adiz1 03.12.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Czy w przypadku instalowania tych dwóch systemów w jednym domu, wystarczy, że doprowadzę powietrze do spalania kanałem z zewnatrz pod wkład kominkowy czy bezwzgędnie muszę szczelnie połączyć rurę doprowadzającą z wkładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 03.12.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ja będę miał rekuperator i dlatego kupiłem szczelny wkład kominkowy z oddzielnym dopływem powietrza, bo myślę że w przypadku gdybym miał doprowadzone powietrze tylko pod wkład to nadciśnienie jakie powinien spowodować reku nie pozwoli temu świeżemu powietrzu dotrzeć do kominka, tylko będzie spalane to powietrze które przeszło przez reku czyli już wstępnie ogrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts