Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kto mi powie jaki to dach? dwu- czy cztero spadowy?

Recommended Posts

ze strony którą podał radoslav wynika,ze to dach wielospadowy :o

zadzwoniłam do tej firmy , pani powiedziała ze dach jest jak najbardziej dwuspadowy :-?

zwariować można :D

pani powiedziała również, ze powinnam bez problemu dostać pozwolenie na budowę tam,gdzie moga być dachy tylko dwuspadowe aczkolwiek mieli jeden przypadek, że komuś w gminie nie pozwolili budować tego domu , bo uparli się że dach jest czterospadowy :o

paranoja :x

nie mam innego wyjścia -musze jechać do urzedu gminy ze zdjęciem domu i spytać jaki to jest dach wg nich...mam nadzieję że jeśli im będzie pasował to się z kolei jeszcze starostwo nie doczepi przy wydawaniu pozwolenia :roll:

Dwa dwuspady ;)

Ja podejrzewam, że chodzi bardziej o charakter domu i spójność okolicy.

Formalnie to dach wielospadowy (ja mam taki sam), ale dom jest prosty w charakterze, nie ma dachu-bezy ;)

Pewnie myśląc o dachach wielospadowych w gminie mieli na myśli coś w tym stylu

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m3f0192a92fbe1

a Twój projekt nie będzie wyskakiwał z otoczenia "stodółek". Dom z mojego obrazka byłby z innej bajki.

Możesz na wszelki wypadek zadać im pytanie na piśmie z załączeniem sylwetki budynku

W decyzji o warunkach zabudowy, było napisane dach dwuspadowy. moj domek ma dokładnie tak jak u Ciebie zrobiony daszek.i bez problemu przeszło.co ciekawsze,sasiadce w decyzji napisali dach wielospadowy,a ona akurat ma u siebie zrobiony zwykły dwuspad.

Mysle ze to akurat nie powinno stanowic problemu.

pozdrawiam

Też miałam wątpliwości, czy dach kopertowy na budynku w rzucie podobnym do czegoś pomiędzy L a koślawym T jest dachem "symetrycznym". Jak najbardziej jest - już mieszkam. Za to kąt 28 stopni nie przeszedł, bo warunki nakazywały 30-45 i trzeba było przeprojektować. Nasze warunki miały 2 strony wytycznych - a wcale nie mieszkam w skansenie ani w obszarze zabytkowycm :)

Bacha