Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tinka25 ta okleina ma strukturę drewna przez co właśnie nie wyglądają sztucznie, był to celowy wybór bo tańsza lamistone już jest gładka i ma tylko strukturę drewna namalowaną... z utrzymaniem czystości nie ma żadnych problemów, super się myją. Od zawsze miałam białe drzwi i nigdy nie miałam z tym problemów. Z opinii znajomych ponoć ciemne bardziej się brudzą,kurzą . Ogólnie drzwi wszystkim bardzo się podobają a kuzynka właśnie zamówiła takie same do nowego domku :rolleyes:

Cegiełka niestety jest gipsowa ale bardzo dobrze imituje naturalną starą ceglaną ścianę. Wszyscy myślą, że tylko pobieliłam prawdziwą cegłę :D

• 4 weeks później...
Widziałem, że osoby pytają się o te drzwi, nie otrzymują odpowiedzi, ale chyba trzeba próbować. Zastanawiam się nad kolorem białym tych drzwi. Nie wiem jak długo drzwi będą wyglądały tak jak wyglądają w sklepie. Są solidne, dobrze wykończone i ten kolor biały...:cool:

Moi drodzu, podstawa do farba podkładowa. Druga podstawa, gdyż większość sprzedawanych drzwi sosnowych jest oczywiscie z drewna klejonego, nie wolno używac farb wodnych, które spowodują z czasem ich rozklejenie (nawet uznano mi z tego tytułu reklamację i zalecono malować farbami olejnymi).

Malowanie 3 warstwami w odstępie 4 godzin pozwoli uniknąć plam.

Tinka25 a ja się nie ugięłam... mam białe jak i przed remontem tylko w końcu w wymarzonym wzorze :rolleyes:

Kupione troszkę w ciemno bo miesiąc od wprowadzenia w ofertę producenta ale nie żałuję :)

Pol-skone model Arco w okleinie gravistone

http://thumbnails49.imagebam.com/20272/bf6040202716245.jpg

Leon ja właśnie planuję zakupić takie drzwi i też nie mam okazji zobaczyć ich na ekspozycji bo to nowość. Ciekawa jestem jak wygląda podcięcie wentylacyjne - u mnie centralnie z salonu widać drzwi do łazienki (średnio to estetyczne ale nie zwrócilam na to wcześniej uwagi). Czy do łazienki wziąłeś z takimi samymi przeszkleniami?

Odnośnie drzwi Swedoor nie otrzymałem żadnych odpowiedzi na forum i nie wytrzymałem :(, zamówiłem drzwi białe tej firmy.

Zamówiłem je w firmie OKTET, mam nadzieje że się spiszą z montażem i wszystko będzie wyglądało tak fajnie jak w salonie.

Po montażu zdam relacje aby na przyszłość ktoś miał opinie na temat drzwi tej firmy.