Jasia 18.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 faktycznie hollly - różnica wręcz drastyczna... a jak Wam się te drzwi sprawują? warte obecnej ceny? a swoją drogą nie rozumiem dlaczego trzeba ich namawiać do robienia tych drzwi wewnętrznych - przecież to ich decyzja czy umieścić je w swojej ofercie czy nie - wprowadzają tylko zamieszanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 20.06.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 JasiaDrzwi są naprawdę super.Ja jednak wychodzę z założenia, że żadne drzwi wewnętrzne nie są warte, żeby na nie wydać powyżej 1000 pln. Choćby nawet byłyby ze złota to uważam, że to absurd wydawać np 1500 za drzwi - to moja opinia i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Kupić drzwi z klejonki i pomalować na biało. Wyjdzie najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Hollly też tak uważam! ale co mam zrobić kiedy drzwi w tej cenie (1000 zł - polskone) są kiepskiej jakości... sama już nie wiem Cemik1, oczywiście, myślałam o tym, ale nie sądzę, żeby mi to dobrze wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 21.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 cemik1malowałeś? pistoletem?znasz odpowiednią farbę?ja już mam parapety do wyrzucenia, a pomalowane przez stolarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 22.06.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Parapety bez wątpienia można pomalować samemu:wyszalifować,zagruntować,malować,szlifować,malowaćitd aż do osiągnięcia wymaganego efektu. Malowanie pędzlem.Z drzwiami jest pewien problem: przy malowaniu farbę trzeba dokładnie rozprowadzić aby nie było zacieków przy rowkach i trudniej się te miejsca szlifuje. Pomaga wełna do szlifowania lub zwykła szklana.Ja w ten sposób pomalowałem ościeżnice i drzwi. Co prawda nie na biało tylko na brązowo ale to tylko kwestia znalezienia odpowiedniego lakieru (farby).Dobry stolarz nie ma z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 22.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 w takim razie szukamy odpowiedniej białej kryjącej farby do drzwi! zna ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.06.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Znam. Stolarz, który robi nam schody, kazał nam tę farbę kupić do pomalowania na biało kryjąco wang i tralek. Firma nazywa się Vernicolor. Sprowadzają do Polski farby z Włoch. To są specjalistyczne farby do drewna. http://www.vernicolor.pl Cała sztuka przy malowaniu drzwi polega na tym, żeby nie robić tego farbą akrylową (popęka przy zawiasach - drzwi pracują), tylko poliuretanową. To jest tak jakby lakier poliuretanowy na podłogi - elastyczny i twardy - tyle że jest biały kryjący. Są też oczywiście inne kolory, i lazury też.Te moje wiadomości są niestety w`większości teoretyczne - uzyskane od tegoż schodzarza. Ale białe wangi już mamy - i wyglądają rewelacyjnie. Jeśli drzwi też będą takie - to będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 22.06.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Joasiaja też szukałam podobnych drzwi w kolorze białym. Taki sam wzór mają drzwi firmy Stolbud włoszczowa model Toronto (dostępne także w kolorze białym)http://www.stolbud.pl/drzwi/drzwiwew/drzwi5.jpgCena jest przystępna tj. ok 330 zł (cena samego skrzydła). Niestety nie mam pojęcia jakiej są jakości.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 25.06.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Joasiadzięki za info odnośnie farby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.06.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Joasia ja też szukałam podobnych drzwi w kolorze białym. Taki sam wzór mają drzwi firmy Stolbud włoszczowa model Toronto (dostępne także w kolorze białym) Cena jest przystępna tj. ok 330 zł (cena samego skrzydła). Niestety nie mam pojęcia jakiej są jakości. Pozdrawiam Aga to pewnie do mnie... Jasia jestem... faktycznie cena jakaś taka, że aż strach... i pytanie jaki ten biały jest... może pojadę do salonów w Poznaniu i coś zobaczę - choć wątpię, żeby mieli je wystawione - nie ma ich w cenniku stolbudu 2007, ciekawe czemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 25.06.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 ups faktycznie Jasiu to miała byc odpowiedź dla Ciebie ale jakoś przeczytałam odpowiedź Joasi i tak mi wyszło............. podobne stylistycznie drzwi ma też firma swedoor ale nic nie wiem o ich jakości, cena podobno przystępna a tak wyglądają na zdjęciu http://www.swedoor.com.pl/96_04.jpg co do drzwi stolbudu to też wątpię żeby je mieli wystawione. Nie wiem dlaczego są tak mało popularne a na przykład porta londyn jest w co drugim domu i dostępna w sklepie od ręki. Jak zdecydujesz się na jakieś drzwi to koniecznie daj znac. Ja muszę się zdecydowac na jakieś drzwi jeszcze w tym tygodniu i obawiam się, że skończy się na porcie (wiedeń). Bo chyba najtańsze a fundusze nam się kończą. Obawiam się tej jakości ale znam osoby które mają i chwalą, więc może nie jest tak źle. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w takim razie szukamy odpowiedniej białej kryjącej farby do drzwi! zna ktoś W poprzednim mieszkaniu i poprzedniej epoce szczytem techniki był emolak. Nic nie było tak białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 26.06.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w takim razie szukamy odpowiedniej białej kryjącej farby do drzwi! zna ktoś W poprzednim mieszkaniu i poprzedniej epoce szczytem techniki był emolak. Nic nie było tak białe. mieszkam jeszcze w kamienicy i wszystkie drzwi takie.. z uroczymi zachniętymi w czasie spływania kroplami farby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.06.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ale to raczej kwestia techniki malowania a nie farby. Pisałem o tym wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 26.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 no aga76, moje drzwi znalazłaś! dziękuję bardzo! skontaktuję się z nimi telefonicznie, bo cen nigdzie nie znalazłam - zobaczymy, może to będzie to? w łikend jeździłam po okolicach Wrocławia i po drodze do Oleśnicy miałam okazję obejrzeć (niestety tylko przez szybę, bo salon był już zamknięty) drzwi firmy Opałko&Kamiński, któe bardzo mi się spodobały - właściwie takie jak szukam, z frezowanymi ościeżnicami - sprawdzałam na ich stronie i z cennika wynika, że kosztują około 1500 a do tego doliczyć jeszcze trzeba transport i montaż... cholipka, znowu drogo! jeszcze dużo wody w Warcie upłynie zanim będę zamawiać drzwi - potrzebuję otworów drzwiowych... więc nie wiem, czy też nie skończę w Porcie (brzmi dobrze... ) ze względu na ceny... coś tam u nich białego widziałam, ale musiałabym obejrzeć z bliska... skoro w tym tygodniu decydujesz, wiesz już jaki będzie koszt jedenj pary drzwi (skrzydło, ościeżnica, klamka) z montażem i jak długo będziecie czekac na ten wiedeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 26.06.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przez 10 lat miałam w domu drzwi z firmy Stolbud- Włoszczowa i sprawowały się dobrze. Nie wiem jak teraz jest z jakością.Dodam,że mielismy najtańsze. Chyba takie:http://www.stolbud.pl/drzwi_denver.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 03.07.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Odświeżam wątek. Szukam białych drzwi, raczej w stylu jaki podali mamuśka i pattaya, bez przesady cenowej i mam problem. Strasznie podobają mi się Avanti z Wołomina (patrz zdjęcie), ale nie robią ich w bieli. Dlaczego?!! http://www.stolarka.com.pl/produkty/drzwi/avanti/gfx/drzwi.jpg O co chodzi z tymi białymi drzwiami? Dlaczego jest tak trudno znaleźć takie, które nie wyglądałyby jak z bloku z epoki PRL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torek 04.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ps. szerokie listwy przypodlogowe, sosna lakierowana na bialo to koszt ok 15 zl za mb. A gdzie można dostać w takiej cenie?Torek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 04.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 no proszę - temat o białych drzwiach, założony wcześniej niż mój (http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=104487)... kolejny raz się potwierdza, że wyszukiwarka muratora jest kiepska - szukałam i szukałam i nic nie mogłam znaleźć... ogólnie można podsumować, że białe drzwi są, ale trzeba za nie odpowiednio zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts