Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimno na poddaszu

marcioszek

Recommended Posts

Witam odswieze troche temat, otoz na poddaszu uzytkowym o powierzchnii ok 60 m2 (ale z duzymi skosami) izolacja od strony dachu: folia paroprzepuszczalna czarna, miedzykrokwiowo 15 cm welny isover supermata 15 cm lambda 0,033 i R 4,5, w poprzek isover profit mata 5 cm lambda 0,035 R 1,4, przestrzen wysokosci profila, folia paraizolacyjna zolta, plyta gk. Na scianach od zewnatrz 10 cm styropiany 1,5 pustaka 5 cm styropianu, w niektorych miejscach resztki waty. Pomieszczenie ogrzewane 2x 1750 W grzejnikami, 1-dno okno dachowe,1 std xxxx i 2 male. Xxxxx. I niestety zimno, w zime w gdzie noce -5 temperatura rano spada w pomieszczeniu do 14 -16 st (gdzie przy ostanim zasypaniu kotla ok 19:0p nagrzewa sie do 18 - 19 st). Mam wrazennie dotykajac plyt ze najzimniejsze powierzchnie sa na scianach pionowych, przy duzych wiatrach wieje mi otworami od gniazdek (tymi na wtyczke). Zastanawiam sie nad dokreceniem grzejnikow po 3 kolanka na kazdy, wstawieniu grzejnika z najciensza warstwo scian pionowych, poczekac jeszcze jeden sezon i poszukac ekipy od wdmuchiwania izolacji. W zwizku z tym postem mam do Was pytania a) czy dobrze wykonalem izolacje, gzie najwieksze braki b) w jaki sposob usprawnic izolacje na poddaszu.

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku