witek86 15.04.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 może lepiej było napisać właśnie po tym jak się już zamontują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 15.04.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Słaba ta reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.04.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Rzekłbym, że bardzo słaba:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.07.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 zaraz...zaraz....zamawiałeś okna w fabryce a nie u przedstawiciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.07.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam Najlepszy to jest "PAN", który to zamontuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontOTY 10.07.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Przedstawiciel nie ma na to wplywu, co jest rzecza zrozumiala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontOTY 10.07.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam Najlepszy to jest "PAN", który to zamontuje Pozdrawiam Mozna tak zrobic bez problemu, to zostalo omowione. Nie chodzi o wade uniemozliwiajaca montaz wiec Pan od montazu zrobi wszystko tak jak trzeba bo jest swietnym fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.07.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Przedstawiciel nie ma na to wplywu, co jest rzecza zrozumiala. nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.07.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam Mozna tak zrobic bez problemu, to zostalo omowione. Nie chodzi o wade uniemozliwiajaca montaz wiec Pan od montazu zrobi wszystko tak jak trzeba bo jest swietnym fachowcem. Skoro tak jest to OK, tak mi to tylko brzmi "Panem Jankiem" co to się ZNA na wszystkim Rozumiem, że okna kupujesz z vatem 23% ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.08.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia ciekawego filmu o oknach M&S Więcej niż okna. Jakie cechy ma nowoczesne okna z PCV - energooszczędne, bezpieczne, ładne? Zobacz nasz film: Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz.C 11.03.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Pozwólcie że podbije temat.Zastanawiam się mocno nad zakupem ich okien, jak po latach użytkowania? Jakie opinie na ten moment macie na temat tych okien ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dan179 04.04.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Jeszcze się nie wypowiem Dzisiaj i jutro ekipa montuje mi w calym domu nowe okna MS ( budynek z 2007 roku ) szukałem długo okien na wymianę w domu i zostały dwie firmy na koniec oknoplast i MS. Wydaję mi się ,że końcowo i tak jedną z głownych ważnych cech to jest to kto MONTUJE i jak dokładnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 04.04.2019 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Mateusz, wydaje mi się, że okna wyprodukowane i zamontowane x lat temu to zupełnie inne okna niż te oferowane obecnie. Ja bym się bała opierać swoją decyzję na opiniach z odległej przeszłości bez wzgledu na to czy byłyby pozytywne czy negatywne. Liczy sie tu i teraz no i jeszcze montaż. Ja akurat wybrałam okna MS bo jednak to duży producent, nie jakaś montownia. Bardzo podobają mi się ich nowe wzory. No i ostatecznie przekonała mnie wizyta w biurze handlowym, bo obsługujący mnie pan nie okazał się tylko sprzedawcą ale miał też pojęcie o różnych kwestiach technicznych, a przede wszystkim o montażu. No ale wiadomo, że ostateczną opinię będę mogła wydać dopiero za jakiś czas, chociazby po kilku miesiącach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 05.04.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Mam MS od dwoch lat w domu i nic zlego napisać nie mogę. Po roku była regulacja, glownie w oknach tarasowych i tyle. Mam okna z antacytową okleiną z zewnatrz.Okna są szczelne i czuć żadnych przewiewów. Był ciepły montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chicken77 27.05.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Ja zamontowałem MSLine przy remoncie mieszkania i teraz żałuję. Okno zamontowano z niewłaściwym podziałem. To już pomijam, bo to wina firmy montażowej. Przyszedłem na gotowe i już nie dalo sie odkręcić sprawy.Okno teoretycznie zamontowane poprawnie, uszczelnienie w koło ramy, a jak wieje w okno to tak gwiżdże, że muszę w innym pokoju. Wiatr od 3 może 4m/s powoduje gwizd nie do zniesienia nocą.Nie byłby to duży problem gdyby nie dotyczył okna w sypialni. Normalnie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.05.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) Co ma firma montażowa do podziału okna? Chyba uzgodniłeś na etapie zamawiania i pomiaru jakie okna chcesz montować, jaki mają mieć układ? Co do gwizdu, masz może rolety zewnętrzne? Spotkałem się kiedyś z gwizdem przy wietrze poprzez linke od rolet właśnie. W mojej opinii okna są poprawne. Mam większość fixów. Generalnie są ciepłe i szczelne itd. Montąz zwykły poprawiony na etapie elewacji i przeze mnie od srodka folią bitumiczną w płynie, zielonego producenta. Jedno skrzydło balkonowe mam do naprawy, było wygiete w banan, ale szczelne. Zachciało mi się domykania okna od strony tarasu na tarasowy zamek. Ekipa serwisowa prostowała skrzydło na miejscu. Fakt jest proste ale przy lekkim wietrze od strony zawiasów wieje. Bedą po Coronie podchodzić do tematu raz jeszcze. Edytowane 27 Maja 2020 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chicken77 27.05.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Wszystko było uzgodnione, byl pomiar, okno miało mieć identyczny podział, jak istniejące. W wycenie zapis wymiar standard z dopiskiem: "z dostosowaniem do istniejącego wymiaru". Na montażu nie byłem ponieważ musiałem być w pracy, a firma potwierdziła, ze nie mam po co przyjeżdżać bo wszystko jest uzgodnione. Po skończonej robocie dostałem foto i nie wierzyłem własnym oczom. Temat przetrawiony i wierz mi, że firma montażowa dała ciała. Powiedzmy, że się dogadalismy.Rolet zewnętrznych nie mam. Testowanie nieszczelności wyeliminowało nieszczelność pomiędzy ramą, a ścianą/węgarkiem. Pozostaje nieszczelność skrzydeł/okien. Szukanie igły w stogu siana i tylko kiedy wieje z tej strony budynku, a na to nie mam wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts