Klesia 21.01.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, przymierzamy się w przyszłym roku do budowy domku. Możecie podać (na priva) namiary na ekipy budowlane? W listopadzie gościu powiedział mi 90 000 za stan surowy zamknięty (za robociznę), szukam tańszych ekip Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.01.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam ponownie Dawno mnie nie było, bo czasu niewiele. Ktoś pytał czy nasza ekipa wystartowała - wystartowała i całkiem żwawo jej idzie Dom miał być gotowy z końcem sierpnia 2009, tymczasem zapowiada się, że będzie w kwietniu. Umówiliśmy się na stan surowy zamknięty (+ elewacja, ogrodzenie, ciągi jezdne i piesze). Pora zatem na poszukiwania wszelakich rzeczy "do wewnątrz" i liczę na to, że tutal właśnie wiele się dowiem Obecnie poszukuję "speca" od ogrodzeń metalowych i rozglądam się za drzwiami zewnętrznymi. Mamy to, co prawda "w pakiecie", ale jeśli coś się nie spodoba, mogę wymienić na inne - i to właśnie mam zamiar zrobić Klesia nie znam niestety dobrej i taniej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 26.01.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 witam . wreszcie zdecydowałam co do ogrodzenia.wybrałam z płyt betonowych.oglądałam w jeleniu najtańsze 110zł czy ktoś kupował gdzieś taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 27.01.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mjakob dom będzie miał wymiary 14x12 z poddaszem uż. patrząc na wasze wymiary to mój koszt jest możliwy , jeszcze do tego dochodzą słupy a wszadzili ich 18 / szkody gór. / No tak szkody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budinese 27.01.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 WitamTeż jestem z Jaworzna. Chciałbym zacząć na wiosnę ale nie mam jeszcze ekipy. Może macie namiary na jakieś ekipy do stanu surowego godne polecenia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 27.01.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam . wreszcie zdecydowałam co do ogrodzenia.wybrałam z płyt betonowych.oglądałam w jeleniu najtańsze 110zł czy ktoś kupował gdzieś taniej. W październiku dałem (tam właśnie) 130 zł Dwa metry wysokie. No i dobrze pooglądaj jak przywiozą - są zrobione tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 29.01.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 big Piotr . właśnie dzisiaj znowu usłyszałam o złym wykonaniu płyt w jeleniu . ale jaką mam gwarancje że w innych punktach są dobre.te co dzisiaj widziałam to mnie się nie podobały. już mam taki mętlik w głowie . cały czas byłam przy tym aby ogrodzić ładną siateczką , przynajmniej wygląda ładnie na zewnątrz i wewnątrz.ustąpiłam na płyty betonowe tylko dlatego że z siatką więcej roboty bo wiadomo przy podmurówce więcej czasu nam zejdzie.ale mówią żebym robiła siatkę bo trwalsza. ja się wykończę a jeszcze nie zaczęłam budować.widziałam robią siatke bez podmurówki ale do tego też nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 29.01.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 beton to dramat - fatalnie wygląda nowy, po kilku latach jeszcze gorzej, płyty są mało stabilne i się rozsypują... a tak w ogóle po co wam ogrodzenia? dla mnie jedyne uzasadnienie to chyba fakt posiadania psa. ja nie mam i dobrze mi z tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 30.01.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 big Piotr . właśnie dzisiaj znowu usłyszałam o złym wykonaniu płyt w jeleniu . ale jaką mam gwarancje że w innych punktach są dobre.te co dzisiaj widziałam to mnie się nie podobały. już mam taki mętlik w głowie . cały czas byłam przy tym aby ogrodzić ładną siateczką , przynajmniej wygląda ładnie na zewnątrz i wewnątrz.ustąpiłam na płyty betonowe tylko dlatego że z siatką więcej roboty bo wiadomo przy podmurówce więcej czasu nam zejdzie.ale mówią żebym robiła siatkę bo trwalsza. ja się wykończę a jeszcze nie zaczęłam budować.widziałam robią siatke bez podmurówki ale do tego też nie jestem przekonana. Same panele jeszcze jako tako wyglądają. Gorzej z słupkami. Wygląda, że mieszanka nie była jednorodna i niechlujnie zatarta w formie. Przy montażu ukruszył mi się jeden z brzegów w czasie ustawiania słupa (złapałem za niego, pokręciłem i został w ręce ) Chcesz obejrzeć to zapraszam... ... ashen[/b]] beton to dramat - fatalnie wygląda nowy, po kilku latach jeszcze gorzej, płyty są mało stabilne i się rozsypują... a tak w ogóle po co wam ogrodzenia? dla mnie jedyne uzasadnienie to chyba fakt posiadania psa. ja nie mam i dobrze mi z tym... Widzisz nie każdy mieszka na dużej działce bez sąsiadów. Mam na przeciw knajpę i to dość popularną. Musiałem się odgrodzić od parkingu i wjazdu dla dostawczaków. Ogrodzenie z założenia musiało być tanie (bo będą niszczyć wjeżdżać autami i sikać po płocie ) i brzydkie, a raczej nie przyciągające uwagi. Niepotrzebny mi piękny stary - nowy mur zapraszający złodzieji. Beton tu się sprawdza. Co do podobania to już trzy osoby się mnie pytały gdzie takie kupiłem . Dla mnie to był kompromis. Na pewno mało roboty przy odnawianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 30.01.2009 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 ja nie mam od czego się grodzić ponieważ wkoło mam pola i to jest większy problem bo sarny podchodzą i obgryzają uprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.02.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witajcie, czy ktoś wie gdzie w naszych okolicach można dostać lustro na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 04.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 szklarz w Ciężkowicach - płaciłem grosze... PPHU GALAS - JAROSłAW GALAS Jaworzno, ul. Ciężkowicka 46, tel. 032 6150227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki, zamówiłem. Faktycznie ceny jak za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółtoniebieski 12.02.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Obecnie poszukuję "speca" od ogrodzeń metalowych i rozglądam się za drzwiami zewnętrznymi. Mamy to, co prawda "w pakiecie", ale jeśli coś się nie spodoba, mogę wymienić na inne - i to właśnie mam zamiar zrobić Znajomemu ogrodzenie (z paneli zgrzewanych) robiła firma Almond z Sosnowca. Z tego co wiem był zadowolony. Namiary na nich można znaleźć w necie. A tak przy okazji zapytam, czy ktos może polecić fachowca od kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 27.03.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Czy orientujecie się gdzie w naszym rejonie dostanę dachówki Nelskamp lub Bogen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majk36 05.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam serdecznie posiadam do sprzedania stemple budowlane dł.2.7m ok. 150 szt. oraz ok 4m sześciennych desek szalunkowych.Materiał do odbioru na budowie w Jaworznie kontakt 502061194. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esperanca 13.05.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam grupę budujących w okolicach Jaworzna! My rozbudowujemy stary domek w okolicach Chrzanowa. Powoli zbliżamy się do wymiany dachu, a właściwie to już dość szybko, bo stary właśnie jest zdejmowany. Pilnie poszukuję ekipy do wykonania dachu całościowo z więźbą i dachówką, kominy itp. Nasz umówiony fachowiec okazał się nie do przeskoczenia cenowo: ponad 140zł/m2 za samą robociznę, a dach wcale nie taki skomplikowany. Facet z polecenia, solidna ekipa, ale ta cena??? Znacie jakieś solidne ekipy od dachów w okolicy? I na ludzka kieszeń (80 do 100zł max / m2). Kogo moglibyście polecić? Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących w grupie Jaworzno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 30.06.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam,możecie polecić dobrego projektanta w naszym mieście?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.07.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Obawiam się, że nas tutaj jest tak mało, że trudno uzyskać miarodajną odpowiedź. Jeżeli szukałabyś może nie koniecznie dobrego, ale za to taniego projektanta, to poleciłbym ci mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 08.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, możecie polecić dobrego projektanta w naszym mieście? pozdrawiam No ja mogę swojego polecić. Robił mi indywidualny. Szczegółowość projektu, jak na budowlany ok. Niedrogo, dobry kontakt i obsługa. Może być później kierownikiem budowy - polecam takie rozwiązanie, bo wtedy gość "zna" budynek i wie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts