Senser 08/11/03 09:50 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 11, 2003 Co myslice tak "ogolnie" o projektach Muratora? Ciekawe jak wielu z was ma lub zamierza zrealizować swe marzenia za pomocą projektów Muratora? Czy też może z jakiś innych znanych źródeł? Ja osobiście intuicyjne czuje ze Muratorowe projekty są po prostu życiowo praktyczne...Mówię to z dużą dozą kredytu, ponieważ z powodu braku powodu do jeszcze tak dogłębnego ich studiowania....(Dopiero rozglądamy się za działką...), czy też inne też są ciekawe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom soyer 08/12/03 07:07 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 12, 2003 Poszukaj projektow pracowni "Archipelag" , jak dla mnie sa bardzo dobre (pomyslowe, praktyczne, niedrogie). Brat buduje jeden z nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna 08/12/03 07:38 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 12, 2003 My mamy projekt Muratora, ale jesteśmy dopiero na etapie ław fundamentowych. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że projekt jest niesamowicie dokładny. Z wyliczonym materiałem co do jednego gwoździa, z rysunkami....praktycznie można samemu wybudować dom własnoręcznie, bo to jak instrukcja obsługi.... Natomiast Archipelag ponoć słynie z przesadnej więźby i mniej lub bardziej drobnych błędów w projektach. Ale fakt, że domy ma prześliczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majki 08/12/03 07:49 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 12, 2003 WitamJestem na etapie wyboru działki ( prawie wybrana ). Na chwilę obecną planujemy tylko jeden projekt - Muratora D24 "Z wykuszami".Moim zdaniem jest to kwintesencja dobrego układu pomieszczeń, ich ilości, kształtu domu iwielu innych rzeczy.Projekt zawiera w sobie wszystko a cena - obecnie 1390 zł brutto nie wydaje mi się zbyt wygórowana, jak na ilość zawartych w nim materiałów. Zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal 08/12/03 08:06 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 12, 2003 Kończę budowę D22L Muratora. Domek cały czas bardzo mi się podoba i jeszcze nie znalazłem takiego, na który chciałbym go zamienić - w tej samej kategorii wielkości i kosztów.W projekcie znalazłem kilka błędów w rysunkach i zestawieniach materiałów. W opisie projektu i na obrazkach w katalogu, czy na stronie Muratora domek ma szaro-niebieski dach i płytki elewacyjne z "piaskowca", a w kupionym projekcie stoi: dachówka ceramiczna w kolorze ceglasto-czerwonym i ciemno-brązowe drewniane okładziny elewacyjne. Do pozwolenia na budowę nie zmieniałem tego i jakby nadzór budowlany chciał, to ma się do czego przyczepić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benicio 08/12/03 08:51 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 12, 2003 Witam Kończę budowę D-24 Muratora. Wg opinii gościa, który stawial mi stan surowy z więźbą - to najlepszy i najbardziej przejrzysty projekt z jakim pracował.Wg mojej opinii (generalnie laika budowlanego), jest na tyle przejrzysty, że mogłem go spokojnie "rozczytać". Pozdrowienia B. PS. Brakowało mi rozrysowania jednego szczegółu - zabudowy nad wykuszami, więc polazłem do miejsca gdzie kupiłem projekt (bezpłatne porady architekta). Pani (Iwona Dzierżko - Bukal z Gdańska) pomogła mi z usmiechem na twarzy. Serwis posprzedazny tez się liczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belfi 08/28/03 06:23 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 28, 2003 Witam wszystkich serdecznie.Troche bladzilam ale w koncu znalazlam topik gdzie moge pytac o rade. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Otoz mam dzialke i chcielibysmy wybudowac malutki, funkcjonalny domek w granicach do 100 -120 m2. Przegladnelismy z mezem mnostwo projektow tego typu domkow, przyznam ze prawie wszystkie standartowo na jedno kopyto. Brak mi juz pomyslow gdzie szukac takiego projektu. Fakt ze moglabym zamowic indywidualny projekt ale cena ......... dla mnie jak z kosmosu. Obecnie mieszkamy w centrum Rzeszowa i do momentu przejscia na emerytury musimy tu pozostac. Marzy nam sie domek taki na starosc. Dlatego mamy czas i bedziemy szukac. Moze ktos orientuje sie gdzie taki projekt zdobyc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia Łódź 08/28/03 07:07 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 28, 2003 Witam wszystkich serdecznie.Troche bladzilam ale w koncu znalazlam topik gdzie moge pytac o rade. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Otoz mam dzialke i chcielibysmy wybudowac malutki, funkcjonalny domek w granicach do 100 -120 m2. Przegladnelismy z mezem mnostwo projektow tego typu domkow, przyznam ze prawie wszystkie standartowo na jedno kopyto. Brak mi juz pomyslow gdzie szukac takiego projektu. Fakt ze moglabym zamowic indywidualny projekt ale cena ......... dla mnie jak z kosmosu. Obecnie mieszkamy w centrum Rzeszowa i do momentu przejscia na emerytury musimy tu pozostac. Marzy nam sie domek taki na starosc. Dlatego mamy czas i bedziemy szukac. Moze ktos orientuje sie gdzie taki projekt zdobyc? Proste bryłki ma Murator, atrium, i ładne domki. jeżeli chodzi o takie mniejsze do 120m2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belfi 08/28/03 07:39 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 28, 2003 Dzieki Gosia, jutro przepatrze. Atrium znam bo pierwsze tam szukalismy, pozostale popatrze i poszukam, dam znac czy cos znajde. Narazie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senser 09/22/03 09:52 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted September 22, 2003 Jestem ciekawy jak wielkim powodzeniem wśród nas cieszą się projekty Muratora? A jakim "inne", niestety nie wiem jakie mogą być te inne...więc napisałem po prostu inne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alanta 09/23/03 07:52 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 23, 2003 Ja mam "inny", ale wzorowany na projektach muratorowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian 09/23/03 08:56 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 23, 2003 ... , jak u Alanty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magmi 09/23/03 11:30 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 23, 2003 Jakoś żaden projekt Muratora nam do końca nia "przypasował". Uważam, że Murator "specjalizuje" się w parterówkach, zwłaszcza w tzw. bungalowach (z kopertowymi dachami). A my chcieliśmy dom z poddaszem użytkowym i dachem dwuspadowym - te w zbiorach Muratora jakoś są słabsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eska-j 09/24/03 06:07 PM Zgłoś naruszenie Share Posted September 24, 2003 Toczka w toczkę jak w przypadku magmi. Dodatkowo, domy Muratora są z reguły nieco mniejsze niż mamy zamiar wybudować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsen 09/25/03 07:37 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 25, 2003 inny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluszek 09/25/03 07:40 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 25, 2003 My wybraliśmy domek z Archipelagu - parterowy z użytkowym poddaszem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mic 09/25/03 01:59 PM Zgłoś naruszenie Share Posted September 25, 2003 My tez wybralismy dom z Archipelagu, parterowy z użytkowym poddaszem (i jestesmy bardzo zadowoleni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senser 09/26/03 10:13 AM Author Zgłoś naruszenie Share Posted September 26, 2003 Możecie dać jakiś namiar www na ten Archipelag??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magmi 09/26/03 10:18 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 26, 2003 Senser, ale naprawdę, trochę inicjatywy... Adres najprostszy z możliwych: http://www.archipelag.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tgb 09/26/03 10:27 AM Zgłoś naruszenie Share Posted September 26, 2003 A my jesteśmy "dziwni" i chcieliśmy mieć "kostkę" (ale taką ładną ) - przeglądaliśmy sporo projektów gotowych i wśród nielicznych domów tego typu nic nie znaleźliśmy. Czyli - projekt inny (nawet bardzo ) - indywidualny.[/b] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts