Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

Listwy podłogowe to sosna,kształt na zamówienie.Malowane farbą melaminową.

Listwy ze styroduru (chyba) ma np.firma Haga.Ale są piekielnie drogie.Kilkadziesiąt zł/mb.

Drzwi jasne kosztowały ok.2tys z klamką,niewidocznymi,potrójnymi zawiasami,zamkiem,opaską.

Ale mam mieszane uczucia co do wykonawcy.Były i są z nim pewne problemy.

Ponoć podrożały do ok.2,5tys.

A w tej cenie wolałbym kupić w firmie Klimek i Kluś.

Drzwi wejściowe to Urzędowski.Skrzydło 110cm,całość 210cm,naświetla z trzech stron z szyb P4.Cena chyba ok.6-7 tys ale półtora roku temu.

Podłoga-parkiet z dębu parzonego,olejowany.

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja mam zupelnie w innym charakterze mam drzwi, niestety nie dysponuje ladnym zdjeciem, docelowo, to zdjecie przedstawialo lustro, ale w tle widac drzwi i mniej wiecej wykadrowalam te drzwi, jakby chodzilo o cos takiego, to moge w dzien pstryknac fotke ladniejsza, choc watpie, zeby takie "zabytki" "pasily" komus.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bf/bd/9o4d/lQ6yUD5pBGBcIDab4B.jpg

A mi pasują - możesz wrzucić jeszcze jakieś zdjęcia?

Pozdrówka

Torek

Listwy podłogowe to sosna,kształt na zamówienie.Malowane farbą melaminową.

Listwy ze styroduru (chyba) ma np.firma Haga.Ale są piekielnie drogie.Kilkadziesiąt zł/mb.

Drzwi jasne kosztowały ok.2tys z klamką,niewidocznymi,potrójnymi zawiasami,zamkiem,opaską.

Ale mam mieszane uczucia co do wykonawcy.Były i są z nim pewne problemy.

Ponoć podrożały do ok.2,5tys.

A w tej cenie wolałbym kupić w firmie Klimek i Kluś.

Drzwi wejściowe to Urzędowski.Skrzydło 110cm,całość 210cm,naświetla z trzech stron z szyb P4.Cena chyba ok.6-7 tys ale półtora roku temu.

Podłoga-parkiet z dębu parzonego,olejowany.

dzieki

najwidoczniej taniej sie nie da...uwielbiam takie drzwi ale najtansza oferta jaka widzialam to 1800zl, robil je moj stolarz, a jest troche powolny, no i 1800 to tez niemalo...

Z producentem drzwi i kuchni są problemy jakościowe.

Część drzwi została uszkodzona przy montażu,który pozostawiał wiele do życzenia.Niektóre były w naprawie dwa razy.

Z kuchnią mamy problemy jakościowe.

No i komunikacja z ich strony jest taka sobie.

Firma ma stoiska w Jupiterze i Domotece.

Szef firmy tworzy wokół siebie mit "człowieka z pasją",którego życiową misją jest tworzenie dobrych i pięknych mebli.

Jak się przekonaliśmy-otoczka pęka jak bańka przy pierwszej okazji.

A ja nie polecam drzwi sosnowych malowanych na bialo.. ze swoich doswiadczen.

Każde zabrudzenie - rzuca się w oczy. Ale to da się wyczyścić. Szczeliny przy listewkach i potencjalnie rozsychające się ramiaki - pokazuje się ciemna dziura..

Więc - albo dobra konstrukcji i producent drzwi drewnianych - albo drzwi białe.. z plyty.. Ale tez dobrego producenta.

• 3 weeks później...

Odświeżam wątek i mam pytanie do tych osób, które już mają białe drewniane drzwi. Czy coś się z nimi dzieje? Stolarz mnie straszy, że przy krawędziach filongów (płycin) i przy zawiasach biała farba popęka, bo drzwi pracują - i będzie to wygladac brzydko. Czy tak rzeczywiście jest? Facet ze sklepu z farbami też tak uważa... :-?

A czy ewentualnie jest różnica, gdy się nie pomaluje białą farbą, tylko białą bejcą, a potem lakierem?

jesli pomalujesz bejcą i lakierem będą widoczne słoje - to też ma swój urok.. ale chyba zrobiłabym z trzy warstwy bejcy

ja w tej chwili szukam odpowiedniej farby do pomalowania parapetów i drzwi, myślałam, że zrobi to stolarz.. ale niestety kazał mi samej dobrać farbę

poleci ktoś farbę? :)

Odświeżam wątek i mam pytanie do tych osób, które już mają białe drewniane drzwi. Czy coś się z nimi dzieje? Stolarz mnie straszy, że przy krawędziach filongów (płycin) i przy zawiasach biała farba popęka, bo drzwi pracują - i będzie to wygladac brzydko. Czy tak rzeczywiście jest? Facet ze sklepu z farbami też tak uważa... :-?

u mnie niestety tak sie stalo:(, zrobily sie szpary przy plycinach ale zamierzam to troche zeszlifowc dziury zaszpachlowac i pomalowac jeszcze raz, zobaczymy co bedzie

W przedwojennych kamienicach są drewniane drzwi malowane na bialo i jakos wtedy nikt nie uwazał tego za barbarzynstwo. Ja tez kupilam drzwi sosnowe i pomaluje je na biało,te sosnowe wcale nie pasuja do staromodnej szyby kocie łapki jaka jest w nich zamontowana.Do tego biale cokoły do debowego olejowanego parkietu.Wszyscy moi znajomi mowia ze malowanie tych drzwi to zły pomysł ale ja i tak to zrobie tylko nie wiem czym malowac .Myslalam o alkidowej fafbie duluxa może ktoś majakies doswiadczenie w tej kwesti ,bede wdzieczna za pomoc, pozdrowienia dla Bogusi

W przedwojennych kamienicach są drewniane drzwi malowane na bialo i jakos wtedy nikt nie uwazał tego za barbarzynstwo. Ja tez kupilam drzwi sosnowe i pomaluje je na biało,te sosnowe wcale nie pasuja do staromodnej szyby kocie łapki jaka jest w nich zamontowana.Do tego biale cokoły do debowego olejowanego parkietu.Wszyscy moi znajomi mowia ze malowanie tych drzwi to zły pomysł ale ja i tak to zrobie tylko nie wiem czym malowac .Myslalam o alkidowej fafbie duluxa może ktoś majakies doswiadczenie w tej kwesti ,bede wdzieczna za pomoc, pozdrowienia dla Bogusi

Juz to gdzies pisalam polecam:

dulxa, emalie matowa o nazwie pastelowa orchidea.

• 1 month później...

Witam wszystkich!

Czy ktoś z Was ma może drzwi jak na zdjęciu?

http://images22.fotosik.pl/152/b18dce5bb1df0085.jpg

Poszukuję drzwi białych, ecru lub kość słoniowa w rozsądnej cenie w Wielkopolsce. Znalazłam, ale w cenie 1500 PLN bez montażu, więc trochę za dużo... :cry:

Albo może ktoś może polecić jakiegoś stolarza?

Będę wdzięczna za pomoc!

Pozdrawiam!:D

już się dzielę :) :

dostałam odpowiedź od producenta w postaci tabeli, w której musiałam poszukać ceny wybranych drzwi i z moich wyliczeń wynika, że drzwi kosztowałyby:

- 1300 (skrzydło + ościeżnica + zawiasy i klamka) + 20% za rozmiar 90 - czyli 1560

- 7%, jeżeli z ich montażem (nie wiem ile za sam montaż)

- opłata za transport (nie znam)

w tej sytuacji, skromnie licząc, musiałabym zapłacić około 1840 zł za jedną parę drzwi i jeszcze dodatkowo za transport... :-?

hollly ma niestety stare informacje (że tanio), choć faktycznie firma ma duże możliwości; niestety, ma także wiele zamówień, bo drzwi wewnętrzne robią na I kwartał roku 2008...

i jeszcze jedno - odwiedzając ich partnera w Poznaniu (salon Ebro na Głogowskiej) dowiedziałam się, że oni właściwie już drzwi wewnętrznych nie robią... :-? (domyślam się, że przyjmują tylko zamównienia u siebie, czyli w Krakowie...)

w tej sytuacji szukam dalej

i liczę na Was

az tak poszły ceny ???robili mi drzwi w kwietniu 2006 r.

Za 9 drzwi (w tym 2 systemy przesuwne) wraz z montażem zapłaciliśmy 8000 pln. Czyli dużo taniej niż teraz... Firma wogóle zajmuje się produkcją drzwi zewnetrznych (wlasciwie nie chcieli nam robić wewnetrznych) ale jednak je zrobili.Wszystko zależy od umiejętności negocjacyjnych :)

pozdrawiam

Przyznam ze mi było latwiej ponieważ mieszkam od tej firmy jakies 100 km