Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

Wyszukiwarka rzeczywiście jest do bani. Ja widziałam wcześniej gdzieś twój wątek, ale przy wyszukiwaniu wcale mi się nie 'rzucił', tylko wyskoczył (po bardzo długim przeglądaniu) ten wcześniejszy.

Wracając do drzwi, to nie wiem czym białe drzwi zasłużyły sobie na taaaką cenę (mówię o cenie ok. 1500-2000). Chyba na zasadzie 'białego kruka' :wink: Żadne nie wyglądają wg mnie rewelacyjnie. Ja szukam czegoś co będzie gładkie, bez filągów, rzeźbień, zdobień - stąd sosnowe malowane na biało choćby nie wiem jak dokładnie odpadają. Najlepiej takie jak Avanti, szyba nie musi być tak szeroka, ten model ma też wąskie, tylko dlaczego do diabła nie robią białych?

We wspomnianej wyżej cenie to ja mogę kupić fantastyczne drzwi szklane. Choćby tu, model bodajże 519. Cena z ościeżnicą circa 1500zł.

http://www.szklane.com.pl/cennik.html

Też drogo, niestety :evil: I nie wiem, czy to dobry pomysł do łazienki widocznej z salonu, co poruszam w wątku tutaj:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=106100

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jasia

u nas stanęło na Porcie Wiedeń (faktycznie ładnie brzmi). Zamówione - czekac trzeba 4-5 tygodni (model Londyn dostępny od ręki). Cena Wiedeń pełnych 214 zł brutto (my dostaliśmy jeszcze 12 % rabatu czyli 188 zł) Cena ościeżnicy zależy od tego czy będzie to ościeżnica stała czy regulowana, a jak regulowana to jaka gruboś muru. U nas ościeżnice regulowane w okleinie takiej jak drzwi, szerokośc muru 15 cm - cena katalogowa 307,44 zł brutto, a po rabacie 270 zł. Klamki dobierzemy niekoniecznie z Porty, czyli takie żeby nam się podobał i wygląd i cena. (czyli 50-100 zł)

Montaż wyniesie nas 88 zł od drzwi.

Komplet za 1 sztukę nie wychodzi więc dużo (a nawet podejrzanie tanio :wink: ) ale jest to wszystko na co nas teraz stac.

Pozdrawiam

Aga

• 2 weeks później...

ja już po urlopie 8)

Aga76 dziękuję bardzo za info i ceny - wygląda to bardzo korzystnie, chętnie zobaczę drzwi po zamontowaniu - jeszcze nie miałam okazji oglądać porty i kwestia naszych drzwi ciągle nie jest rozwiązana - zresztą biorąc pod uwagę tempo prac na naszej budowie, to mam jeszcze sporo czasu na poszukiwania... :x

• 2 weeks później...

Jasia

drzwi zamontowane :D :D . Niestety nie mam jeszcze zdjęc. Postaram się coś uwiecznic na dniach. No i sprawdziło się, że żeby miec Portę bez skazy (czyt. wad) trzeba koniecznie coś reklamowac. Z 6 sztuk 2 do reklamacji. W jednym skrzydle przetarcie, w drugim źle przylkejona okleina. Podobno z reklamacją nie ma problemów. Zobaczymy.

P.S. Zdjęcia zrobię jak będzie pomalowany przedpokój bo na razie zlewają się z białymi ścianami :lol:

Pozdrawiam

Aga

a nienajlepiej wydać 150 zł na drzwi?

jak czytam to forum to mnie to trochę oburza, jejka, ja za swoje drzwi w całym domu wydałam 1000!!! Skąd wy bierzecie kasę na jedne drzwi za 1000? Z kredytu?

Jasne, moje drzwi nie są takie ładne, ale wyglądają ok, służą długo, a takie za 1000 zł sztuka to chyba sobie dopiero pozwolę jak będę zarabiać po 10 tys mies minimum.I jak będę mieć 35 lat :)

Podziwiam...

a nienajlepiej wydać 150 zł na drzwi?

jak czytam to forum to mnie to trochę oburza, jejka, ja za swoje drzwi w całym domu wydałam 1000!!! Skąd wy bierzecie kasę na jedne drzwi za 1000? Z kredytu?

Jasne, moje drzwi nie są takie ładne, ale wyglądają ok, służą długo, a takie za 1000 zł sztuka to chyba sobie dopiero pozwolę jak będę zarabiać po 10 tys mies minimum.I jak będę mieć 35 lat :)

Podziwiam...

Może są ludzie, którzy już mają 35 lat i zarabiają 10 tys? :o

wiewióra - tacy nie siedzą na forum i nie biorą kreytów na 30 lat jak prawie wszyscy forumowicze, którzy kupują wanne za "tylko" (jak sami tweirdzą) 15 tys, albo płytki to tylko z Imola a z innych nie (choć uśmiałam się, bo wiedziona ciekawością obejrzałam Imolę i w ząb nie mogę dostrzec ich wyjątkowej fantastyczności)

Albo facet, któremu już całkiem odbiło na forum i założył wątek że sasiedzi mu zazdroszczą szybko postępującej budowy (oczywiście na kredyt). :-?

P.S Takie drzwi są w Obi, kosztują dokładnie 149 zł, ościeżnice do nich 100. Choć drzwi nie polecam jeśli ktoś faktycznie MOŻE sobie pozwolić na nieco droższe.

P.S. Ja nawet za 11 lat (bo wtedy będe mieć 35 :) nie będę takich farmazonów wypisywać. !!