Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswietlenie Massive

kiwal

Recommended Posts

Gość 2mm
Czy ktos ma moze takie oswietlenie massiva:

lub takie

Jesli tak bede miec kilka pytań :D

mam lampę podłogową Massive - halogen - jest to straszna tandeta ale koszmarnie droga. Kupiłem to jako towar na zamówienie bo generalnie w sklepach nic nie ma. Posługując sie tylko obrazkami z katalogu można się nabrać. W życiu nie kupię niczego firmy massive.

Gość 2mm

wracając do firmy Massive to mój nabytek jak na razie dzisiaj po około 3 tyg. używania już się popsuł.

Jak na "renomowanego" producenta z Belgii (no wiem że robią to w ChRL a Belgii doklejają nalepki made in EU) to jest to koszmarne g.......o

Radzę trzymać się od Massive z daleka

pozdr.

2112wojtek - a czy jest jakas alteratywa w tym przedziale cenowym? :roll:

Jak na razie, to nie wiem jaki przedział cenowy Cie interesuje ? :D

W przedziale do 1000zl za ten typ opraw, znajdziesz sporo firm o niebo lepszych niz massive.

Marksjold, Esedra, Linealight a nawet polskie wykonanie - Organiclight, italux, Ramko czy Spotline.

Wiele z polskich firm produkuje na oryginalnych włoskich komponentach, rozwiazaniach techn.majac prawo do uzywania wzorów nie mogac jedynie umieszczać marki towarowej oryginałow.

Trudno o dobre wykonanie i jakość jesli sie robi taką masówke ilościowo-wzorniczą co massive i to za maksymalnie niska cenę. Gorzej być nie moze nawet w Brilux, ktory praktycznie w całości to tez chinska aczkolwiek nieudolna podróba lamp wloskich czy niemieckich.

Gość 2mm

popieram zdanie 2112wojtek

w miarę OK są lampy firmy Markslojd (niby ze Szwecji....). Ujdzie też Italux. NIe polecałbym firmy Techno-Lux z Częstochowy - niby to ładne ale rozwiązania techniczne typowo polskie - kompletna bezmyślność.

Jak ktoś chce wydać wiecej kasy to Paulmann - ładnie wykonane ale drogie.

Z całą pewnością wszysci ci producenci albo zamawiają ten towar w Chinach a jak nie to i tak składają te lampy z elementów wykonanych w ChRL.