matka dyrektorka 23.01.2008 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 mam rozłożoną podłogówkę w łazience i cały "salon " piasku i cementu może jutro panowie moi wpadną i przybędzie domeczkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Gratulacje Matko Pomalutku, pomalutku - zrobi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 powolutku się zrobi , ja wiem , tylko ja szybciej bym chciała byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A panowie wpadli i przybyło domeczkowi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 nie przybyło wielka akcja wylewka : sobota a jutro będziemy przez pół wsi betoniarę turlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czyli jutro przybędzie betoniarka, a w sobotę kolejne przybytki To turlanie betoniarki przez wieś bardzo mi jakoś pasuje do tej chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 24.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Podpinam się pod wątek bo będę drewniaka stawiał ale aktualnie go rozrysowuję Robię indywiduum bo szkoda by było z dobrodziejstw działki nie skorzystać (spadek terenu i sąsiedztwo lasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 arekk zapraszam mój domek stoi właśnie na delikatnym południowym stoku gdzieś wyżej są zdjęcia , tylko do lasu mam dość daleko ok do tej chałupy różne dziwne rzeczy pasują dlatego się w niej zakochałam powinnam zmienić podpis na "W moim magicznym domu...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A nie mogą być oba? Już Ci nie będę kadzić, ale mi się bardzo podoba - ja na ogół za drewnianymi niekoniecznie, chyba że na obrazku (mam jakieś psychiczne uprzedzenia ), ale w takim to bym nawet mogła mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 ja tak mam z murowanymi (nie mówiąć o blokach) zawsze wiedziałam że ma być drewniany i stary i z ogrodem i na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A mój ma być stary, murowany, z cegły, min. 0,5 m muru, piwnica, strych. No i ogród Ale to raczej przeszłość niż przyszłość Drugiego takiego i tak nie będzie Zwłaszcza ogrodu mi żal - 2 60letnie dęby, piękny srebrny świerk, stare brzozy, stare bzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 mam stare bzy, jabłonie, a gruszę niestety muszę wyciąć doprowadzenie jabłoni do użytku też potrwa pewnie ale się da ! przynajmniej część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Myśmy też musieli wyciąć dwa stare drzewa - jedną brzozę i wierzbę. Piękne były, ale bardzo chore - wierzba to miała z 5-10 cm kory na zewnątrz, a w środku samo próchno, brzoza też schła i groziła upadkiem na mur i narobieniem szkód nie tylko w naszym ogródku Ale żal był okrutny, zwłaszcza brzozy, bo była "od kompletu" A wierzba odbiła tak, że po dwóch latach był cały wierzbowy gaik w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 resztki starej wieżby rosną i u nas ale to muszę wykarczować bo się rozłazi po ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Karczuj zostawiając najładniejszy odrost. Spróbuj go wyprowadzić na prostą, będziesz miała piękne drzewko - wierzby są piękne, zwłaszcza płaczące Może jakiś stawik przy drzewku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 to co u nas rośnie to jakieś dzikie coś pewnie drąg taki bezkształtny by mi wyrósł a na stawik ogród za mały, jest co prawda 22 ary ale to taka kiszka długa a po za tym ja wolę naturalne ogrody a żeby taki stawik naturalnie wyglądał trzeba straaasznie dużo pracy (a mi się nie chce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A co Ci szkodzi spróbować - jak wyrośnie bezkształtny drąg to go zawsze zdążysz wyciąć Jak stawik za dużo roboty, to postaw ławeczkę U nas była ławeczka Widać to lenistwo z dziada pradziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 pewnie zdążę ale teraz jeszcze mozna wjechąć ciężkim sprzętem i z korzeniami usunąć a jak ogród zacznie nabierać kształtu to żal mi będzie ciągnik wpuścić , a więżby nie wystarczy wyciąć ona jest jak smok ścinasz jedną głowę a wyrasta sześć więc te chaszcze wytnę a być może posadzę płaczącą na razie muszę uważać bo latem zaczęłam sadzić wszystko i wszędzie i potem chodziłam i przesadzałam bo bez sensu posadziłam i jak urośnie to zasłoni słońce albo co , teraz dokładnie przemyśliwam i co i gdzie i tak pewnie jeszcze nie raz będę zmieniac plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jak se tam chcesz, ja bym wycinała wszystko poza jednym - jak ten jeden się umocni, to sam zabije resztę odrostów Ale to w końcu Twoja wierzba jakby Myśmy też tam posadzili nową w to miejsce Po czym wykopali i na balkon, jak ta stara zaczęła odbijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 24.01.2008 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 tak na poważnie to ogrodem się zajmę w przyszłym roku na razie jest trawa jakaś i parę starych drzew, dosadziłam nowych owocowych i maciejka latem była i dużo nasturcji (też pewnie potem karczować będę jak się rozplenią ) i winobluszcz(czy jak to się nazywa) posadziłam co to nim przed sąsiadami chcę ganeczek zasłonić a starsze dziecko chce zbudować domek ze słomy i gliny i roboty jeszcze trwają i zanim to wszystko się ułoży...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts