Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Joliska - gratuluję pięknego mieszkania! Jest takie w moim stylu :) Po raz pierwszy z białymi drzwiami i listwami podłogowymi spotkałam się na żywo w Irlandii, gdzie mieszkam od ponad 3 lat. Twoje drzwi i listwy, do tego ten kolorek ścian (uwielbiam taki) pięknie się komponują! Mam do Ciebie pytanie - zauważyłam, że masz również białe okna - jak myślisz, czy białe drzwi i listwy podłogowe pasowałyby do okien w kolorze innym niż biały (ja planuję kolor winchester)? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Kasiaros,

w imieniu mieszkania bardzo dziękuję za komplementy :)

Trudny kolor okien wybrałaś... Nie lubię żółtych brązów, więc tym trudniej mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. A może zdecydujesz się na dwukolorowe okna - białe od wewnątrz, a kolorowe z zewnątrz? A jaka podłogę zamierzasz kłaść?

Joliska - dziękuję za odpowiedź! Widzisz, u mnie jest tak, że ja bardzo lubię naturalny kolor drewna - i tak się łamię z tymi listwami, ale uprzedzam - nic pilnego, bo czasu mam bardzo dużooooooo (budujemy na odległośc i na razie tylko rozmyślam nad urządzeniem, a za wykończeniówkę zabieramy się dopiero w przyszłym roku). Na całym dole mamy podłogówkę, więc w grę wchodzą tylko kafelki lub panele - wybieram panele :) Będę próbowała kolorystycznie dopasowac je do okien. W każdym razie pomyślę nad tymi listwami białymi, muszę jeszcze poszperac w necie, bo u Ciebie pięknie one wyglądają!!!

Kasiu, podejrzałam to i owo w Twoim blogu :)

Jeśli podłogę dobierzesz do okien, ale pilnując, żeby nie była zbyt żółta czy pomarańczowa, bo z taką to tylko płacz i zgrzytanie zębów..., to białe listwy i drzwi będą ok.

Joliska - ja też nie lubię żółtych czy pomarańczowych odcieni brązu - na próbniku winchester nie wygląda zbyt ciekawie, ale widziałam te okna w realu - są mniej żółte niż złoty dąb, bardziej przypominają naturalne drewno, do tego postaram się dobrac panele dobrej jakości z V-fugą i wtedy będę główkowac. Czas mam, ale lubię miec wszystko przemyślane. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

E-mól - cudne drzwi sobie zafundowaliście, i jak tu się nie zakochac w białych drzwiach, jak takie cuda pokazujecie publicznie!!!!

joliska - piękne dzięki! Balterio to moje ulubione panele i do nich się przymierzamy ;) Widziałam je na żywo - są świetne! Z tego kolornika na pewno dobiorę coś do okien w kolorze winchester, a potem może...białe listwy i drzwi!!! Myślę, że powinno byc ok - nie lubię zbyt wielu kolorów na raz - jetem zwolenniczką nowoczesnego stylu eleganckiego, dlatego tak mi się u Ciebie podoba :)

Joliska - w takim razie kwestia białych drzwi i listew pozostaje u mnie na razie w sferze marzeń, które będę brała na pewno pod uwagę, natomiast jeśli chodzi o wybór paneli, to już prawie pewne, że będą to panele Balterio (kiedyś bardzo polecał mi je kolega, który sprzedawał różnego rodzaju panele podłogowe) - też je masz, dobrze zrozumiałam ;)

Moniaq - z dwoma rowkami to może tutaj http://www.drims.com.pl/?id=drzwi-seria-unilac

Tu nasze "oklamczone"

http://lh5.ggpht.com/_jdUb2qEpdVs/TAYT0fVtdfI/AAAAAAAAEEk/5fj68rC0Fxc/s720/DSC_8098.JPG

ROMAPOZ jakiej firmy są Twoje drzwi, bardzo ładne: klasyczne i nowoczesne jednocześnie, a co to za model klamki? wygodna jest?

Edytowane przez e-mól

ROMAPOZ jakiej firmy są Twoje drzwi, bardzo ładne: klasyczne i nowoczesne jednocześnie, a co to za model klamki? wygodna jest?

Drzwi robione na zamówienie przez stolarza... właśnie takie chciałam, tzn. uniwersalne - niezbyt nowoczesne i niezbyt klasyczne...

A co do klamek... to jest jeden z nowszych modeli gametu, ale który dokładnie, to zabij, ale nie powiem.... wydaje się być wygodny...