Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy dzia?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Malkontentem nie jestem i nieomylny też nie jestem. Biję się w piersi.

Redakcjo - jak widać dział hula. Proponuję już nagrodzić Yemiołkę i Alicję za pomysł i pierwszeństwo. Roczna prenumeratka im się chyba należy - będziecie mieli i dzienniki wprost i tematy wynikające z ich treści. Zwykle też konkursowicze wiedzą co może im się dostać. Może podać im choć pierwszą nagrodę, a reszta to niespodzianki.

Pozdrowienia dla Pisarzy.

Alicjanko - jestem zbyt leniwy by pisać dziennik. Jak w szkole nas "zachęcali" do pisania pamiętników, to robiłem to przez tydzień max. Pierwszym należy się nagroda, bo zwykle jest tak, że 10 się czai, aż w końcu znajdzie się odważny. Więc masz medal za odwagę. No właśnie może Redakcja pobawi się jeszcze znaczkami. Do tej pory dostawaliśmy gościa z tubą za 30 lub 50 wypowiedzi, a potem odchodził do nowych rekordzistów. Może teraz pola na medale. Tobie medal za odwagę, Agnicha dostała by paragraf, sanipro dostałby medal biurokraty :wink: a mi rozdziawiona nigdy niezamykająca się gęba. Może wartoby, żeby uczestnicy wiedzieli, kto daje dobre fachowe rady i z jakiego tematu. Tylko boję się, że ciężko byłoby to oceniać. No to wycofuję się z pomysłu z małym wyjątkiem - osoby piszące dziennik mogły by być oznaczone książeczką (byłby to jednocześnie link do odpowiedniego dziennika) - zaraz by było wiadomo, że można wejść do dzienników i zobaczyć co jeszcze przechodzili.

Pozdrów męża - jesteśmy z nim.

Tak na marginesie, to dlaczego tak mało osób się wypowiada w tym dziale. gdzie Ci faceci co tak się udzialają na innych forach.

Śmiem twierdzić, że to jeden z lepszych w moim odczuciu dział. Super pomysł - to jest to, czyli jakie roboty, ceny, problemy.

Czekam na nowe dzienniki i oczywiście ciąg dalszy tych obecnych.

Pozdrawiam

p.s jak zacznę budowę to napiszę coś o swoim gniazdku. Tylko to mnie powstrzymuje, aby podzielić się z wami swoimi doświadczeniami. /ale mi się zarymowało/

Frankai - nie martw się Ty na pewno dostaniesz coś specjalnego!!!

Yemiołka i JAN0 - jestem pod wrażeniem:

primo - tytułu waszego dziennika - nawiązującego niedwuznacznie do dziennika znalezionego w Saragossie

secundo - stylu pisarskiego

Ach - jesteście moim niedoścignionym wzorem. Moje pióro nie jest takie lekkie. A może napiszecie mi pracę magisterską :wink:

pozdrowienia'Agnicha

dziękuję bardzo, ino jedno sprostowanie:

nie jestem wzorem, ale grafomanem - a to duża różnica :grin:

prace magisterskie to moja słaba strona - zawsze znalazło się coś ciekawszego do roboty niż pisać takie pierdoły, które się nikomu nie przydadzą i zarastają potem kurzem w kącie bibliteki uniwersyteckiej.

w końcu swoją jakoś zmęczyłam, ale sensu w tym nie widziałam żadnego :oops:

Doskonały pomysł!

Szkoda, że tak mało osób się zdecydowało napisać - Frankai, Alanta (i inni - nie pamiętam wszystkich) bardzo chętnie poczytałabym Wasze dzienniki....

Pozdrawiam.

Ja się przymierzam do pisania - może moje błędy komuś się przydadzą :smile:

Frankai - szkoda!

Alanta - czekam z niecierpliwością.

Muszę się przyznać, że stanowicie dla mnie niedościgły wzór (Jeszcze Agnicha jest super) - nie mogę pojąć jak można się rozeznać w tych wszystkich budowlanych labiryntach.

Mnie każde pytanie fachowca wpędza w panikę. Skąd mam to wiedzieć? Ale od kiedy czytam regularnie Muratora i Forum jest troszkę lepiej.

Dzięki :smile:

Ano właśnie zuzka i tu trafiłaś w sedno. Ja rozpoczynając budowę nie wiedziałam nawet co to jest cegła :wink: dzięki lekturze muratora, forum i czytaniu innych książek - otworzył się przede mna tajemniczy świat w którym poruszam się coraz pewniej.

Z Toba tez tak będzie - zobaczysz. Tylko zgłębiaj jedną rzecz po drugiej. Do tej pory gdy próbuję zrozumieć budowę domu jako całość to przebiega mnie dreszcz (ja jestem z natury humanistką - Alanta i Frankai mają lepiej bo są ściosłowcami - alanta nawet wspominała coś o męskim mózgu :wink: ), ale gdy pomyślę o fundamencie, to czuję się jak w domu, itp.

pozdrowienia

Agnicha

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-03-15 13:31 ]

Tak jak mówi Agnicha1704 tylko czytać i czytać a od czasu do czasu wpaść na jakąś budowę i popatrzeć, aby choć nazwy się utrwaliły. Wtedy jak zagaisz typu, że w/g Ciebie to nadproże jest lepsze itp. to tzw. fachowcowi nie będzie tak prosto.

Tak więc Murator, ale oczywiści i inne lektury.

Mi żona na gwiazdkę, kupiła co?

- zestaw 3 książek do technikum, oczywiście dotyczą budownictwa. dedykacja była mniej więcej taka "jeśli chcesz wybudować nasz dom to musisz coś na ten temat wiedzieć, itp.

Tak więc ja teraz wieczorami męczę się nad trudną literaturą, a ona ogląda sobie TV. Ale mnie urządziała :grin:

Pozdrawiam

Kodi - powiedz żonie, że miała bombowy pomysł.

Zuzka - potwierdzam co piszą poprzednicy. Poczytać tu, poczytać tam i patrzyć. Ja oglądałem projekty od 1998, czytam Muratora od 1999, a Forum od 13 stycznia i sam się dziwię, ile już tu wyczytałem. Faktem jest, że umysł ma ścisły i bardzo dobrą pamięć, ale nie są to unikalne cechy.