frykow 07.12.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Dzięki za linki i opieprz - oferta DRE szczególnie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 09.12.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Proszę bardzo.U mnie na poddaszu wszystkie drzwi są białe.http://picasaweb.google.pl/suire123/MuratorDrzwi?authkey=l6Fp_JFGYtQ Kupione w Castoramie,firmy "Polskone" lub coś w tym stylu,nie pamiętam.Sprawują się dobrze,nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_MICHAŁM 04.01.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ZOBACZ TU http://www.zbydrew.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.01.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Dzięki za linki, jest tego trochę i coraz bardziej się przekonuję do takiego koloru Obawiam się tylko, żeby to nie wyglądało zbyt "blokowo" :? Drzwi u Suire bardzo mi się podobają, tylko że żona jest zdecydowana na drzwi z szybami i stąd właśnie moje wątpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 05.01.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Jeśli masz małe dzieci to trzy razy się zastanów czy na pewno chcecie drzwi przeszklone. Jeśli się jednak zdecydujecie na przeszklone, to szukajcie drzwi ze szkłem bezpiecznym . Figle moich synów skończyły się pobitą szybą w drzwiach na skutek czego jeden z nich wylądował w szpitalu z rozciętym poważnie policzkiem. Po tej historii moje drzwi zamiast szyb mają plexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 18.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja mam białe z Classena.Wszystkim się podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 18.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja mam białe z Classena. Wszystkim się podobaja. Zajrzałem do Twojego dziennika budowy, ale tam niestety ich ma Masz może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 04.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Z powodu oszczędnościowo-terminowych zakupiliśmy drzwi w Castroramie, drewniane, bezsęczne (tzn. sęki są tu i tam). Ich pomalowanie powierzyliśmy fachowcowi, który okazał się zwykłym oszustem i partaczem. Dlatego ziścił się nasz najgorszy sen i stanęliśmy na placu boju uzbrojeni w pędzle, chińską (jedyna nie-chińska za to szwajacarska kosztowała 200 zł!!!!) szlifierkę oscylacyjną i komplet papierów ściernych drobnoziarnistych oraz wełny szlifierskiej. Do pomalowania 9 par drzwi, w tym 4 na biało (złamana biel). Zakupiłam wodno-rozpuszczalną (bo nie śmierdzi, a ja źle znoszę zapachy rozpuszczalników) farbę Beckersa (kolor z mieszalnika). 1. drzwi były przez fachowca byle jak pomalowane i nie szlifowane, więc w pierwszej kolejności zdarliśmy to co on zrobił. 2. po wyszlifowaniu na gładko - pierwsze malowanie. Malowaliśmy drzwi leżące na koziołkach. Malowaliśmy pędzlami (małe powierzchnie i zakamarki) i wałkami (duże powierzchnie) - muszą być z syntetycznych materiałów, nie z włosia naturalnego (jako rzecze Pan w sklepie). 3. po wyschnięciu kolejne szlifowanie - powierzchnie płaskie szlifierką, załamania - wełną. 4. pamiętać o dokładnym zczyszczaniu po każdym szlifowaniu pyłu - czysty, miękki pędzel jest najlepszy. 5. ostatnie malowanie - zacieków prawie nie ma, bo malowanie na leżąco - uważać na krawędziach - tu spływają malutkie kropelki do zebrania pędzelkiem. Robota lekka ale czasochłonna. na każde drzwi - ok. 6-8 godzin pracy (nie licząc czasu schnięcia) W pomieszczeniu się pyli - my robimy to w niewykończonej części domu. Efekt. Drzwi nie są idealnie gładkie - delikatnie widać strukturę drewna, ale ja tak chciałam właśnie. Wybraliśmy pół-mat - jest więc delikatny, satynowy pobłysk. Drzwi były tanie, więc nie wyglądają jak te z firmy Kluś i ktoś tam. ofkors. Ale to raczej kwestia drewna a nie malowania. Najfajniej wyglądały przed drugim malowaniu - po szlifowaniu były "spatynowane" czyli tu i tam wychodził naturalny kolor. Wyglądały b.szlachetnie i staro ..... Po drugim malowniu ubyło im nieco lat, ale i tak ktoś zapytał nas czy one są nowe Bardzo nas to ucieszyło, bo okazuje się, że w nowym domu będziemy mieli już coś starego, na co normalnie trzeba latami pracować. Podsumowując. Drzwi są dość tanie - drzwi z ościżnicą stałą i listwami z 1 strony + farby i materiały ścierno-pędzlowe ok. 450-470 zł. Za pomalowanie fachowiec chciał 75 zł (za komplet wyżej opisany). Za 570 zł mogłam kupić drzwi z "papieru". Bałam się jednak, że w razie uszkodzenia (dzieci, psy) nie będę mogła łatwo ich naprawić. Dlatego wybrałam drewniane, malowane. Jak zamontuję, to sfotografuję i zaprezentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 04.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 niezła robota jk69! ja już się zdecydowałam na kupno pol-skone i jak czytam Twój opis to się nawet cieszę - nie wiem, czy byłabym w stanie sprostać temu zadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 05.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 http://img139.imageshack.us/img139/2695/biaedrzwinu8.jpgskoro wątek wypłynął - moje białe z castoramy, jeszcze bez listw maskujących.. czy nie pojawiły się na rynku białe listwy podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 05.04.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 listwy przypodłogowe też mamy malowane na ten sam kolor co drzwi czyli biały - listwy są świerkowe, ale można pomalować każdy inny rodzaj drewna (twardszy).Twoje drzwi wyglądają super, novi_ana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.04.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Novi_ana, siadaj - pięć! bardzo ładnie się spisałaś! a listwy przypodłogowe białe można kupić - np. z poliuretanu firmy orac, ale są dość drogie - jakieś 20 zł za metr (w zależności od kształtu, mogą być oczywiście droższe) plus klej i farba do pomalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 07.04.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ta 5tka mi się nie należy niestety jestem w zaawansowanej ciąży i nie bawię się w malowanie.. zapłaciłam 40zł za pomalowanie, zaszpachlowanie ubytków i założenie klamek za szt.drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.04.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 aaa, takie klocki gratuluję i wiele wiele powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no i mam te białe drzwi stanęło na Fiord Polskone i jestem bardzo zadowolona pełne około 700 zł, przeszklone 1360 zł (szkło fazowane) - ceny z ościeżnicami i montażem relacja jakość-cena - rewelacja! pełne: http://images49.fotosik.pl/20/c5ad6226d34cd998.jpg łazienkowe: http://images39.fotosik.pl/22/42463df317cc5842.jpg przeszklone: http://images23.fotosik.pl/266/b0e272090fa32b89.jpg przesuwne: http://images35.fotosik.pl/22/3ff99c3b885d771d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben333 23.10.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 WOW - bardzo gustownie!!!!!! Drzwi wyglądają rewelacyjnie czy widziałaś ich model Modern? Jest droższy ze względu na pełny ramiak i chyba ma od razu listwy maskujące. Ale czy warto??? Tak się zastanawiam. Bo twoje Fiordy wygladają bardzo elegancko. Ale czy nie masz takiego odczucia, że są „tekturowe”? Czy listwy maskujące są również z polskone? Wiem, że to wątek tylko drzwiowy ale muszę zapytać bo całość mnie po prostu urzekła.Kolor – rewelacyjny. Czy wszędzie dałaś taki sam łazience i kuchni? Jaka to farba? Gdzie znalazłaś białe listwy przypodłogowe do łazienki??? I jakie to kafle na ścianach łazienki i na podłodze? Czy umywalka jest z IKEI??? Acha i jeszcze jedno. Co planujesz na ścianę pomiędzy szafkami w kuchni ??? Jestem pod ogromnym wrażeniem. Dziękuję za inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 dzięki ben333! tu odpowiem na pytanie drzwiowe a po resztę odpowiedzi zapraszam do Tygodnika i komentarzy widziałam model modern, ale ostatecznie wygrał fiord - moje fiordy są z płyty wiórowej otworowanej, ale mogły też być z płyty wiórowej pełnej - są solidnie wykonane i dość ciężkie, w żadnym razie nie sprawiają wrażenia tekturowych białe drzwi z mdf, które bardzo mi się podobały kosztowały ponad 2 tys, więc myślę, że za 700 warto na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.10.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Bardzo ładnie Ci to wyszło, Jasiu I kuchnia fajnie do takich drzwi pasuje A listwy przypodłogowe skąd? Właśnie takie grube mi się marzą... I do tego mocne kolory ścian - jesteś moim Guru od dziś A te z przeszkleniami to ładnie wyglądają na łączeniach listew? Bo mi się też właśnie Fiord podobał w katalogu, ale jak obejrzałam "wystawkę" to mi ręce opadły że to tak krzywo połączone... a jak na wystawie to raczej się chwalą lepsiejszymi niż odpadami, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 24.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 no i mam te białe drzwi ładne drzwi, wnętrza tez zapowiadają się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.10.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Bardzo ładnie Ci to wyszło, Jasiu I kuchnia fajnie do takich drzwi pasuje A listwy przypodłogowe skąd? Właśnie takie grube mi się marzą... I do tego mocne kolory ścian - jesteś moim Guru od dziś A te z przeszkleniami to ładnie wyglądają na łączeniach listew? Bo mi się też właśnie Fiord podobał w katalogu, ale jak obejrzałam "wystawkę" to mi ręce opadły że to tak krzywo połączone... a jak na wystawie to raczej się chwalą lepsiejszymi niż odpadami, nie? dzięki DorciaIQ! moje listwy z mdfu od stolarza, ale można też kupić ze styroduru np. - poszukaj stron z listwami i profilami te przeszklone drzwi im się najmniej udały - właśnie te szprosy najbardziej mi się nie podobały - są wykonane chyba z drewna i widać pewne nierówności pod farbą - zgłosiliśmy to jako reklamację, ale jeszcze nie ma odpowiedzi - nie rzuca się to tak bardzo w oczy, ale faktycznie szkoda, że bardziej się do tego nie przyłożyli PS. a z tym guru to lepiej ostrożnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts