Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tinka25 a ja się nie ugięłam... mam białe jak i przed remontem tylko w końcu w wymarzonym wzorze :rolleyes:

Kupione troszkę w ciemno bo miesiąc od wprowadzenia w ofertę producenta ale nie żałuję :)

Pol-skone model Arco w okleinie gravistone

http://thumbnails49.imagebam.com/20272/bf6040202716245.jpg

Drzwi jak dla mnie wyglądają świetnie, podobnie jak ściana z cegły i cały wystrój. Gratuluję !

Tak samo jak inne drzwi. Ja nie wiem, ocb (o co biega ;)), przez kilkaset lat montowane byly biale drzwi i okna, a teraz nagle okazalo sie, ze sa bee, bo brudza sie. Tak samo brudzily sie i 100 lat, no moze mniej, ze wzgledu na brud w powietrzu. :p

Na szczescie moda na biale drzwi i okna wraca, wiec... :)

Witam wszystkich fanów (fanki) białych drzwi.

Mam Invadio domino 5 i 6. Brak jeszcze listew przypodłogowych - też będą białe 10 cm - już zakupione :)

Drzwi zewnętrzne też mam białe drewniane firma K&P - zdj. w załączeniu

Pytanie - czy trzeba myć białe drzwi?? Trzeba myć tak samo jak ciemne. To że drzwi są ciemne nie znaczy że nie są brudne :) No może jedynie nie widać odbitych palców wiec sumienie spokojniejsze ? :) ? :)

Jestem dzieckiem PRL :) więc białe mi nie przeszkadzają - wychowałam się między takimi :)

Pozdrawiam

P8169457%20-%20Kopia[1].JPG

P8169458%20-%20Kopia[1].JPG

P8169460%20-%20Kopia[2].JPG

P8019406[2].JPG

Edytowane przez gosia sz-n

A teraz, po jakimś czasie uzytkowania przyznajcie się - jak się Wam takie drzwi utrzymuje w czystości?

wstyd się przyznać, ale mam je od marca zeszłego roku i od czasu zamontowania myłam je ... jeden raz. Jedynie w dolnej łazience (córka jak wraca do domu z ogrodu to zafajda wszystko) są myte średnio co 2 miesiące (tzn przecierane ścierką tylko w miejscach obok klamki).

Kurcze zeżarło mi posta, piszę jeszcze raz wrrr...

Też zastanawiałam się między dre piano a invado. Pan w sklepie mnie przekonał - invado są bardziej kanciate - wokół szkiełka wiec dla mnie plus :), poza tym invado nie ma struktury plastra miodu i nadi pod szkłem jest płyta sklejka czy coś takiego - przez co są bardziej ciche :) Za 10 szt. z montażem i ościeżnicami regulowanymi zapłaciliśmy chyba 9 800 zł + 3 podciecia do tego. Klamki kupiłam oddzielnie, nie mam nawierconych otworów na zamek przez co zaoszczędziłam na rozetkach - stwierdziłam, że nie są mi klucze potrzebne bo nie zamykam pokoi - to nie hotel.

Bardzo lekko 'chodzą' i cicho siezamykają, języczek który wychodzi z drzwi przy naciśnieciu na klamkę (zamykanie) jest plastikowy, zawsze widzialm metalowe :)

Na razie jestem zadowolona. A, są oklejone ekofornirem, który podobno jest w stanie sporo wytrzymać.

Która firma lepsza trudno powiedzieć naczytałam się zarówno o jednej jak idrugiej firmie zarówno opinii na plus jak i negatywnych. Czas pokaże czy dobrze wybrałam.

Tinka25, w ramach podobnego gustu dodam, ze mam bardzo podobne schody, do tych które wkleiłaś jako wzorzec tego co zamówiłaś :) zdj. w stopce - mało ale są :)

Pozdrawiam

Gosia

P. S dla porównania domino i piano - moje są bardziej kanciate bez frezów czy jak to się zwie zależy co kto lubi ;)

domino5[1].jpg

phoca_thumb_l_1[1].jpg

kurcze, chyba mnie przekonasz, właśnie zauważyłam, że będę mieć*podobne schody, tylko moje będą*bez podstopni:) a gdzie kupowałaś listwy przypodłogowe i możesz jeszcze powiedzieć co to za farba na ścianie? ja wstępnie pisze się*na beckers light grey podobno nie wpada w odcienie niebieskości i fioletu. Drzwi bomba :) a wszystkie masz z jednym paskiem, czy masz też wersje z np. całym przeszkleniem

Jedne drzwi są ze szkłem - spójrz w mój pierwszy dziś post fot. 2 :) to drzwi między wiatrołapem a holem. Chciałam mało szkła, bo pamiętam moje drzwi w PRL bloku i ciagły krzyk mamy - gaś światło - ratowałam się wiec zaklejając szkło plakatami zespołów :) Teraz mam w domu nastolatka siedzącego po nocach przy kompie wiec wybrałam małe okienka - mam nad synem kontrolę ale mnie nie razi światełko :) no i widać czy ktoś jest w WC, czy nie zapomniałam zgasić światła w pralni itd. Nie zależało mi na doświetlaniu korytarza światłem z pokoju.

Odnośnie farby to jest to beckers light grey :) widzisz kolejne podobieństwo :) Mam tą farbą pomalowany cały korytarz góra i dół. Na początku wydawało mi się, ze w słońcu widzę lekką niebieskosć - ale gdy doszły drzwi moje widzenie niebieskoćci zniknęło.

Mimo wątku drzwiowego wkleję zdjęcie zapożyczone z jakiegoś wątku o szarych farbach, może się komuś przyda. Ja autorce zdjecia dziekuję.

Syn w pokoju ma ścianęz duluksa dryfujace kry - miało być szaro a jest niebieskawo, ale został przy tym kolorku.

Litwy kupowałam u tego Pana, Ale ja jestem ze Sz-na wiec kupowałam osobiscie może też wysyła - nie wiem. Mam proste z lekkim zaokrągleniem na górze - taki ćwierćwałek czy coś takiego - całkiem proste bez frezów - łatwo z nich wytrzeć kurz. O, mam ich zdj. przed obróbką :)

Class Panel

Świerczewska 5

Szczecin

(91) 453-17-85

2cgd9ab[1].jpg

IMG_0474.JPG

IMG_0476.JPG

Ja też zastanawiałam się nad Invado, rzeczywiście są bardziej kanciate, co mi także się spodobało, chociaż przy tej wersji którą ja wybrałam (z dużą podwójną szybą) nie ma tych wypukłości :) To co przeważyło to lepsza oferta cenowa na DRE + fakt, że biel DRE bardziej mi przypadła do gustu niż biel INVADO. Jeśli masz możliwość, porównaj sobie próbki oklein aby sprawdzić co Tobie bardziej odpowiada.

Drzwi Piano także nie mają struktury plasta miodu a ramiak MDF w środku.