Krakowiak 02.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Ten post zapewne zostanie usunięty a ja wraz z nim z tego forum ale dostaję białej gorączki jak używam Waszej wyszukiwarki. Np SZUKAM WYRAŻENIA "klej do parkietu" (wpisuję z cudzysłowem) w forum "wymiana do świadczeń" - szukam w tematach postów. W REZULTACIE DOSTAJĘ 1081 ODPOWIEDZI W KTÓRYCH W TEMACIE NIE MA WYRAŻENIA "klej do parkietu". Będę wdzięczny za wskazówkę jak znaleźć to czego szukam a jeszcz wdzięczniejszy jak Redakcja zrobi coś z tą wyszukiwarką bo wg mnie to ona od dawna nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 02.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 klej do parkietu wpisany bez cudzysłowia z opcją "szukaj wszystkich słów" w dziale "wymiana doświadczeń" ...wyskoczyło 21 wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 02.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 w ten sam sposób szukane w dziale "wnętrza" 3 wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.12.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 A mnie wyszło 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.12.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Aw dziale wnętrza 255 Chyba mamy inne wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 02.12.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 ..aż sprawdziłam ponownie ...i jak byk wyszło odpowiednio 21 wyników w wymianie doświadczeń i 3 we wnętrzach...Co jest grane ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.12.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Ktoś, gdzieś, kiedyś zauważył, że trzeba w google wpisać "murator + treść"Podobno czasem dobrze działa...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.12.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ten post zapewne zostanie usunięty a ja wraz z nim z tego forum tak tak, na pewno SZUKAM WYRAŻENIA "klej do parkietu" (wpisuję z cudzysłowem) w forum "wymiana do świadczeń" - szukam w tematach postów. W REZULTACIE DOSTAJĘ 1081 ODPOWIEDZI W KTÓRYCH W TEMACIE NIE MA WYRAŻENIA "klej do parkietu". Będę wdzięczny za wskazówkę jak znaleźć to czego szukam a jeszcz wdzięczniejszy jak Redakcja zrobi coś z tą wyszukiwarką bo wg mnie to ona od dawna nie działa. Redakcja niewiele może z wyszukiwarką, a informatycy ograniczyli jej funkcjonowanie i tak już zostało >>> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=102677 mam wrażenie, że to nadal jest modyfikowane, coraz trudniej znaleźć stare tematy na Forum wiem, bo stale czegoś szukam, by nie pisać ponownie tego co już pisałem wyszukiwarka szuka w tematach i w treści postów [bądź w samej treści postów] z uwagi na często stosowane dziwaczne tytuły ['help!!!!!!!", co robić???", "a może by tak..."] jest to lepsze rozwiazanie ale UWAGA: pomiędzy kolejnymi wyszukiwaniami musi być przerwa, ok. 15 sekund inaczej zwracana jest pusta strona z napisem "Informacja" teraz Twój przyklad wpisuję: "klej do parkietu", wybieram 'Wymianę doświadczeń' jako miejsce szukania + wyniki jako tematy >>> Znaleziono 1091 wyników + wyniki jako posty >>> Znaleziono 2111 wyników za dużo, wiec cofam stronę w przeglądarce i do powyższego zaznaczam opcję "Szukaj wszystkich słów" >>> 21 wyników [jako tematy] >>> 25 wyników [jako posty] zdejmuję cudzysłów - taki sam wynik zatem opcja "Szukaj wszystkich słów" jest lepsza niż wzięcie frazy w cudzysłów obstawiam, że przy cudzysłowie i opcji "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano" zwracane są wszystkie posty ze słowem 'klej' i wszystkie ze słowem 'parkietu'; słowo 'do' nie, bo jest za krótkie, zresztą jako zbyt popularne powinno być pomijane przy szukaniu] ale zostawiam opcję "Szukaj wszystkich słów" i wpisuję: kle* parkie* >>> 3 wyniki dla: klej parkie* tak samo co do miejsca - tematów związanych z wykończeniówką powinno się szukać także we wnętrzach, jest ich tam trochę, a w tym przykładzie nawet sporo wiecej niż w "Wymianie doświadczeń" i inna opcja szukanie w google.pl z komendą site:forum.muratordom.pl klej do parkietu >>> Sieć Rezultaty od 1 - 10 z około 52 z forum.muratordom.pl z włączonym klej do parkietu [dokładnie 49 wyników] Google górą ? chyba tak, do tego roboty googla szukają od razu słów z różnymi końcówkami tylko by tak robiły, nie trzeba stosować cudzysłowów kiedyś w szukaniu pomagały rady zawarte tutaj >>> http://forum.muratordom.pl/post522446.htm#522446 ale niestety, po wszystkich zmianach z ostatniego roku wyszukiwarka forumowa jest zupełnie nieprzewidywalna niemniej jednak stosowanie tych narzędzi, które są w nią wbudowane [opcje, rozwijane menu] pozwala na nie najgorsze wyszukiwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts