aero 03.12.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witamznalazłem okna MS o ramie U=1,1, szyba 0,6 cieka jestem Waszych opinii o tych oknach, czy warto je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.12.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witam znalazłem okna MS o ramie U=1,1, szyba 0,6 cieka jestem Waszych opinii o tych oknach, czy warto je kupić? Okna od tak znanego producenta będą OK a czy warto kupić to musisz odpowiedzieć sobie sam przeliczając koszty w stosunku do korzyści. To tak samo jak z reku albo PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 03.12.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 dzięki za odpowiedz nie chodzi mi analizę ekonomiczną mojego zamiaru chcę tylko uzyskać opinie techniczne podobno zamiast wzmocnienia stalowego jest wzmocnienie z włókna szklanego ciekawy jestem czy po takim zabiegu okna nie stracą na sztywności - u mnie okna mają ponad 2 m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.12.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 My mamy od kilku miesiecy okna z M&S.Jak do tej pory zero problemow,sam montaz jak i wczesniejsza wspolpraca(kontakt) ukladala sie jak najlepej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 04.12.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Wszystkie okna w naszym domu maja ciepla ramke (PCV orzech) ale tylko jedno, najwieksze okno (jakies 2x3m) ciepla szybe 0,6. Teraz wszedzie dalibysmy 0,6, łacznie z balkonowym! Do przeprowadzki jeszcze daleko... ciezko powiedziec jak sprawdzi sie nasz wybor, choc to, co teraz cieszy, to bardzo dobre wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 15.12.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wszystkie okna w naszym domu maja ciepla ramke (PCV orzech) ale tylko jedno, najwieksze okno (jakies 2x3m) ciepla szybe 0,6. Teraz wszedzie dalibysmy 0,6, łacznie z balkonowym! Do przeprowadzki jeszcze daleko... ciezko powiedziec jak sprawdzi sie nasz wybor, choc to, co teraz cieszy, to bardzo dobre wykonanie. a jak wygląda gwarancja na szybki 0,6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 15.12.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wszystkie okna w naszym domu maja ciepla ramke (PCV orzech) ale tylko jedno, najwieksze okno (jakies 2x3m) ciepla szybe 0,6. Teraz wszedzie dalibysmy 0,6, łacznie z balkonowym! A ja po obliczeniach zrezygnowałem z tego zamiaru bo mi sie to zwróci przy dzisiejszych cenach węgla, a tym będe grzał za... 37 lat. Przy grzaniu prądem za ponad 9. Ale to już zależy od projektu. Za tą kasę będzie reku. Mam okna MS z wzmocnieniami z włókna w obustronnej okleinie i na razie OK. Nie mam się czego przyczepić poza drobiazgiem- w drzwiach balkonowych z ruchomym słupkiem jest taki języczek blokujący możliwość złego ustawienia klamki przy otwartym skrzydle. Nie wiem czy z czasem nie wytrze słupka z którym współpracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 15.12.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 gwarancja na szyby 0,6?? dobre pytanie..... zapytam meza, jak wroci...... na swieta jesli dobrze pamietam, nie ma gwarancji na szyby, jest na cale okna - 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 15.12.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 miałem na myśli całe oknopytam ponieważ dostałem ofertę z mazowieckiej/warszawskiej fabryki okien (nie pamiętam nazwy) gdzie na okna z szybą 0,6 dają 12 miesięcy gwarancji !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.05.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Odświeżam wątek Co sądzicie o oknach MS jak się sprawdzają po roku użytkowania. Jak pozycję zajmują okna MS w stosunku do Oknoplast czy Jezierskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMart 26.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Odświeżam wątek Co sądzicie o oknach MS jak się sprawdzają po roku użytkowania. Jak pozycję zajmują okna MS w stosunku do Oknoplast czy Jezierskiego. spytaj się w kwietniu 2009 ja mam zamontowane MS ale jeszcze nie mieszkam. koniec sierpnia powninienem się już wprowadzić to po zimie moge ci napisać jesli chodzi o montaż to nie mam zastrzeżeń, mam dwa duże okna ( o ile to możńa nazwać oknem ). Jedno nie otwieralne o szerokości 210 cm i wysokości 230 podzielone na 2 części, drugie o tych samych wymiarach o jedym skrzydle otwieralno-suwalnym. Oba z szybą termo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 17.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.06.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Z oknami MS spotkałam sie juz 11 lat temu. Miałam w łazience w starym domu - po latach plastik biały i wszystko ok. Teraz tez mam okna PCV z MS - kolor machoń, barwione w srodku w masie, mam tez patio z przesuwką i wszystko ok. Cenowo wyszło taniej niż Oknoplast czy pare innych gdzie prosiłam o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.06.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 . Cenowo wyszło taniej niż Oknoplast czy pare innych gdzie prosiłam o wycenę. A u mnie odwrotnie Oknoplast wyszedł taniej ...nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 . Cenowo wyszło taniej niż Oknoplast czy pare innych gdzie prosiłam o wycenę. A u mnie odwrotnie Oknoplast wyszedł taniej ...nie rozumiem Wszystko zalezy od chęci sprzedawcy. I zdolności negocjacyjnych kupującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.06.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 . Cenowo wyszło taniej niż Oknoplast czy pare innych gdzie prosiłam o wycenę. A u mnie odwrotnie Oknoplast wyszedł taniej ...nie rozumiem Wszystko zalezy od chęci sprzedawcy. I zdolności negocjacyjnych kupującego Sprzedawca MS ma chyba słabe chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.06.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 U mnie bez zmian, wszystko OK. były montowane na jesieni i teraz przy pierwszych upałach musiałem podregulować, poza tym spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 18.06.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Mam okna drewniane MS od 8 lat. Dwie sztuki przez ten czas musiałem podregulować. W tym roku zamierzam je pomalować - gdzieniegdzie widać odpryski. Poza tym wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 18.06.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Zastanawiałam się nad tymi oknami, koleżanka je ma i sobie chwali.Ale nie mają tego koloru który potrzebowałam, przynajmniej na stronie internetowej kolorystyka uboga. A ja jestem fanką internetu i nie trace czasu na oglądanie wszystkich produktów.Będę mała okna z wimarolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esara 18.11.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 My również zamówiliśmy okna PCV z" MS okna", po zapoznaniu sie z oferta na rynku,uznaliśmy, że te sełniaja nasze wymagania. Wybraliśmy okna SuperThermo z szybą 0,6 i ramą z wzmocnieniami z włókna szklanego +pianka poliuretanowa -wsp.1,1 w obustronnej okleinie złoty dąb. Okno modelowe wykonane było bardzo estetycznie- więcej napisze po zamontowaniu. Cenowo tez nie tragedia w porównaniu ze standardowymi oknami o wsp. szyby 1,0. Trzeba pamietać, że przy tak ciepłych oknach niezbędna jest wentylacja mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts