konmak 02.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 hej jestem kompletnym lajkonikiem jeżeli chodzi o sprawy budowlane, czytam oczywiście forum, oglądam zdjęcia z innych budów ale jestem ciekaw waszych opinii czy moja ekipa dobrze wykonała ten etap budowy z góry dzięki za komentarze link do zdjęć z budowy http://picasaweb.google.pl/konmak/NaszDom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.12.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 jestem kompletnym lajkonikiem może bedzie wiecej opini jak w linku bedą fotki budowy nie dziecka i jakis sosenek - oglądnołem 10 zdjec ani sladu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 pierwsze zdjęcie - wygląda na nieźle zrobione - gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.12.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 pierwsze zdjęcie - wygląda na nieźle zrobione - gratuluje!! myslisz ze to robota ekipy, a nie autora postu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 najwyraźniej robota ekipy ... czy moja ekipa dobrze wykonała ten etap budowy ... bo na pierwszym zdjęciu jest bobas - nie dom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 03.12.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 hej jestem kompletnym lajkonikiem jeżeli chodzi o sprawy budowlane, czytam oczywiście forum, oglądam zdjęcia z innych budów ale jestem ciekaw waszych opinii czy moja ekipa dobrze wykonała ten etap budowy z góry dzięki za komentarze link do zdjęć z budowy http://picasaweb.google.pl/konmak/NaszDom Cześć słuchaj pręty wienieca na ścianie fundamentowej nie są powiązane ze sobą w narożnikach.Po za tym nie widzę dystansów podłożonych pod zbrojenie. Bloczki wymurowane tak sobie. Bez rewelacji. Zastanawia mnie jeszcze czemu panowie robią wylewanie wieńca etapami ??? Czyżby beton kręcony z betoniarki - głupota nieczemu to nie służy, oszczędność niewielka. Rozumiem że wieniec będzie na każdej ścianie nośnej ??. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 03.12.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 hej jestem kompletnym lajkonikiem jeżeli chodzi o sprawy budowlane, czytam oczywiście forum, oglądam zdjęcia z innych budów ale jestem ciekaw waszych opinii czy moja ekipa dobrze wykonała ten etap budowy z góry dzięki za komentarze link do zdjęć z budowy http://picasaweb.google.pl/konmak/NaszDom Proponuję wrzucić na forum zdjęcia, które budza Twoje wątpliwości. Tak jak napisał KonradJot zbrojenie powinno być powiązane w narożnikach (pręty zagiete na długość ok 60-100cm) a nie pozostawione proste pręty. Warto również lepikiem pokryć całą ścianę piwnic oraz położyć filoę kubełkową - sama izolacja pozioma to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts