RENE-ENES 02.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 sytuacja co najmniej dziwna. położyłem na dachu auta projekt i dziennik budowy. wyjechałem z garażu i zupełnie o papierach zapomniałem. projet się ześlizgnął i znalazłem go 50m od domu. dziennika szukałem dużo dalej, ale ani "huhu" po nim. co teraz zrobić? wystarczy w starostwie zgłosić i postarać się o duplikat? i kołomyja z wpisami - geodeta i kierownik? może ktoś miał podobny problem - chociaż wątpię pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.12.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Dziennik budowy prowadzi kierownik budowy i to on powinien zgłosić zaginięcie. Jest do tego określona procedura i wbrew pozorom nie tak rzadko zdarza się zagubienie. Nieraz nawet trochę na życzenie, gdy kierbud ma problemy z wypełnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 02.12.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 tez zgubiłem dziennik budowy, co prawda garażu ale procedura ta sama zgłoszenie do starostwa , dostajesz duplikat kierownik budowy wpisuje stana zaawansowania robót na dzień... pieczątkuje, podpisuje i znowu do starostwa, to wszystkopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 04.12.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 tez zgubiłem dziennik budowy, co prawda garażu ale procedura ta sama zgłoszenie do starostwa , dostajesz duplikat kierownik budowy wpisuje stana zaawansowania robót na dzień... pieczątkuje, podpisuje i znowu do starostwa, to wszystko pozdrawiam to byłoby "cacko" co piszesz, jednak nurtuje mnie dodatkowa kwestia, mianowicie: wpisów nie można wykonywać z datą wcześniejszą, a zatem mój kier będzie musiał opisać całą budowę, a co z wpisem geodety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 04.12.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 A nie dostałeś szkicu wytyczeniowego? Sam wpis geoety do dziennika? Jak geodeta Ci nie dał, to powinien mieć w swoim archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.12.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Zaczekaj chwilkę, może ktoś znajdzie i odeśle.Naklej kartki o zgubieniu, wyznacz nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts