Marta082008 30.11.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam,Mam takie pytanie, czy ktoś wie jak to jest z kredytami w bankach zagranicznych? Chcę kupiś dom w strefie przygranicznej, w Niemczech, pracuje w Polsce. Wiem, że można dostać kredyt w polskim banku ale tylko pod hipotekę nieruchomości w Polsce. Dlatego interesuje mnie kredyt w banku niemieckim. Wkład własny mamy w wysokości około 20% wartości domu, nie jesteśmy obciążeni innymi kredytami.Jeżeli dom byłby w Polsce to polskie banki dałyby nam kredyt, ponieważ mamy zdolność kredytową w dużo większym stopniu niż jest nam to potrzebne.Czy ktoś coś wie o tym? Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 02.12.2007 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Jak niemiecki bank to pewnie Deutsche Bank. Maja oddzialy nawet w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta082008 03.12.2007 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 To nie ważne że mają oddziały w Polsce, to i tak nic nie zmienia. Kredyt trzeba wziąść po stronie niemieckiej. Wiem już troszkę więcej na ten temat i jest to możliwe. Na razie nie rozpatrywałam konkretnych banków, ale całe szczęście można to zrobić czyli mam domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 14.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Nie badź taka - podziel się informacją jak to zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts