jolandka 02.12.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Chcę połozyc na sciane tynk strukturalny i zastanawiam sie czy jest to wykonalne własnoręcznie,czy tez trzeba wołac jakiegos artyste.Myślałam o efekcie poziomych "grabii"czy "grzebienia"-nie wiem jak to sie fachowo nazywa.Mam na owalnej klatce schodowej sciane do wykorzystania,podswietlana oknami dachowymi.I mam dwa wyjscia,albo perfekcyjne tynki,gdzie kazde niedociagniecie bedzie "fantastycznie"podswietlone,albo własnie tynk strukturalny,gdzie swiatlo bedzie sie załamywało na strukturze sciany. Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Chcę połozyc na sciane tynk strukturalny i zastanawiam sie czy jest to wykonalne własnoręcznie ... dopuki nie spróbujesz - nigdy sie nie dowiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.12.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie? mamy Pare prob na testowej powierzchni, troche wyobrazni i zdolnosci manulanych i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 02.12.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Jolandka – trochę zabawy z tym jest Jednak fachowiec to też człowiekJeżeli jesteście dokładni i cierpliwi, co wam szkodziZawsze można zrobić próbę na kawałku płyty GK a jak nie będzie chciało wychodzić – wołać fachowca Najgorsze są połączenia oraz narożniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek-10 02.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 WitamMiałem podobny problem,żona poćwiczyła jednak trochę na ścianie garażu i sama zrobiła strukturę.Efekt bardzo fajny.Zamiast oryginalnego tynku ( drogi jak diabli ) kupiliśmy gładz gipsową i metodą prób i błędów doszliśmy do właściwej gęstości masy i metody jej nakładania.pzdrRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolandka 02.12.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Bardzo dziekuje za rady,o gladzi gipsowej nie myslalam,swietny pomysl!Podbudowaliscie mnie,bo powiem szczerze,balam sie za te tynki zabierac.Czy mozecie pochwalic sie jakimis fotkami swoich dziel??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 03.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 http://images32.fotosik.pl/67/cea0d6112d4b624b.jpg Ja u siebie mam takie coś zrobione własnoręcznie na ścianie gładzią (a może szpachlą nawet) w przypływie fantazji i znudzenia równymi ścianami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 03.12.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 proste.... jezeli chcesz uzyskać fakture "kornikową". kupujesz tynk zewnetrzny akrylowy lub silikatowy (bardziej paroprzepuszczalny, na podłoża minerlane,wiadra z masą 25kg) w kolorze jakim chcesz o gramaturze ziarna od 1,5mm- 3,5mm. Podłoże musisz zagruntować, odczekać około 12h, a potem masą taką uprzednio dokładnie wymieszaną nakładamy na sciane najpierw rajberką stalową, ściągamy nadmiar tynku, następnie rajberką plastikową rolujemy jak Nam wyobraźnia podpowiada:) można do zrobić w pionie(ruchy pionowe pacą plastikową), w poziomie (ruchy poziome pacą plastikową) lub dookoła (ruchy owalne).. Są to tynki zewnętrzne które można stosować również w środku. Mam takie u siebie w domu. Na dwóch ścianach własnie tynk strukturalny a dwie pozostałe zrobione na gładko gładzią gipsową efekt super i jeszcze bardzo łatwo można na Nim utzrymać czystość ponieważ tynk taki zmywamy detergentmi nawet szczotką ryżową i nic mu nie będzie. Gips natomiast jak przedmówcy mówili będzie się cały czas brudził i tzreba będzie zamalowywać tymbardziej jesli jest to klatka schodowa. Mam nadzieje ze poradzisz sobie po uprzedniej próbie. Pozdrawiam i powodenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolandka 03.12.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Bardzo dziekuje za podpowiedzi,bede pilnie trenowac,jak narazie mam na czym,jeszcze tynkow nie polozylismy,hehe.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts