Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

REMONTUJEMY DREWNIANE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

arekk zapraszam :p

mój domek stoi właśnie na delikatnym południowym stoku

gdzieś wyżej są zdjęcia , tylko do lasu mam dość daleko :(

ok do tej chałupy różne dziwne rzeczy pasują :D dlatego się w niej zakochałam :oops:

powinnam zmienić podpis na "W moim magicznym domu...." :lol:

A nie mogą być oba? :o :lol:

Już Ci nie będę kadzić, ale mi się bardzo podoba - ja na ogół za drewnianymi niekoniecznie, chyba że na obrazku (mam jakieś psychiczne uprzedzenia :o :oops: ), ale w takim to bym nawet mogła mieszkać :lol:

A mój ma być stary, murowany, z cegły, min. 0,5 m muru, piwnica, strych. No i ogród :lol: Ale to raczej przeszłość niż przyszłość :( Drugiego takiego i tak nie będzie :cry: Zwłaszcza ogrodu mi żal - 2 60letnie dęby, piękny srebrny świerk, stare brzozy, stare bzy :cry: :cry: :cry:

Myśmy też musieli wyciąć dwa stare drzewa - jedną brzozę i wierzbę. Piękne były, ale bardzo chore - wierzba to miała z 5-10 cm kory na zewnątrz, a w środku samo próchno, brzoza też schła i groziła upadkiem na mur i narobieniem szkód nie tylko w naszym ogródku :-? Ale żal był okrutny, zwłaszcza brzozy, bo była "od kompletu" :cry: A wierzba odbiła tak, że po dwóch latach był cały wierzbowy gaik w tym miejscu :wink:

to co u nas rośnie to jakieś dzikie coś pewnie drąg taki bezkształtny by mi wyrósł :-?

a na stawik ogród za mały, jest co prawda 22 ary ale to taka kiszka długa

a po za tym ja wolę naturalne ogrody a żeby taki stawik naturalnie wyglądał trzeba straaasznie dużo pracy (a mi się nie chce :wink: )

pewnie zdążę ale teraz jeszcze mozna wjechąć ciężkim sprzętem i z korzeniami usunąć a jak ogród zacznie nabierać kształtu to żal mi będzie ciągnik wpuścić , a więżby nie wystarczy wyciąć ona jest jak smok ścinasz jedną głowę a wyrasta sześć :-?

więc te chaszcze wytnę a być może posadzę płaczącą

na razie muszę uważać bo latem zaczęłam sadzić wszystko i wszędzie i potem chodziłam i przesadzałam bo bez sensu posadziłam :oops: i jak urośnie to zasłoni słońce albo co , teraz dokładnie przemyśliwam i co i gdzie :D

i tak pewnie jeszcze nie raz będę zmieniac plany

Jak se tam chcesz, ja bym wycinała wszystko poza jednym - jak ten jeden się umocni, to sam zabije resztę odrostów :lol: Ale to w końcu Twoja wierzba jakby :lol: :wink: Myśmy też tam posadzili nową w to miejsce :lol: Po czym wykopali i na balkon, jak ta stara zaczęła odbijać :D

tak na poważnie to ogrodem się zajmę w przyszłym roku

na razie jest trawa jakaś i parę starych drzew, dosadziłam nowych owocowych i maciejka latem była i dużo nasturcji (też pewnie potem karczować będę jak się rozplenią :lol: ) i winobluszcz(czy jak to się nazywa) posadziłam co to nim przed sąsiadami chcę ganeczek zasłonić :D

a starsze dziecko chce zbudować domek ze słomy i gliny i roboty jeszcze trwają

i zanim to wszystko się ułoży......