radoslav 03.12.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 może zainteresowanemu pomożehttp://www.e-dach.pl/1267_7650.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.12.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 To ja kolegę poproszę o zdefiniowanie dachów zamieszczonych w tej galerii. http://www.dachy.info.pl/galeria.php# Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 03.12.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 ze strony którą podał radoslav wynika,ze to dach wielospadowy zadzwoniłam do tej firmy , pani powiedziała ze dach jest jak najbardziej dwuspadowy zwariować można pani powiedziała również, ze powinnam bez problemu dostać pozwolenie na budowę tam,gdzie moga być dachy tylko dwuspadowe aczkolwiek mieli jeden przypadek, że komuś w gminie nie pozwolili budować tego domu , bo uparli się że dach jest czterospadowy paranoja nie mam innego wyjścia -musze jechać do urzedu gminy ze zdjęciem domu i spytać jaki to jest dach wg nich...mam nadzieję że jeśli im będzie pasował to się z kolei jeszcze starostwo nie doczepi przy wydawaniu pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dwa dwuspady Ja podejrzewam, że chodzi bardziej o charakter domu i spójność okolicy. Formalnie to dach wielospadowy (ja mam taki sam), ale dom jest prosty w charakterze, nie ma dachu-bezy Pewnie myśląc o dachach wielospadowych w gminie mieli na myśli coś w tym stylu http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m3f0192a92fbe1 a Twój projekt nie będzie wyskakiwał z otoczenia "stodółek". Dom z mojego obrazka byłby z innej bajki. Możesz na wszelki wypadek zadać im pytanie na piśmie z załączeniem sylwetki budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.12.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 W decyzji o warunkach zabudowy, było napisane dach dwuspadowy. moj domek ma dokładnie tak jak u Ciebie zrobiony daszek.i bez problemu przeszło.co ciekawsze,sasiadce w decyzji napisali dach wielospadowy,a ona akurat ma u siebie zrobiony zwykły dwuspad.Mysle ze to akurat nie powinno stanowic problemu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwronka 04.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Też miałam wątpliwości, czy dach kopertowy na budynku w rzucie podobnym do czegoś pomiędzy L a koślawym T jest dachem "symetrycznym". Jak najbardziej jest - już mieszkam. Za to kąt 28 stopni nie przeszedł, bo warunki nakazywały 30-45 i trzeba było przeprojektować. Nasze warunki miały 2 strony wytycznych - a wcale nie mieszkam w skansenie ani w obszarze zabytkowycm Bacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts