Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe drzwi wewnętrzne

bogusia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość muskari

W tym artykule na stronie Muratora znalazłam zdjęcie Drzwi Idealnych.

Oto zdjęcie:

Piszą, że zdjęcia są z MASONITE'a, ale nie znalazłam takich drzwi ani na ich stronie angielskojęzycznej, ani na polskojęzycznej. Przekopałam dziesiątki innych stron firm produkujących drzwi, nigdzie nie ma takich, tylko wszędzie model z "nierównymi" panelami (jak tu).

Zależy mi na tych symetrycznych, bo chciałabym, żeby drzwi do sypialni różniły się od łazienkowych tylko przeszkleniem najwyższego panelu. Pomożecie..? Szukam firmy, która taki model ma w ofercie (w opcji malowanej na biało), ewentualnie godnego zaufania stolarza z Krakowa bądź okolic (potrzebuję tylko trzech skrzydeł).

PS. Dodam, że to mieszkanie, nie dom, drzwi nie muszą być drewniane i na wieki wieków.

Edytowane przez Redakcja
usunięcie nieaktywnych zdjęć

Gość muskari
A ja w części sypialnianej domu zastanawiam się nad bialymi z Pol-skone model MODERN. Piszą ze są drewniane sosnowe. Same skrzydla pełne kosztują 705zl?http://www.pol-skone.pl/public/Image/www/WYMIARY%20-%. One mają 9 róznych wzrów mnie sie podoba nr 08.

Ładne są :) Ale to niestety nadal nie to, czego ja szukam... Chyba kolejny kompromis mnie czeka, tym razem w sprawie drzwi :(

(Aha, Twój link nie działa, ten jest dobry: http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/63/ ).

Gość muskari
muskari

tu są takie jakich szukasz ale pewnie buiałych nie mają, ale może zrobią

http://www.sokolkasa.pl/?lang=pl&page=2&pid=55

Jejusiu, dziękuję! Już pędzę pytać.

Joliska, ja bym takie chciała, gdyby tylko były symetryczne w poziomie... W wersji białej drzwi panelowe wyglądają wyjątkowo ładnie, tylko mnie niepotrzebne takie wielgachne szyby.

Gość muskari
Muskari,

producent moich drzwi ma olbrzymi wybór, może Ci się coś spodoba: http://www.drzwi-kubiszyn.com.pl

Dziękuję :) Nie nazwałabym tego olbrzymim wyborem, jest standardowo ;) Jak dla mnie, każda oferta obejmuje te same wzory, różnią się nazwy, materiały i ceny.

Jako że ani Sokółka, ani Masonite nie odpowiadają na moje e-maile, zdecydowałam się na drzwi DRE, modele Kanon10 i Kanon20 w wersji białej. Jak mi zamontują, wkleję tu zdjęcia.

Ach, i jeszcze jedna sprawa - listwy przypodłogowe. Jak wspomniałam, drzwi wewnętrznych tylko trzy pary, do kuchni i do dużego pokoju obecnie są puste framugi, mają być otynkowane przejścia. Czy w tym układzie białe listwy przypodłogowe nie będą głupio wyglądać? Takie "urwane" przy dwóch pomieszczeniach? Podłoga ma być dębowa, bielona albo olejowana.

• 4 months później...

Robię łazienkowe więc proste białe z bulajem, ale stolarz zrobi Ci wszystko, pooglądaj katalogi jakie, wybierz jakie Ci się podobają i niech stolarz zrobi takie tylko białe ;)

Zajrzyj w dzienni budowy Irmy, nie chce wklejać, bez jej zgody, ale ona ma białe i bardzo mi się podobają, też robota stolarza.

Robię łazienkowe więc proste białe z bulajem, ale stolarz zrobi Ci wszystko, pooglądaj katalogi jakie, wybierz jakie Ci się podobają i niech stolarz zrobi takie tylko białe ;)

Zajrzyj w dzienni budowy Irmy, nie chce wklejać, bez jej zgody, ale ona ma białe i bardzo mi się podobają, też robota stolarza.

Pooglądałam już wiele stron producentów drzwi i nie znalazłam takich które by mi pasowały :( A drzwi Irmy znam oczywiście - są bardzo ładne, ale nie chcę szybek, przeszkadza mi światło w sypialni (mam w tej chwili przeszklone). Próbuję wymyślić coś w tym stylu, bo zupełnie gładkie - nie wiem, czy wyjdą ciekawie...