Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyszukiwarka na tym forum RATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krakowiak

Recommended Posts

Ten post zapewne zostanie usunięty a ja wraz z nim z tego forum :cry: ale dostaję białej gorączki jak używam Waszej wyszukiwarki. Np SZUKAM WYRAŻENIA "klej do parkietu" (wpisuję z cudzysłowem) w forum "wymiana do świadczeń" - szukam w tematach postów. W REZULTACIE DOSTAJĘ 1081 ODPOWIEDZI W KTÓRYCH W TEMACIE NIE MA WYRAŻENIA "klej do parkietu".

Będę wdzięczny za wskazówkę jak znaleźć to czego szukam a jeszcz wdzięczniejszy jak Redakcja zrobi coś z tą wyszukiwarką bo wg mnie to ona od dawna nie działa.

:( :( :(

Ten post zapewne zostanie usunięty a ja wraz z nim z tego forum :cry:

tak tak, na pewno ;)

SZUKAM WYRAŻENIA "klej do parkietu" (wpisuję z cudzysłowem) w forum "wymiana do świadczeń" - szukam w tematach postów. W REZULTACIE DOSTAJĘ 1081 ODPOWIEDZI W KTÓRYCH W TEMACIE NIE MA WYRAŻENIA "klej do parkietu".

Będę wdzięczny za wskazówkę jak znaleźć to czego szukam a jeszcz wdzięczniejszy jak Redakcja zrobi coś z tą wyszukiwarką bo wg mnie to ona od dawna nie działa.

Redakcja niewiele może z wyszukiwarką, a informatycy ograniczyli jej funkcjonowanie i tak już zostało :-?

>>> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=102677

mam wrażenie, że to nadal jest modyfikowane, coraz trudniej znaleźć stare tematy na Forum

wiem, bo stale czegoś szukam, by nie pisać ponownie tego co już pisałem

wyszukiwarka szuka w tematach i w treści postów [bądź w samej treści postów]

z uwagi na często stosowane dziwaczne tytuły ['help!!!!!!!", co robić???", "a może by tak..."] jest to lepsze rozwiazanie

ale UWAGA: pomiędzy kolejnymi wyszukiwaniami musi być przerwa, ok. 15 sekund

inaczej zwracana jest pusta strona z napisem "Informacja"

teraz Twój przyklad

wpisuję: "klej do parkietu", wybieram 'Wymianę doświadczeń' jako miejsce szukania

+ wyniki jako tematy

>>> Znaleziono 1091 wyników

+ wyniki jako posty

>>> Znaleziono 2111 wyników

za dużo, wiec cofam stronę w przeglądarce i do powyższego zaznaczam opcję "Szukaj wszystkich słów"

>>> 21 wyników [jako tematy]

>>> 25 wyników [jako posty]

zdejmuję cudzysłów - taki sam wynik

zatem opcja "Szukaj wszystkich słów" jest lepsza niż wzięcie frazy w cudzysłów

obstawiam, że przy cudzysłowie i opcji "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano" zwracane są wszystkie posty ze słowem 'klej' i wszystkie ze słowem 'parkietu'; słowo 'do' nie, bo jest za krótkie, zresztą jako zbyt popularne powinno być pomijane przy szukaniu]

ale zostawiam opcję "Szukaj wszystkich słów" i wpisuję: kle* parkie*

>>> 3 wyniki

dla: klej parkie* tak samo

co do miejsca - tematów związanych z wykończeniówką powinno się szukać także we wnętrzach, jest ich tam trochę, a w tym przykładzie nawet sporo wiecej niż w "Wymianie doświadczeń"

i inna opcja

szukanie w google.pl z komendą

site:forum.muratordom.pl klej do parkietu

>>> Sieć Rezultaty od 1 - 10 z około 52 z forum.muratordom.pl z włączonym klej do parkietu

[dokładnie 49 wyników]

Google górą ? chyba tak, do tego roboty googla szukają od razu słów z różnymi końcówkami

tylko by tak robiły, nie trzeba stosować cudzysłowów

kiedyś w szukaniu pomagały rady zawarte tutaj

>>> http://forum.muratordom.pl/post522446.htm#522446

ale niestety, po wszystkich zmianach z ostatniego roku wyszukiwarka forumowa jest zupełnie nieprzewidywalna

niemniej jednak stosowanie tych narzędzi, które są w nią wbudowane [opcje, rozwijane menu] pozwala na nie najgorsze wyszukiwanie