Jimek 12.08.2003 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 czy aby nie za płytko, może mogłem trochę głębiej, to byłoby mniej do kopania fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.08.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Zbieranie humusu najlepiej wykonać na głębokość do jakiej zalegają części organiczne. Jeśli u Ciebie było to 30 cm to wystarczy, jeśli masz tylko 20 to te dodatkowe 10 cm nic ci nie da a nawet zaszkodzi, bo część humusowa wymiesza się z częścią mineralną czyli bardziej jałową.Tak więc głąbokość zbierania humusu zależy od indywidualnych uwarunkowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2003 Tylko jak to zdiagnozowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 15.08.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2003 po prostu jak będą wykonywali roboty ziemne to warstwę organiczną na jedną kupę, a resztę na drugą - bardzo proste. Gdzie jest granica warstw chyba się większość zorientuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 15.08.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2003 Zdiagnozowanie to nic innego jak szpadel we własnej dłoni i kopanko np w 2 miejscach.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.08.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Diagnoza po kolorze i ukłądzie warstw. Najczęściej to ta ciemna od góry, im więcej żółtego tym mniej organiczna a bardziej mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jimek 17.08.2003 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 no to te 30 cm to chyba za mało bo wciąż ziemia jest czarna wszak jest to klasa III (czarnoziem - kurcze - jest chyba na 50 cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 17.08.2003 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Hehe. Ja nie byłem na tyle mądry . Po wylaniu funamentów (na 120 cm) pokopałem trochę i wypatrzyłem, że muszę z fundamentów wybrac od 45 cm do 60 cm. Ztrudniłem 4ech ukraińców i za 400 pln (nie bez zgrzytów) wykopali tą ziemię. W zeszłą środę miałem już nawiezione 9 kamazów (81 m3) piachu. I w czwartek i sobote do południa rozrzuciłem to przy pomocy dwóch ukraińców (za 150 pln). Zagęszczone odpowiednio (80 pln/dobę zagęszczarki) czeka na chudziaka. Ale gdybym wcześniej zadbał to byłoby znacznie łatwiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts