Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki dach na nasz domek (Vis-a-vis)?

Recommended Posts

emisiu... na Twój dach:

-dachówka wyjdzie drogo (dach czterospadowy-więc duzo będzie dachówek wykończeniowych , krańcowych i innych dupereli)

-blachodachówka- jeśli bedziesz się decydowała to tylko z posypką - ale jest droższa niż zwykła blachodachówka - nie wiem, czy cenowo nie wyszłoby Cię podobnie dachówka :roll:

-deskowanie + papa + gont ...ja tak mam :roll: , dachu w sumie miałam jakieś prawie 300m (w zasadzie dwa dachy dwuspadowe-jeden na domu, drugi na garażu), koszty - za całość materiału (papa, gont, gwoździe i co tam jeszcze trza :wink: ) zapłaciłam jakieś 9.000zeta w sierpniu ubiegłego toku , nie liczę desek bo te zostały mi po szalunkach- dokupiłam tylko chyba 2 kubiki :roll:

ja jestem zadowolona, kupiłam za dobrą cenę taki gont jaki mi się akurat podobał- zresztą jest duży wybór wzorów i koilorów-każdy coś znajdzie dla siebie :wink: :D

życzę powodzenia i dobrych wyborów :D

Masz rację – gont powinien wyjść taniej – chodź to zależy też od jego rodzaju Jego przedział cenowy m2 jest bardzo rozpięty

Mnie dachówka ceramiczna (Syriusz 13) wraz z duperelami wyszła, 15200 ale jak to już opisywałem – miałem szczęście, że hurtownik chciał się jej pozbyć w grudniu 2007 (podatki czy coś tam)

daggulka

Przy blasze też masz gąsiory i one są też bardzo drogie (w stosunku do m2 pokrycia)