Ala Mądrala 28.05.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Trochę mnie tu nie było i ominęła mnie dyskusja widzę ☺Kostar-dziękuję za odpowiedzi, ale nie widzę zdjęcia, nie wiem czy to przez to że na telefonie Was czytam czy co...U nas trochę się pozmieniało W kwestii drzwi. Rezygnuję z bezprzylgowych... i z drewnianych. I jedne i drugie dużo osób czy wykonawców mi jednak odradza z różnych względów. Będzie po taniości, bo i wydatków dużo, kasy coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 28.05.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 ...zdecydowaliśmy się na Porta koncept B1 w białym macie, głównie ze względu na odcień bieli ral 9016, z Vasco doors nie są czysto białe, bardziej krem. Boję się tylko że u producenta odstawią lipe...zobaczymy. mają kosztować 1tyś z montażem,z zamkiem magnetycznym (tak chciałam). Jeszcze nie zamówione. Ktoś ma takie/lub widzial? Listwy też będą białe jak koleżanka napisała, chcę żeby jak najlepiej się zgrało z kolorami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 28.05.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Oj, doskonale cię rozumiem, parę miesięcy temu miałam podobne dylematy, przy czym jeszcze się wahałam czy białe czy jasnoszare . Jak już wiedziałam, że białe, to kolejne dylematy jak u ciebie. Ostatecznie zdecydowałam się na malowane na gładko, bo jednak nie chciałam mieć widocznych słojów, zależało mi na neutralności drzwi, by widać było ich nowoczesność, a nie taką "rustykalność". Listwy też będę mieć białe, malowane na gładko. Szyby czy nie? Ja zamówiłam model drzwi z przeszkleniami (po pięć poziomo), wąskimi bo wąskimi, ale jednak są, bo zależało mi na doświetleniu przedpokoju, który jest bez okna. Białe drzwi niesamowicie rozjaśniają wnętrze a ich nowoczesność potęguje to wrażenie . Uwielbiam je Masz już drzwi, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 28.05.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Ucina mi posty, idę stąd hehe U nas też korytarz bez okna, ale mam nadzieję, że doświetli mi go trochę salon, bo tam drzwi nie wstawiam, a i szyb dużo i od południa jest usytułowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 28.05.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 ...zdecydowaliśmy się na Porta koncept B1 w białym macie, głównie ze względu na odcień bieli ral 9016, z Vasco doors nie są czysto białe, bardziej krem. Boję się tylko że u producenta odstawią lipe...zobaczymy. mają kosztować 1tyś z montażem,z zamkiem magnetycznym (tak chciałam). Jeszcze nie zamówione. Ktoś ma takie/lub widzial? Listwy też będą białe jak koleżanka napisała, chcę żeby jak najlepiej się zgrało z kolorami.. Też mieliśmy brać Portę. Sprzedawca/montażysta pokazał nam zdjęcia, jak wygląda biała okleina w Porcie. Nieraz odchodzi, niedokładnie naklejona, widać płytę pod spodem (przy białych drzwiach szczególnie się odróżnia). Porta nie klei również całej ościeżnicy, więc kiedy uszczelka się przesunie to widać paskudną płytę nieoklejoną niczym. U niego najwięcej reklamacji jest właśnie Porty - mowa o nowych drzwiach, jeszcze przed montażem. Ale, jak mówię - to nie jest moje zdanie jako użytkownika. Niemniej, zdjęcia niedoróbek Porty nas przekonały i bierzemy innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala Mądrala 28.05.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Też mieliśmy brać Portę. Sprzedawca/montażysta pokazał nam zdjęcia, jak wygląda biała okleina w Porcie. Nieraz odchodzi, niedokładnie naklejona, widać płytę pod spodem (przy białych drzwiach szczególnie się odróżnia). Porta nie klei również całej ościeżnicy, więc kiedy uszczelka się przesunie to widać paskudną płytę nieoklejoną niczym. U niego najwięcej reklamacji jest właśnie Porty - mowa o nowych drzwiach, jeszcze przed montażem. Ale, jak mówię - to nie jest moje zdanie jako użytkownika. Niemniej, zdjęcia niedoróbek Porty nas przekonały i bierzemy innego producenta. Ała. Tego się boję właśnie. Że trafimy na jakąś lipę. Dość mam reklamacji na budowie i nerwów za swoje pieniądze. Chcieliśmy drzwi Vasco doors ale o ile z zamka magnetycznego mogę zrezygnować, tak z "białej-bieli" nie bardzo. Mam czysto białe ściany, kremowo białe drzwi odpadają u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 29.05.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Białe moim zdaniem nie bo szybko sie zniszczą lepiej ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.05.2016 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Białe niszczą się tak samo szybko jak ciemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPH KOSTAR 30.05.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Białe moim zdaniem nie bo szybko sie zniszczą lepiej ciemniejsze. Proszę się absolutnie nie bać , że białe drzwi ulegną szybszemu zniszczeniu. Przy standardowej eksploatacji będą tak samo trwałe jak te bejcowane . Oczywiście piszę o drzwiach lakierowanych . Pozdrawiam Grzegorz Doradca KOSTAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.05.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Białe moim zdaniem nie bo szybko sie zniszczą lepiej ciemniejsze. Wybaczcie off top, ale Erko nabija sobie tylko licznik i pisze to co mu ślina na język przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rooz1 20.07.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 tak przeglądam ostatnie strony i mało tutaj konkretów prosba o pomoc w wyborze firmy, potrzebuje 8 sztuk drzwi bialych, styl skandynawski takze z delikatnymi przetloczeniami, nie wiem juz czy sosnowe, czy mdf , na pewno nie chce plastra miodu , do tego oczywiscie opaska ozdobna, zamek magnetyczny, ktos poleci jakas dobra firme z pomorza ? cena max to 1500zl , ale nie ukrywam, ze wolalbym za mdf zaplacic mniej ... bo za 1500 mozna otrzymac bardzo dobrej jakosci drzwi swierkowe/sosnowe ( problemem jest odleglosc i co za tym idzie montaz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarka 21.07.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 My mamy drzwi Pol-skone astor i wyglądają super. Bardzo dobrze się czyszczą.http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/5~jsAz2f~nX9wGpmKL8qnJfmx66Ga4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rooz1 21.07.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 hmm tylko, ze w tych drzwiach jest " plaster miodu" czyli najgorsze co moze byc, odpowiada Wam to ? nie macie wrazenia , ze drzwi sa bardzo lekkie i latwo sie wyginaja przy uzyciu duzej sily ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.07.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Bardziej odpowiednie byłoby określenie "najprostsze". Czy każdy potrzebuje mieć wzmocnienie skrzydeł? Często lekkie drzwi dlużej posłużą niż maksymalnie ciężka płyta. Ostatnio mam wrażenie, że wiele drzwi ma przesadzoną wagę a za słabe zawiasy. Chociaż prawda jest taka - że ja niemal zawsze polecam wzmocnienie skrzydeł (czasem płytą otworową a niekiedy dodatkowym zawiasem - szczególnie przy bezprzylgowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.07.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Finlandia, a czy to prawda, że przy bezprzylgowych drzwiach trzeba pilnować, by drzwi były jak najczęściej zamknięte, by nie obciążać zawiasów, by się nie "wypaczyły", itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.07.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 No nie wiem czy to aż tak istotne - pewnie trochę tak. Faktem jest, że większość dzisiejszych drzwi jest ciężka (waga wyznacza wyższy status;) a zawiasy są takie sobie. Tzn niby są z zpasem - ale moim zdaniem te klasyczne - widoczne są o niebo stabilniejsze. Nie mam takich doświadczeń (ze zbawiennym wpływem zamykania) - za krótko są te drzwi na rynku. Dziś regulowałem bardzo markowe drzwi (cena ok 3 tys. /kpl) - mimo trzech szt najbardziej uznanych na rynku zawiasów parę szt. wymagało lekkiej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.07.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Finlandia, nasze drzwi są raczej ciężkie, bo drewniane i montażyści zwracali nam uwagę, by drzwi były jak najczęściej zamknięte, ale nie wiem czy będę w stanie upilnować dzieci, by o tym pamiętały, a poza tym osobiście wolę, gdy drzwi są otwarte . Zobaczymy, może wpadniemy w nawyk zamykania drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Ostatnio mdf jest znacznie cięższy. Z pełnego dębu drzwi wewnętrznych się raczej nie robi (kiedyś przez chwilę praktykował to Urzędowski), więc drewniane drzwi są wyważone. To kwestia zawiasów. Na zamkniętych faktycznie ramię zawiasu jest złożone a nie rozciągnięte i może się "nadwyrężać" - a tym samym wyrywać śruby mocujące. Co by nie mówić - jestem zwolennikiem drzwi klasycznych, przylgowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraR 28.07.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Podepnę się pod posta i proszę o poradę. mamy drzwi wejściowe i okna w kolorze orzecha, a kuszą mnie białe drzwi wewnętrzne (wiatrołap, obok wejście do toalety i zejście do piwnicy) , nie chciałabym aby było w korytarzu za ciemno, dlatego skłaniam się właśnie ku białym. Podłoga w wiatrołapie szara, a w korytarzu dalej Paradyż Maloe Natural (deski http://www.koupelny-jas.cz/eshop/images_zbozi/3130052_1.jpg Listwy przypodłogowe również chciałabym białe, natomiast mój mąż wolałby cokoły z płytek. Proszę tylko o utwierdzenie mnie w przekonaniu, że dobrze kombinuję, bo nie chciałabym orzecha już we wnętrzu, żeby nie było za ciemno, a kolejny rodzaj "drewna" wydaje mi się zbędny. (dom z otwartą kuchnią na jadalnię i salon, meble planuję białe, ściany póki co też białe) dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faazer 29.07.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 wydaje mi się, że będzie to wyglądać całkiem fajnie i inny kolor okien nie będzie przeszkadzał. Jednyne co to białe drzwi muszą pasować do wystroju wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts