Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zarwany sufit gipsowy

m3rkury

Recommended Posts

Witajcie,

pojawil sie maly problem. Mam na pierwszym pietrze sufit z plyt gipsowych. Powyzej jest strych - bez podlogi - same belki no i wata. Pod wata jest folia a pod folia plyty.

Pech chcial, ze chodzilem po belkach i stracilem rownowage. Wdepnalem niestety miedzy belki i zarwal sie sufit w jednym miejscu...

Dla zobrazowania sytuacji, zrobilem zdjecie. Dziura ma jakies 50 cm x 30 cm. Troche gipsu sie odkruszylo, ale wiekszosc sterczy z sufitu.

Zdjęcia katastrofy :)

Czy macie pomysl, w jakis sposob to fachowo naprawic (ale wlasnorecznie :))?

Witajcie,

pojawil sie maly problem. Mam na pierwszym pietrze sufit z plyt gipsowych. Powyzej jest strych - bez podlogi - same belki no i wata. Pod wata jest folia a pod folia plyty.

Pech chcial, ze chodzilem po belkach i stracilem rownowage. Wdepnalem niestety miedzy belki i zarwal sie sufit w jednym miejscu...

Dla zobrazowania sytuacji, zrobilem zdjecie. Dziura ma jakies 50 cm x 30 cm. Troche gipsu sie odkruszylo, ale wiekszosc sterczy z sufitu.

Zdjęcia katastrofy :)

Czy macie pomysl, w jakis sposob to fachowo naprawic (ale wlasnorecznie :))?

Miałem dwa razy taką przygodę :D

Sugeruję: wyciąć otwór kwadratowy w uszkodzonej płycie, dopasować do tego kawałek płyty, przykręcić na wkręty podkładając od góry deskę w miejscach łączeń, zataśmować, zagipsować, wyszlifować, pomalować, zapomnieć.

• 1 year później...