hela32 03.12.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałabym w przedpokoju i w kuchni położyć polerowany gres, może doradzicie mi producenta i podzielicie sie doświadczeniem, jak się sprawuje taka podłoga, co z utrzymaniem czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 03.12.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałabym w przedpokoju i w kuchni położyć polerowany gres, może doradzicie mi producenta i podzielicie sie doświadczeniem, jak się sprawuje taka podłoga, co z utrzymaniem czystości. Witaj, Było chyba 155000 postów na ten temat - proponuję skorzystać z opcji "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.12.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałabym w przedpokoju i w kuchni położyć polerowany gres, może doradzicie mi producenta i podzielicie sie doświadczeniem, jak się sprawuje taka podłoga, co z utrzymaniem czystości. Polecam gres Opoczno. Mam 3 lata. Jasny beżowy. Wygląda super ale trzeba dość często myć, jak to gres polerowanyi i w dodatku jasny. Ale jakość jest super. Kupowałam w Bytomiu. Utargowałam 1 gatunek w cenie 2 (jest różnica). Musieli uruchomić specjalną linię trochę na niego czekałam ale płytkarze mówili, że jest bardzo dobry, równy, gatunkowo i idealny kładli na 2mm fugę. Nie impregnowałam go niczym i nic złego się z nim nie dzieje. A podłoga jak każda się brudzi i każdą trzeba myć niestety nie ma rady. Może kiedyś będą samoczyszczące ha ha i pozdrawiam szkolnego kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 03.12.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Gizela - mam pytanko jak jest z "poślizgiem" na takim gresie? czy jest bardzo ślizgi (śliski ?? jak to się pisze? ) ?czy można po nim biegać w skarpetkach? bo ja mam co do niego opory właśnie tyczące się: zabrudzenia, ścierania tej błyszczącej warstwy no i poślizgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 03.12.2007 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałabym w przedpokoju i w kuchni położyć polerowany gres, może doradzicie mi producenta i podzielicie sie doświadczeniem, jak się sprawuje taka podłoga, co z utrzymaniem czystości. Polecam gres Opoczno. Mam 3 lata. Jasny beżowy. Wygląda super ale trzeba dość często myć, jak to gres polerowanyi i w dodatku jasny. Ale jakość jest super. Kupowałam w Bytomiu. Utargowałam 1 gatunek w cenie 2 (jest różnica). Musieli uruchomić specjalną linię trochę na niego czekałam ale płytkarze mówili, że jest bardzo dobry, równy, gatunkowo i idealny kładli na 2mm fugę. Nie impregnowałam go niczym i nic złego się z nim nie dzieje. A podłoga jak każda się brudzi i każdą trzeba myć niestety nie ma rady. Może kiedyś będą samoczyszczące ha ha i pozdrawiam szkolnego kolegę A może blizsza nazwa, bo weszlam na strone producenta i jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.12.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałabym w przedpokoju i w kuchni położyć polerowany gres, może doradzicie mi producenta i podzielicie sie doświadczeniem, jak się sprawuje taka podłoga, co z utrzymaniem czystości. Polecam gres Opoczno. Mam 3 lata. Jasny beżowy. Wygląda super ale trzeba dość często myć, jak to gres polerowanyi i w dodatku jasny. Ale jakość jest super. Kupowałam w Bytomiu. Utargowałam 1 gatunek w cenie 2 (jest różnica). Musieli uruchomić specjalną linię trochę na niego czekałam ale płytkarze mówili, że jest bardzo dobry, równy, gatunkowo i idealny kładli na 2mm fugę. Nie impregnowałam go niczym i nic złego się z nim nie dzieje. A podłoga jak każda się brudzi i każdą trzeba myć niestety nie ma rady. Może kiedyś będą samoczyszczące ha ha i pozdrawiam szkolnego kolegę Wydaje mi się że SATURN (były tego trzy rodzeje beż, szary i czarny) ale chyba to saturn musiałabym poszperać w fakturach a nie mam teraz jak bo pracuję A może blizsza nazwa, bo weszlam na strone producenta i jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 05.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Mam gres z Ceresitu SL-01 b.jasny beż.Jest polożony w kuchni na ogrzewaniu podłogowym, wygląda super. Ja chodzę w papciach a najmłodszy w antypoślizgowych skarpetkach.Jest śliski ale nie bardziej niż parkiet. Zauważyłam, że mam za dużą fugę( nie dopilnowałam płytkarzy) ,powinna być1 mm lub 1,5 mm.Większa strasznie się brudzi i brzydko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.12.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Mam gres z Ceresitu SL-01 b.jasny beż.Jest polożony w kuchni na ogrzewaniu podłogowym, wygląda super. Ja chodzę w papciach a najmłodszy w antypoślizgowych skarpetkach.Jest śliski ale nie bardziej niż parkiet. Zauważyłam, że mam za dużą fugę( nie dopilnowałam płytkarzy) ,powinna być1 mm lub 1,5 mm.Większa strasznie się brudzi i brzydko wygląda. w sumie sie zdziwiłam tym postem-jaki masz wymiar płytki? bo przy np 50x50 i podłogówce zaleca się szerokość fugi 3mm i wiecej> Mój majster pomimo uzycia superelastycznej fugi odmówił robienia cienszej:( moze mogłam sie kłócić - bo też wolałabym cienka fugę!? kto ma podłogówkę, duzy gres (na wielkiej powierzchni bo i to podobno jest ważne-u mnie ok 88m salon z przedpokojem) i cieniutkie fugi? Interesuja mnie spostrzeżenia osób które tego używaja co najmniej 2 lata a nie dopiero co połozyły i myslą że bedzie ok:) Euniko-my po sąsiedzku:) tez budujemy w Twoich okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 05.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Bardzo dobre pytanie, znajdzie się ktoś chętny do podzielenia się info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.12.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 u nas też gres opoczno. jest bardzo dobrej jakości, a cena nie była wygórowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.12.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Buuu, nikt nie mieszka "z cienkofugowym gresem na podłogówce?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 16.12.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mam gres polerowany 40*40, fuga 1,5mm, ogrzewanie podłogowe -na razie jest wszystko ok- mieszkam jednak w nowym domu 3 m-ce a ogrzewanie działa gdzieś od miesiąca .Dopiero po sezonie grzewczym okaże się jak to wszystko się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.12.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Super, zameldujesz po zimie? Będziemy czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 wybierz opcję "szukaj" ja jedynie mogę dodać że pojawiły się na rynku krzyżyki 1,2 mm do układania gresu polerowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.12.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam Dla leniuszków tu można poczytać http://forum.muratordom.pl/jakie-gresy,t90216.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts