bryta 05.03.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Mam Jotula Harmony 18 Kw minimalnej . Jestem bardzo zadowolona . Przy nieocieplonym domku jak zaladuje 3/4 wkladu o godzinie 22 to mam jeszcze zar do 10-11 godziny . To byl dobry zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 05.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 My już 3 sezon palimy w Lechmie + mała automatyka i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArkS 06.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mam Jotula Harmony 18 Kw minimalnej . Jestem bardzo zadowolona . Przy nieocieplonym domku jak zaladuje 3/4 wkladu o godzinie 22 to mam jeszcze zar do 10-11 godziny . To byl dobry zakup Też kupiłem JOTULA I18 Panorama, do tego zespół wodny, narazie go testujemy podczas wykańczania budynku. Wybór na ten model z uwagi na jego jakość, wkład nie nalezy do najtańszych ale jak cos sie kupuje na lata to musi byc bardzo dobre. Kominek mam połączony z buforem 600+200, ma to ogrzać podłogówkę i cwu w domku 110m2. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 06.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Podnoszę temat do uzytkowników kominków z bocznymi szybami. Jak to jest z utrzymaniem czystości szyb przy takim weekendowym paleniu. Mam na oku piec Amelia z linkiem jak wyżej w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Co sądzicie o wkładach kominkowych Bodart&Gonay. Wygladają super, cena też "super". Podpowiedzcie proszę czy warte są tej kasy. Może ktoś ma taki albo montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 29.03.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ja wybrałem CTM z płaszczem wodnym 18 kw, będzie stał w salonie i ogrzewał jakieś 150 m2 + dodatkowo montuję 2 kolektory Hewalexa! póki nie założą mi gazu Postawiłem na jakość - naoglądałem się już trochę kominków - i ten przebił wszystkie Jakość wykonania i marka, w końcu ma to służyć latami. mario w 100 proc to samo-jestesmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wywoj 29.03.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 czy może ktoś mi pomóc w następującej sprawie:zdecydowałem się na zakup kominka z płaszczem wodnym, ale jednocześnie chciałbym mieć kominek z podnoszoną szybączy są takie wkłady kominkowe?czy mógłby ktoś wskazać mi taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 29.03.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Też kupiłem JOTULA I18 Panorama, do tego zespół wodny, narazie go testujemy podczas wykańczania budynku. Wybór na ten model z uwagi na jego jakość, wkład nie nalezy do najtańszych ale jak cos sie kupuje na lata to musi byc bardzo dobre. Kominek mam połączony z buforem 600+200, ma to ogrzać podłogówkę i cwu w domku 110m2. Arek Rozważam zakup tego samego zestawu JOTULA co Pan. U mnie domek ma zbliżoną powierzchnię i też jest podłogówka. Interesuje mnie kwestia tego bufora i czy pojemność zespołu wodnego i Jotulu (26l.) nie jest za mała? Z tego co wiem do ctma czy makroterma wchodzi ok 50l. wody. Zdaje sobie sprawę, że jest ciągła cyrkulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka II 30.03.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja mam Byrski Panorama 20kW z płaszczem wodnym. I co wy na to? Kosztuje 7800 zł. Ja zapłaciła za niego,po wytargowaniu i upustach 6500 zł. Ma sterowanie, wężownicę schładzającą. Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ylonakrystian 30.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Co sądzicie o wkładach kominkowych Bodart&Gonay. Wygladają super, cena też "super". Podpowiedzcie proszę czy warte są tej kasy. Może ktoś ma taki albo montował? Witam serdecznie jesli chodzi o wkłady Bodart&Gonay to polecam z czystym sumieniem zamontowaliśmy tych wkladów juz sporo i każdy klient jest bardzo zadowolony..na codzien ogrzewamy nasz sklep wkładem Bodart&Gonay model Optifire 764(zapraszam do testów na zywo),w domu planujemy rownież wkład tej firmy tylko model Optifire 16:9 są warte swojej ceny.Bardzo dobra jakość naprawde czysta szyba,pełna regulacja od 0-9 ,mozliwość opalania węglem.Wybierając wkłady tej firmy bedziesz zadowolona(-y).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 30.03.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 czy może ktoś mi pomóc w następującej sprawie: zdecydowałem się na zakup kominka z płaszczem wodnym, ale jednocześnie chciałbym mieć kominek z podnoszoną szybą czy są takie wkłady kominkowe? czy mógłby ktoś wskazać mi taki? edilkamin acquatondo http://www.edilkaminpolska.pl/pdf/acquatondo.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 10.09.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 ... Z tańszych wkładów(najtańsza seria wkładów z wyższej półki)mogę ci polecić wkład Chazelles D 70 SOLO moc 14kw za kwotę 2000zł(najtańszy z naszej oferty) będziesz zadowolony paląc raz na tydzień jak i 7 dni w tygodniu. I powiem jeszcze jedną rzecz...ze jeśli chodzi o wkłady kominkowe to sprawdza się powiedzenie im droższy tym lepszy(oczywiści moim zdaniem w granicach rozsądku) I taki kupiłem, Chazelles D70 Solo (http://www.chazelles.com.pl/paleniska-kominkowe/kominki-chazelles-d70.htm). Koszt 2000zł + 300zł za szyber. Podoba mi się prosty, nieudziwniony styl wykonania, pasujący do naszej prostej zabudowy kominka. Za rok się wypowiem nt. jego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.09.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Wybrałam Spartherm Speedy RDRh -montaż 3.10. Ciekawa jestem tego cuda http://www.ilko.pl/files/image/ilko/ssrdrh.jpg http://www.ilko.pl/files/image/ilko/ssrdrh_i.jpg Opis: tworzywo/technologia wkład stalowy z szamotem moc nominalna [kW] - 11 max 16 rura odprowadzenia spalin Ø [mm] - 200 łączna szerokość [mm] - 695 łączna głębokość [mm] - 680 ciężar [kg] - 270 typ popielnika: - wiaderko kształt szyby - półokrągła sposób otwierania drzwiczek - przesuwane do góry szerokość drzwiczek [mm] - 695 wysokość drzwiczek [mm] - 570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 10.09.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Proszę o podpowiedź w sprawie wyboru kominka:- chcę kominek z DGP a bez płaszcza wodnego,- planuję podłogówkę,- powierzchnia ok. 200 m2 ale raczej tylko częśc będzie ogrzewana kominkiem,- szyba otwierana bocznie. Dzięki Piotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 11.09.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 ... Z tańszych wkładów(najtańsza seria wkładów z wyższej półki)mogę ci polecić wkład Chazelles D 70 SOLO moc 14kw za kwotę 2000zł(najtańszy z naszej oferty) będziesz zadowolony paląc raz na tydzień jak i 7 dni w tygodniu. I powiem jeszcze jedną rzecz...ze jeśli chodzi o wkłady kominkowe to sprawdza się powiedzenie im droższy tym lepszy(oczywiści moim zdaniem w granicach rozsądku) I taki kupiłem, Chazelles D70 Solo (http://www.chazelles.com.pl/paleniska-kominkowe/kominki-chazelles-d70.htm). Koszt 2000zł + 300zł za szyber. Podoba mi się prosty, nieudziwniony styl wykonania, pasujący do naszej prostej zabudowy kominka. Za rok się wypowiem nt. jego działania Postanowiłam odpisac z innego konta...,to co pisałam jakis czas temu nadal podtrzymuje,w dalszym ciągu nic sie z nimi niedzieje,niemielismy jeszcze ani jednej reklamacji,wkład z tej półki cenowej jest dobrej jakośći i napewno będziesz zadowolony...rozumiem ze wziełeś wersje ze zintegrowanym szybrem?Miło ze mogłam się w jakimś minimalnym stopniu pomóc w wyborze wkładu.Pozdrawiam Ilona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_kossakowska 28.09.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam,Chcemy zamontować kominek z płaszczem wodnym ale tylko do ogrzewania wody. oprocz tego bedzie ogrzewanie gazowe. jaki kominek sprawdzi sie najlepiej?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 28.09.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Sory ...może się nieznam... ale niewidze sensu montować płaszcz wodny tylko do ogrzewania wody tym bardziej mając gaz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 28.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 jak napali do ogrzania wody,to potem krok juz do grzania kaloryferkow,wyjdzie samo w praniu,zakladam,ze kk ma pojecie o cenie kominka z pw w porownaniu ze zwyklym wkladem,bo jesli nie....to bedzie niewesolo... ja mam i gaz i kominek z pw i bardzo sobie chwale oba rozwiazania...a oszczednosci,jeszcze bardziej,zwlaszcza teraz...gdy jest lajtowo za oknem ale gaz idzie w gore...no i halda darmowego drzewa....ale to na 2-3 sezony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 28.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Austroflamm Midas 510 Round http://images39.fotosik.pl/15/d3e8819b1be053b3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts