Petronelli 02.12.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Wieeeeeeele już było na temat tego budulca ,ale ja mam pytanie następujące: ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza , i mój pustak dość mocno nasiąkł , gdyż nie miałem zabitych okien oraz wymurowanych szczytów. Dostała sie do niego woda ,śnieg. I tu mam obawy czy ten nasiąknięty pustak ,dość mocno dodam , przy najbliższych mrozach zda test wytrzymałości ? czy nie popęka, czy coś mu grozi ,czy mój sen w nocy może być spokojny ???? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 ... czy mój sen w nocy może być spokojny ???? ... śpij jak niemowle - jak będzie miał popękać to i tak popęka - nie ma co z tego powodu zarywac nocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 02.12.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Nie rozumiemy co za problem przykryć odkryte elementy ściany (i otwory okienne) folią z palet porothermu i budowlaną, deskami i co się nawinie aby marznąca woda i śnieg się nie dostawały. Może być źle z pogodą, ale trzeba się postarać. Więc zakryć co trzeba i iść spać. I będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 02.12.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Ja miałem stan surowy bez okien zima 2005/2006, pamietacie te mrozy i nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 02.12.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Nie rozumiemy co za problem przykryć odkryte elementy ściany (i otwory okienne) folią z palet porothermu i budowlaną, deskami i co się nawinie aby marznąca woda i śnieg się nie dostawały. Może być źle z pogodą, ale trzeba się postarać. Więc zakryć co trzeba i iść spać. I będzie OK. już zacząłem to czynić . lecz ograniczenia czasowe pozwalaja mi tylko na sobotnie prace "okienne" , co nie zmienia faktu że zima mnie zaskoczyła ...jak drogowców stad moje pytanie , ale widzę że spać mogę spokojnie co jest ..... bezcenne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 02.12.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 moim zdaniem trzeba zabezpieczyć i to jak najszybciej. Jak wpuścisz dużo wilgoci w PTH /w środek muru/ to podejrzewam, że dłuuugo będziesz te mury dosuszał. A nie jest to wskazane. Zabezpieczenie takie poleca się poza tym przy każdym rodzaju murów aby ograniczyć ich nasiąkliwość. Po co tracić cenne m3 gazu czy innego paliwa na przedłużone wysuszanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts