Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa Jaworzno 2008r

malgosia60

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Witam ponownie :)

A jednak zdecydowaliśmy się na zakup domku od spółdzielni. Dokładnie na jeden z domków na nowo powstałym osiedlu "Góra Bielana" na Borach.

Mam nadzieję, że nie będę musiała żałować swojej decyzji... Tak, czy inaczej nie wykluczam w przyszłości jeszcze jednej zmiany miejsca zamieszkania ;)

Na razie niestety nie mogliśmy sobie pozwolić na samodzielne budowanie = pilnowanie, załatwianie etc.

Jak to na tego typu osiedlach - domek musimy przyjąć z tzw. "dobrodziejstwem inwentarza", ale "jak się nie ma co się lubi..;)"

Dom "się będzie budował" od września począwszy i "się ma skończyc budować" z końcem sierpnia przyszłego roku. I wtedy dopiero będzie początek...

Pozdrawiam gorąco grupę Jaworzno i okolice:)

Parapetówa za rok, ale przyjęcie to już całkiem inna sprawa ;)

A "się budowanie" będziemy doglądać :D Dzisiaj podjechaliśmy sobie zobaczyć nasz kawałek działki i przy okazji poznaliśmy przyszłych sąsiadów (też poszli zobaczyć :)). Bardzo zachwalali wykonawcę, który stawiał im inny domek, więc jestem pełna nadziei na pozytywny finał.

A z jaworznickich inwestorów może ktoś się jeszcze pojawi?

Jak to nie posiadamy? Posiadamy:) Tylko inne. A spacerek wokół Sosiny? Albo w lesie (do wyboru). Albo trasą spacerową z Osiedla Stałego na Podłęże i na odwrót (po drodze pomnik). A poza tym zawsze można wsiąść w samochód i pojechać gdzie nam się tylko podoba ;)

Ten, kto mieszka w Chrzanowie, przy rynku zapewne i tak by nie chciał, więc na jedno wychodzi: i tak musi podjechać i tak. A jeśli o rynki chodzi, to ja tam wolę w innych miastach ;)

Pozytywów trza szukać! :)

• 1 month później...
Witam ponownie :)

A jednak zdecydowaliśmy się na zakup domku od spółdzielni. Dokładnie na jeden z domków na nowo powstałym osiedlu "Góra Bielana" na Borach.

....

....

Dom "się będzie budował" od września począwszy i "się ma skończyc budować" z końcem sierpnia przyszłego roku. I wtedy dopiero będzie początek...

Pozdrawiam gorąco grupę Jaworzno i okolice:)

No i jak, wystartowali? Pochwal się.

Co prawda rzadko, ale zaglądam na grupę, zawsze miło spotkać krajana.

No nareszcie ludzie z Jaworzna się tu ujawnili! Jak rok temu pytałem, to nikogo nie było :)

Buduję w Jeleniu....

Witam forumowiczów.

Też będę budować w Jeleniu. Na razie projekt kończy się rysować, potem pozwolenie i na wiosne start.

Powoli rozglądam się za materiałami....

Drewno ze świętokrzyskiego, a co możecie powiedzieć o więźbie z jelenia dębu (koło a4)??

Witaj mjakob - ja ci z więźbą nie pomogę, ale cieszę się że kolejna osoba z okolic się tu pojawiła :)

Niezdrowa ciekawość zmusza mnie do zapytania, gdzie dokładniej w tym Jeleniu będziesz się budował?

Rozumiem, że dla siebie jeszcze nie kupowałeś.

Z tego co się zorientowałem, to w tym tartaku koło a4 impregnują metodą próżniowo-ciśnieniową. 800zł/m3. Dość drogo, ale może warto.

Może ktoś inny podzieli się uwagami?

A z czego budujesz? Jaki projekt?

Witaj mjakob - ja ci z więźbą nie pomogę, ale cieszę się że kolejna osoba z okolic się tu pojawiła :)

Niezdrowa ciekawość zmusza mnie do zapytania, gdzie dokładniej w tym Jeleniu będziesz się budował?

Rozumiem, że dla siebie jeszcze nie kupowałeś.

Z tego co się zorientowałem, to w tym tartaku koło a4 impregnują metodą próżniowo-ciśnieniową. 800zł/m3. Dość drogo, ale może warto.

Może ktoś inny podzieli się uwagami?

A z czego budujesz? Jaki projekt?

Nie, ja już dach mam dawno za sobą i nawet nie wiem skąd miałem drewno. Kosztowało 700zł/m3 nieimpregnowane (na impregnat wydałem dodatkowo jakieś 500-600zł). Projekt, materiały etc.. - zapraszam do mojego dziennika ;)

Też będę budować w Jeleniu. Na razie projekt kończy się rysować, potem pozwolenie i na wiosne start.

Powoli rozglądam się za materiałami....

Drewno ze świętokrzyskiego, a co możecie powiedzieć o więźbie z jelenia dębu (koło a4)??

No nareszcie swoi, witam krajana.

A gdzie w Dębie jest tartak. W Imielinie za mostem to wiem, ale, że u nas w Jaworznie :o No chyba, że to nie tartak tylko punkt sprzedaży. A oglądałeś to drewno?

A gdzie w Dębie jest tartak. W Imielinie za mostem to wiem, ale, że u nas w Jaworznie :o No chyba, że to nie tartak tylko punkt sprzedaży. A oglądałeś to drewno?

Racja, sam tartak jest w Mętkowie, a w Dębie gość ma autoklaw i punkt sprzedaży.

Ja osobiście drewna jeszcze nie widziałem, wiem tyle, że kilka osób z Jelenia brało stamtąd na remonty dachów i byli zadowoleni.

W Imielinie jest (w zasadzie to Dziećkowice, chyba że myślisz o jakimś innym), ale oni tam chyba nie impregnują drewna.