Domka 11.08.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Witam, staram się o kredyt na wykończenie domu, niezbędnym dokumentem dla banku jest między innymi kosztorys wykonanych prac, kosztosztorys wykonał mi inspektorpan urzędnik z banku po oględzinach domu - kosztorys odrzucił i rząda faktur lub zmiany kosztorysu, na co nie chce się zgodzić inspektoreknie wszystkie faktury braliśmy, a szczególnie na robociznęjak mam temu człowieczynie udowodnić że to co w kosztorysie tyle kosztowało ?to razdwa urzedniczynie nie wystarczą PITy on rząda KPIR (ABSURD !)psnp. podważył koszt dachu, a na to akurat mam f-ry na większą kwotę niż w kosztorysiena moje pytanie o ile to przedłuży oczekiwanie na kredyt bo właśnie zaliczkowaliśmy bramę garażową wartą 9 000 zł pan rzeczoznawca z banku bardzo zdziwiony zapytał jaką to bramę mieć będziemy za tyle pieniędzy? bramy garażowe można kupić taniejod kiedy to banki wskazują nam co i za ile mamy kupować ?dodam, że zdolność kredytową wykazujemy dobrą, konto w banku ponad 5 lata kwota kredytu jest znacznie mniejsza niż aktualna wartość domu i działki czy to wszystko ma tak wyglądać ? brak mi słów i sił aby rozpisywać się ile czasu zajęło mi zdobycie dok o niezaleganiu ufff pozdrawiam, Domka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Proponuję ich olać i zmienić bank. Zabierzcie wszystkie papiery i zanieście do innego banku. Teraz można dostać kredyt już poniżej 6%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_VV 28.08.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Gość ma rację, zmień bank!!! W czasach kiedy to bank powinien walczyć o klienta i ułatwiać mu i tak skomplikowane procedury to skandal. Taka zmiana banku trochę kosztuje ale warto, ja miałem kredyt w PKO BP i zmieniłem na HypoVereins Bank, ani w jednym ani w drugim nie miałem ŻADNYCH problemów z kosztorysami, a niektóre robiłem sam "na pałę" i tylko mi je podbijał inspektor. ...ostatnio w HypoVereins Banku 3,35% w CHF i 7,03% w PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_VV 28.08.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 ...aha, i życzę powodzenia ... i szóstki w Lotto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 29.08.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Popieram przedmówców - zorientuj się w innych ofertach (polecam Expandera) i idź do tego pana z pytaniem czy na bazie tego co już wie udzieli Wam jednak kredytu. Jeśli nie to powiedz, że masz już lepszą ofertę i dziękujesz za "rynkowe podejście" do klienta . Proponuję dodać na odchodnym, że rzeczoznawca bramę garażową to sobie może kupić do swojego domu nawet za 100 zł a Ty chciałaś mieć taką za 9000zł i to nie jego interes. 3maj się i nie daj się bo naprawdę sensownych ofert jest już dużo! Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Az sam sie boje jak to z moim kredytem bedzie. Mam tylko nadzieje ze wraz z unia wejda jakies bardziej cywilizowane standardy obslugi klienta.Zmieniaj bank. Czytalem (nie wiem na ile to prawda) ze kredyt z kredyt banku mozna w 50% rozliczyc na podstawie oswiadczenia o poniesionych kosztach bez pokazywania kwitow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 29.08.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Wszystko zależy od banku. Są takie, które nie wymagają rozliczenia fakturami. Ale większość ich wymaga (różnie 40-60%). Rzadko banki żądają rozliczenia fakturami co do złotówki... wiedzą, że jest to nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 31.08.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Ja mam kredyt w PKO BP (oprocentowanie ok 6,8% PLN). Kosztorys zrobiłam sama (nie podpisywał go żaden urzędnik). A i z rozliczeniem kredytu nie było żadnych kłopotów (udokumentowane rachunkami miałam ok. 60% wykorzystania kredytu). Przed podpisaniem umowy kredytowej przyjechali obejrzeć stan zaawansowania budowy i przyjęli bez uwag wartość na jaką sama wyszacowałam koszty poniesione do tego momentu (nie przedstwiałam żadnych faktur)l. Pozdrawiam. Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2003 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Ja co prawda dopiero mam zamiar się budować za rok, ale już wiemy że będziemy brać kredyt więc poszłam do PKO BP ( miałam tam już wcześniej kredyt i byłam zadowolona ) zapytać czy muszę mieć faktury na 20 % kosztów budowy jakie są wymagane i powiedziano mi,że kosztorys ma być wykonany na ich druku podpisany przez inspektora i 20 % kosztów wykonanych z kosztorysu więcej nic ich nie obchodzi. Więc jeśli ten bank nie da Ci kredytu poprostu zmień na inny,w którym będziesz traktowany jak klient,z którego oni żyją. A to za ile kupujesz bramę to tylko Twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 03.09.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Po wejściu do Unii zkredytem mieszkaniowym będzie łatwiej, ale prowizje wzrosną znacząco, bo tam minimum to 3%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 27.09.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Ja kosztorys robiłem sam (w nocy, przed złożeniem wniosku) więc zrobiłem go trochę na łapu-capu. I w umowie kredytowej mam teraz, że w kolejnej transzy (listopad-grudzień) będę robił ogrzewanie. Cóż, dałem ciała, ale na przykładzie mojego banku widać, że niektóre banki ufają (w końcu), że inwestor wie co robi. Moja w tym głowa, że w momencie rozliczenia będę musiał się wykazać o rzeczywistym wykorzystaniu pieniędzy (co czynię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 01.10.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 W Mulitbanku rozliczają na podstawie zdjęć z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.10.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 W Mulitbanku rozliczają na podstawie zdjęć z budowy. Ciekawy sposób. Technika komputerowa poszła tak do przodu, że można im zaprezentować wirualny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 01.10.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 W GE również ale sami też od czasu do czasu jeżdżą popatrzeć czy nie budujesz wirtualnie, a ja sobie strasznie chwalę rozliczanie bez faktur. Ile zaoszczędzonej kasy to szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts