SandraR 29.07.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Dzięki faazer , drzwi dobierzemy jednolite białe w stylu nowoczesnym, jak i resztę mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 07.10.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Jak wyglądają białe drzwi okleinowane po latach? Czy żółkną? Waham się pomiędzy kolorem białym a dębem bielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natt.me 18.10.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 ...zdecydowaliśmy się na Porta koncept B1 w białym macie, głównie ze względu na odcień bieli ral 9016, z Vasco doors nie są czysto białe, bardziej krem. Boję się tylko że u producenta odstawią lipe...zobaczymy. mają kosztować 1tyś z montażem,z zamkiem magnetycznym (tak chciałam). Jeszcze nie zamówione. Ktoś ma takie/lub widzial? Listwy też będą białe jak koleżanka napisała, chcę żeby jak najlepiej się zgrało z kolorami.. Mój brat ma w całym domu Portę Koncept B1 w białym macie i bardzo sobie chwali (szwagierka mówi, że jeszcze ani razu ich nie myła, kurz się ich nie trzyma). Z tego względu ja też je wezmę najprawdopodobniej. Ktoś je ma i może coś powiedzieć? ps. Porta to ogromna firma i milion ludzi pewnie ma drzwi od nich, stąd tyle reklamacji (nawet jak 1% to i tak dużo wychodzi..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 19.10.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Ja mam białe drzwi i niestety one po jakimś czasie robią się naprawdę brzydkie i żadne czyszczenie raczej nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.10.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 (edytowane) Ja mam białe drzwi i niestety one po jakimś czasie robią się naprawdę brzydkie i żadne czyszczenie raczej nie pomaga. Może postaraj się odnaleźć jakie masz drzwi (firma i model) oraz jakim kolorze (w sensie nazwa okleiny) Możliwości "białego" jest multum - są skrzydła wartości 100zł ale i bez problemu znajdziemy /niby/ "takie same" po tysiąc. Będą się różniły wszystkim - od budowy po jakość powierzchni, a to właśnie najbardziej interesuje użytkowników w tym wątku. Sam jestem ciekaw Waszych spostrzeżeń. Edytowane 19 Października 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 10.02.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Wybrałam proste drzwi firmy Portahttp://m.ceneo.pl/23410038?se=Mb-yKN1VdRsUdzZDPAvyVaU3m_HZ5_bB&gclid=COCN1a3jhdICFU5JGQodEX8Cxg#tab=clickA może ktoś ma namiary na inne firmy, porzadniejsze w równie okazyjnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 18.03.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Mamy taki wybór, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Z naszych doświadczeń i obserwacji na budowach wynika, że najczęściej stosowanymi drzwiami wewnętrznymi w kolorze białym, są drzwi marki Porta. Warto jednak przy nich zwrócić uwagę, że nie wszystkie ościeżnice są lakierowane, a foliowane. No właśnie wybrałam proste z dre ponieważ te z porty różniły się kolorem od oscieznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorian1982 15.05.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) http: moderowanoBiałe. Ładne i nawet tanie. Niestety o białe drzwi trzeba dbać, pamiętać aby łapać za klamkę i regularnie czyścić. Nie każdemu się chce. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez finlandia Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlus768 19.05.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Czytam, czytam i mowiac szczerze wybor mialem trudny. Mieszkam w Bielsku gdzie odwiedzilem kilka sklepow. W koncu wybralem (lub tez wybrala za mnie zonka) drzwi Szafir białe z Portahome. Licze, ze beda spisywaly sie tak dobrze jak wygladaja - gdybyscie mieli jakies doswiadczenia z Szafirami prosze podzielcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michozi 23.05.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Jestem na etapie wybory drzwi wewnętrznych do mieszkania. Zdecydowałem się na drzwi w kolorze białym. Budżet ok 1000 pln za 1 komplet ( drzwi, ościeżnica, klamka itd). Będę zamawiał w tym samym sklepie co panele, dlatego wybieram spośród następujących firm: Porta, Pol-skone, Vasco. Którą z tych firm najbardziej polecanie pod kątem stosunku cena/jakość? Zostałem poinformowany w sklepie, że w tym przedziale cenowym ( po wycenie ok 1070 pln całość) są dostępne drzwi dwóch pierwszych marek z drewnianym ramiakiem, którego Vasco nie posiada. Czy warto płacić ok 200 pln za ten drewniany ramiak? Na co zwracać uwagę przy wyborze drzwi wewnętrznych? Która z tych firm ma najlepsze okleiny? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.05.2017 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 MIC michozi, nie znalazłam Twojego dziennika budowy, nie bardzo wiem jak wyglądają wnętrza Twojego domu, albo jakimi je planujesz. Trudno mówić o wyborze producenta drzwi nie wiedząc w jakim stylu jest dom. To nie do końca jest tak, że każdy produkt konkretnej firny jest ok Są "lepsze" i "gorsze" produktu jednej firmy. A drewniany ramiak,..przy jednych drzwiach może stanowić o stabilności konstrukcji, w innych będzie bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.05.2017 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Malka, bardzo trafne uwagi:) Poważnie. Wszystkie. Chociaz ja bym wolał mieć ten drewniany ramiakk niż nie mieć, nawet jeśli on w danych drzawiach nie jest potrzebny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michozi 26.05.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Dzięki za opinie ! Jeśli chodzi o styl wnętrza do planuję pójść w stronę wnętrza nowoczesnego oraz minimalistycznego. W całym mieszkaniu panele dąb klasyczny naturalny. Meble w całym mieszkaniu mają być białe, a ściany w jasnych szarościach. Dlatego też zdecydowałem się na białe drzwi. Zdaję sobie sprawę, że z każdej firmy znajdziemy produkty "lepsze" i "gorsze". Po prostu zapytałem czy spośród wymienionych trzech firm, które są w podobnej półce cenowej, którąś szczególnie polecacie. Jeśli nie to będę patrzył na konkretne modele oraz wygląd przy wyborze. Czy na coś szczególnie z kwestii technicznych powinienem zwracać uwagę? Ramiak drewniany? Rodzaj i jakoś okleiny? Inne parametry? Jasne, że lepiej mieć czy nie mieć, ale czy jest opłacalne dopłacanie do drzwi z tej półki cenowej, żeby mieć ten ramiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smakoszek 26.05.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Mam białe drzwi wewnętrzne i nie polecam. Po prostu zbyt łatwo się brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.07.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Witam,jestem na etapie wybierania drzwi wewnętrznych. Kolor biały. I tak czytając sobie informacje w sklepach internetowych, znalazłam pojęcia: ramiakowe, płytowe, hybrydowe... Czym to się je??? Szukam pełnych, białych drzwi, eleganckich jednocześnie, nie najtańszych i nie tych z wyższej półki. Mają być bezprzylgowe (czy w takich można zamontować zwykłe zamki, bo wszędzie mam informację o zamkach magnetycznych), bo nie podobają się nam wystające zawiasy. Którą firmę wybrać, bo wybór i firm,i drzwi jest olbrzymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.07.2017 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Mam białe drzwi bezościeżnicowe, uważam, że takie najbardziej pasowały do naszego domu. Nie dzielą pomieszczeń w tak oczywisty sposób jak klasyczne drzwi. Są uniwersalne, Obecnie mam białe ściany i drzwi są niewidoczne (ha, gdyby nie klamka), jeśli postanowimy kiedyś zmienić kolor ścian, drzwi mogą zmienić kolor razem z nimi, nadal nie determinując wnętrza w żaden sposób. Będę miała fantazje położyć tapetę - drzwi również mogę wytapetować. Przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 05.07.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 w mieszkaniu od parunastu lat mam białe drzwi polskone i nadal są jak nowe. Do domu chciałam drzwi wyższe i jedyne możliwe to były Dre, 3 modele miały możliwosć podwyższenia, wybrałam modern. z duszą na ramieniu, bo wcale mi si żaden model nie podobał. w trakcie zamawiania zmieniłam decyzje że bedą biały mat. Są już w moim domu i jestem baaaardzo zadowolona, są cudne. Tym, co wahaja si czy proste białe, czy dąb bielony przypomne, że modne są listwy przypodłogowe z bialego mdf co prawda u mnie lite parkiety i mają one swoje listwy debowe, ale tam gdzie parkietu niet, bdą białe mdf, przy panelach na poddaszu także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 05.07.2017 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Drzwi najlepiej dobrać zarówno kolorystycznie jak i stylowo pod podłogi, ściany, meble. Wszystko powinno ze sobą współgrać. Drzwi białe jako białe, bo materiały i firmy mogą być przeróżne, są wymagające- jak już ktoś wcześniej trzeba się nastawić, że będą wymagały naszej większej uwagi odnośnie sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.07.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Witam, jestem na etapie wybierania drzwi wewnętrznych. Kolor biały. I tak czytając sobie informacje w sklepach internetowych, znalazłam pojęcia: ramiakowe, płytowe, hybrydowe... Czym to się je??? Szukam pełnych, białych drzwi, eleganckich jednocześnie, nie najtańszych i nie tych z wyższej półki. Mają być bezprzylgowe (czy w takich można zamontować zwykłe zamki, bo wszędzie mam informację o zamkach magnetycznych), bo nie podobają się nam wystające zawiasy. Którą firmę wybrać, bo wybór i firm,i drzwi jest olbrzymi... Drzwi płytowe, czyli skrzydło jest wykonane z jednej płaskiej płyty. Przynajmniej tak wygląda. Może być zupełnie gładkie, może mieć nacięte rowki lub wycięte dziury na szyby. Tu są wszystkie drzwi "płytowe": Przy ramiakowe mają wyraźną ramę dookoła skrzydła i w niej są wstawione poprzeczki, płyciny, szyby itp. Teoretycznie konstrukcja mocniejsza, na pewno bardziej zaawansowana i trochę droższa. Hybrydowe? Znam to marketingowe pojęcie tylko z katalogu jednej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-s 06.01.2019 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Jestem na etapie poszukiwania drzwi bialych, przylgowych.Cos w miare najtanszego co przetrwa chociaz kilka lat. Wstepnie mam nastepujace opcje:- Erkado ramiakowe (stile) w okleinie greko model Juka ok 700 zł za komplet z oscieznica regulowana- Erkado ramiakowe z Castoramy ok 600 zł za komplet z oscieznica regulowana- DRE ramiakowe z Obi, okleina biała (folia?) w cenie ok 680 zł za komplet z oscieznica regulowana- Classen ramiakowe z Obi, okleina biała (folia?) w cenie ok 630 zł za komplet z oscieznica regulowana- drewniane sosnowe Kornik, cena ok 480 zł za komplet z oscieznica stala, do pomalowania na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts