jedyny ciepły kolorystyczny akcent w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.10.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Lilutek bardzo fajnie Wam wyszła ta Królowa Śniegu. Mam zastrzeżenia tylko do dwóch rzeczy - nie podoba mi sie kinkiet nad lustrem - jest zbyt hm prosty, mały w porównaniu ze zdobioną ramą i ta za krótka firanka przez którą widać ramę okna - jedyny ciepły kolorystyczny akcent w pomieszczeniu Lilutek pisała, ze kinkiet jest tymczasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia7612 12.10.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Lilutek twoja lazienka jest sliczna.Biale lazienki bardzo mi sie podobaja, ale ze wzgledu na trojke moich dzieciakow,napewno takiej nie bede miala .W obecnej lazience mam biale ,zwykle,brzydkie i do placzu doprowadzaja mnie codzienne szare zacieki kolo umywalki po myciu brudnych raczek,sama nie wiem jak one to robia Tak wiec moge tylko podziwiac ,a sama zrobie szara.Mam do ciebie pytanie: jakie wymiary ma twoje lustro i gdzie je kupilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Lilutek bardzo fajnie Wam wyszła ta Królowa Śniegu. Mam zastrzeżenia tylko do dwóch rzeczy - nie podoba mi sie kinkiet nad lustrem - jest zbyt hm prosty, mały w porównaniu ze zdobioną ramą i ta za krótka firanka przez którą widać ramę okna - jedyny ciepły kolorystyczny akcent w pomieszczeniu Lilutek pisała, ze kinkiet jest tymczasowy mea culpa - ja jak moja Kruszka - głównie oglądam obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Fragmenty jednej z naszych łazienek http://farm4.static.flickr.com/3506/3934182869_1945d1a2ec.jpg http://farm3.static.flickr.com/2490/3890447738_c849062207.jpg NIe lubię niebieskiego we wnętrzach, ale ten mi się podoba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.10.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Fragmenty jednej z naszych łazienek http://farm4.static.flickr.com/3506/3934182869_1945d1a2ec.jpg http://farm3.static.flickr.com/2490/3890447738_c849062207.jpg czyżby to sensual z paradyża? tak czy siak płytki prezentują się bardzo fajnie trochę mi tylko ta kabina nie pasuje bo zaburza lekkość całości i stoi jakoś blisko wc - na zdjęciu wygląda wręcz jakby była za blisko żeby wygodnie z kibelka korzystać. ja bym wstawiła jakąś fajną "lekką" szklaną kabinę, ale rozumiem, ze taką właśnie chcieliście i Wam pasuje ale płytki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 13.10.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Do Dorcia 7612 Lustro jest z Jyska wymiary ma 72 na 160. Efilo, niestety firanka tak musi być, jest krótsza żeby koty mogły wskakiwać na parapet nie szarpiąc materiału, mają tam punkt obserwacyjny i nie dają sobie wyperswadować że pańcia sobie nie życzy pazurów na firance .okno jest brązowe ze względów praktycznych - mieszkamy w takim miejscu że makabrycznie się brudzi, pyli i jasne (białe lub szare) odpadło na starcie - po przetestowaniu białych w poprzednim mieszkaniu. Po 4 latach były nie do doczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 13.10.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Farba to zwykły Beckers z mieszalnika, kolor najjaśniejszy szary jaki był na wzornikach ( chyba N 1000 ale mogę się mylić), po wyschnięciu ściany pomalowaliśmy dwukrotnie werniksem kupionym w Obi . Nie pamiętam firmy, są przy stoiskach z farbami i produktami do osiągania różnych efektów na ścianach, podobne produkty innych firm widziałam w Casto. Sufit malowaliśmy trzykrotnie żeby nie było widac pociągnięć wałka. Po zaschnięciu werniks utworzył taką jakby twardą zmywalną powłokę. u nas przezył chrzest przy montażu baterii i potem odkręceniu wody - zalało ściany od sufitu do podłogi i po starciu czystym ręcznikiem nie ma śladu. Po tym werniksie sciany są jednolicie mocno perłowe, błyszczące. No to jest własnie to czego szukam! Możesz zrobić jakieś zbliżenie tego błysku? Nie chciałabym żeby sie świeciło za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 13.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 mam tylko takie zdjęcia jak niżej, my tez nie mogliśmy się zdecydować, w końcu stwierdziliśmy że jak tak będziemy kręcić to sie nigdy nie skończymy tych ścian i w ciemno wybraliśmy ten z Obi, zrobiliśmy próbę na ścianie za szafą i bingo http://img230.imageshack.us/img230/6508/dsc00575nf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 13.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Lilutek super, też zastanawiałam się czym zabezpieczyć ścianę w łazience tam gdzie nie będzie płytek. U mnie w jednej łazience będą białe płytki z perłowymi dekorami/paskami i właśnie coś takiego by mi na ścianę pasowało, a jeśli jeszcze chroni przed wilgocią to w ogóle super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts