Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na podłodze faktycznie antares grey (jest piękny, taki perłowy), na ścianach Fragrance mat beż - tak się nazywają ale są białe(chińszczyzna z Leroy Merlin) a ściany i sufit pomalowane farbą na jasno szaro i pokryte werniksem perłowym srebrnym - czego oczywiscie zdjęcie nie potrafi oddać. Łazienka z założenia miała być jaśniutka , taka lodowa trochę, bo jest od strony północnej i a dodatku przy ścianie gęstej zieleni.

barto- piękna ta szczególnie 1-sza łazieneczka. b.ciekawy pomysł na podświetlone lustro, na czym przyczepiałaś lustro żeby zachować odlgłość i co świeci pod lustem??

Lutro jest odsunięte drewnianą listwą (dostępne w marketach) pocięte na pare kawałków.

Podświetlenie to listwa ledowa.

BTW

przyczepiałaś

przyczepiałeś :)

A ja mam dziś takie pytanie - czy jest sens robić dwie łazienki? Juz tłumaczę o co chodzi - w naszym projekcie, na dole domu z pokoi to mamy tylko salon i gabinet i nie chcemy tam rozkladanych kanap. Na górze jest jedna wielka sypialnia (niecałe 30 metrów jakoś) + druga sypialnia w przyszłości dla dziecka. Jest tam także duża lazienka, będzie dwuosobowa wanna i prysznic. Zastanawiamy się czy jest sens robić na dole łazienkę? - myślimy by ograniczyć się tylko do toalety a dzięki temu powiększymy hall. Sens zrobienia kabiny prysznicowej w dolnej łazience był gdyby pokoik który będzie gabinetem miał być pokojem dla gości, z rozkładaną kanapą. Ale jeśli nie planujemy takiego rozwiązania to czy sens zabierać sobie przestrzeń prysznicem? Co o tym myślicie?

A ja mam dziś takie pytanie - czy jest sens robić dwie łazienki? Juz tłumaczę o co chodzi - w naszym projekcie, na dole domu z pokoi to mamy tylko salon i gabinet i nie chcemy tam rozkladanych kanap. Na górze jest jedna wielka sypialnia (niecałe 30 metrów jakoś) + druga sypialnia w przyszłości dla dziecka. Jest tam także duża lazienka, będzie dwuosobowa wanna i prysznic. Zastanawiamy się czy jest sens robić na dole łazienkę? - myślimy by ograniczyć się tylko do toalety a dzięki temu powiększymy hall. Sens zrobienia kabiny prysznicowej w dolnej łazience był gdyby pokoik który będzie gabinetem miał być pokojem dla gości, z rozkładaną kanapą. Ale jeśli nie planujemy takiego rozwiązania to czy sens zabierać sobie przestrzeń prysznicem? Co o tym myślicie?

Jeżeli na dole planujecie WC i nie będzie Wam przeszkadzało, że goście, którzy będą u Was nocowali (chyba, że takich nie miewacie :) ) będą brali prysznic w Waszej łazience to nie róbcie.

Na podłodze faktycznie antares grey (jest piękny, taki perłowy), na ścianach Fragrance mat beż - tak się nazywają ale są białe(chińszczyzna z Leroy Merlin) a ściany i sufit pomalowane farbą na jasno szaro i pokryte werniksem perłowym srebrnym - czego oczywiscie zdjęcie nie potrafi oddać. Łazienka z założenia miała być jaśniutka , taka lodowa trochę, bo jest od strony północnej i a dodatku przy ścianie gęstej zieleni.

Lilutek, co to za farba i werniks?

Jeżeli na dole planujecie WC i nie będzie Wam przeszkadzało, że goście, którzy będą u Was nocowali (chyba, że takich nie miewacie :) ) będą brali prysznic w Waszej łazience to nie róbcie.

Generalnie nie planujemy takich gości, którzy będą nocować, a nawet jeśli do czasu gdy dziecko się nie pojawi, ktoś by raz czy drugi u nas nocował i skorzystał z naszej łazienki to mi to problemu nie zrobi.

Farba to zwykły Beckers z mieszalnika, kolor najjaśniejszy szary jaki był na wzornikach ( chyba N 1000 ale mogę się mylić), po wyschnięciu ściany pomalowaliśmy dwukrotnie werniksem kupionym w Obi . Nie pamiętam firmy, są przy stoiskach z farbami i produktami do osiągania różnych efektów na ścianach, podobne produkty innych firm widziałam w Casto. Sufit malowaliśmy trzykrotnie żeby nie było widac pociągnięć wałka. Po zaschnięciu werniks utworzył taką jakby twardą zmywalną powłokę. u nas przezył chrzest przy montażu baterii i potem odkręceniu wody - zalało ściany od sufitu do podłogi i po starciu czystym ręcznikiem nie ma śladu. Po tym werniksie sciany są jednolicie mocno perłowe, błyszczące.

Lilutek

bardzo fajnie Wam wyszła ta Królowa Śniegu. Mam zastrzeżenia tylko do dwóch rzeczy - nie podoba mi sie kinkiet nad lustrem - jest zbyt hm prosty, mały w porównaniu ze zdobioną ramą i ta za krótka firanka przez którą widać ramę okna - jedyny ciepły kolorystyczny akcent w pomieszczeniu

Lilutek

bardzo fajnie Wam wyszła ta Królowa Śniegu. Mam zastrzeżenia tylko do dwóch rzeczy - nie podoba mi sie kinkiet nad lustrem - jest zbyt hm prosty, mały w porównaniu ze zdobioną ramą i ta za krótka firanka przez którą widać ramę okna - jedyny ciepły kolorystyczny akcent w pomieszczeniu

Lilutek pisała, ze kinkiet jest tymczasowy :wink:

Lilutek twoja lazienka jest sliczna.Biale lazienki bardzo mi sie podobaja, ale ze wzgledu na trojke moich dzieciakow,napewno takiej nie bede miala :cry: .W obecnej lazience mam biale ,zwykle,brzydkie i do placzu doprowadzaja mnie codzienne szare zacieki kolo umywalki po myciu brudnych raczek,sama nie wiem jak one to robia :roll: Tak wiec moge tylko podziwiac ,a sama zrobie szara.Mam do ciebie pytanie: jakie wymiary ma twoje lustro i gdzie je kupilas?

Lilutek

Lilutek pisała, ze kinkiet jest tymczasowy :wink:

mea culpa - ja jak moja Kruszka - głównie oglądam obrazki :wink: :lol:

Fragmenty jednej z naszych łazienek :)

http://farm4.static.flickr.com/3506/3934182869_1945d1a2ec.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2490/3890447738_c849062207.jpg

NIe lubię niebieskiego we wnętrzach, ale ten mi się podoba :):)

Fragmenty jednej z naszych łazienek :)

http://farm4.static.flickr.com/3506/3934182869_1945d1a2ec.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2490/3890447738_c849062207.jpg

czyżby to sensual z paradyża? tak czy siak płytki prezentują się bardzo fajnie :)

trochę mi tylko ta kabina nie pasuje bo zaburza lekkość całości i stoi jakoś blisko wc - na zdjęciu wygląda wręcz jakby była za blisko żeby wygodnie z kibelka korzystać. ja bym wstawiła jakąś fajną "lekką" szklaną kabinę, ale rozumiem, ze taką właśnie chcieliście i Wam pasuje :)

ale płytki super :)

Do Dorcia 7612

Lustro jest z Jyska wymiary ma 72 na 160.

Efilo, niestety firanka tak musi być, jest krótsza żeby koty mogły wskakiwać na parapet nie szarpiąc materiału, mają tam punkt obserwacyjny i nie dają sobie wyperswadować że pańcia sobie nie życzy pazurów na firance :lol: .okno jest brązowe ze względów praktycznych - mieszkamy w takim miejscu że makabrycznie się brudzi, pyli i jasne (białe lub szare) odpadło na starcie - po przetestowaniu białych w poprzednim mieszkaniu. Po 4 latach były nie do doczyszczenia.

Farba to zwykły Beckers z mieszalnika, kolor najjaśniejszy szary jaki był na wzornikach ( chyba N 1000 ale mogę się mylić), po wyschnięciu ściany pomalowaliśmy dwukrotnie werniksem kupionym w Obi . Nie pamiętam firmy, są przy stoiskach z farbami i produktami do osiągania różnych efektów na ścianach, podobne produkty innych firm widziałam w Casto. Sufit malowaliśmy trzykrotnie żeby nie było widac pociągnięć wałka. Po zaschnięciu werniks utworzył taką jakby twardą zmywalną powłokę. u nas przezył chrzest przy montażu baterii i potem odkręceniu wody - zalało ściany od sufitu do podłogi i po starciu czystym ręcznikiem nie ma śladu. Po tym werniksie sciany są jednolicie mocno perłowe, błyszczące.

No to jest własnie to czego szukam! Możesz zrobić jakieś zbliżenie tego błysku? Nie chciałabym żeby sie świeciło za bardzo.

mam tylko takie zdjęcia jak niżej, my tez nie mogliśmy się zdecydować, w końcu stwierdziliśmy że jak tak będziemy kręcić to sie nigdy nie skończymy tych ścian i w ciemno wybraliśmy ten z Obi, zrobiliśmy próbę na ścianie za szafą i bingo :lol:

http://img230.imageshack.us/img230/6508/dsc00575nf.jpg