yemiołka 13.03.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 ale miła niespodzianka poranna - tyle dzienników!!! [Frankai, ty malkontencie, mówiłeś, że nikomu się nie będzie chciało! ] na razie je podrukowałam, będę czytać w domku. za wszystkich trzymam kciuki i czekam na c.d.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Malkontentem nie jestem i nieomylny też nie jestem. Biję się w piersi. Redakcjo - jak widać dział hula. Proponuję już nagrodzić Yemiołkę i Alicję za pomysł i pierwszeństwo. Roczna prenumeratka im się chyba należy - będziecie mieli i dzienniki wprost i tematy wynikające z ich treści. Zwykle też konkursowicze wiedzą co może im się dostać. Może podać im choć pierwszą nagrodę, a reszta to niespodzianki. Pozdrowienia dla Pisarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.03.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Frankai, Stawiam że dziennik "Tysięczniaka", to byłby dopiero bestseller! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.03.2002 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 A poza tym nagradzałabym bardziej najwytrwalszego, niż pierwszego. Może się tak bowiem zdażyć, że część dzienników będzie się urywać (z różnych powodów). Pozdrawiam! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Alicjanko - jestem zbyt leniwy by pisać dziennik. Jak w szkole nas "zachęcali" do pisania pamiętników, to robiłem to przez tydzień max. Pierwszym należy się nagroda, bo zwykle jest tak, że 10 się czai, aż w końcu znajdzie się odważny. Więc masz medal za odwagę. No właśnie może Redakcja pobawi się jeszcze znaczkami. Do tej pory dostawaliśmy gościa z tubą za 30 lub 50 wypowiedzi, a potem odchodził do nowych rekordzistów. Może teraz pola na medale. Tobie medal za odwagę, Agnicha dostała by paragraf, sanipro dostałby medal biurokraty a mi rozdziawiona nigdy niezamykająca się gęba. Może wartoby, żeby uczestnicy wiedzieli, kto daje dobre fachowe rady i z jakiego tematu. Tylko boję się, że ciężko byłoby to oceniać. No to wycofuję się z pomysłu z małym wyjątkiem - osoby piszące dziennik mogły by być oznaczone książeczką (byłby to jednocześnie link do odpowiedniego dziennika) - zaraz by było wiadomo, że można wejść do dzienników i zobaczyć co jeszcze przechodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.03.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Dobry pomysł, a za tysięcznika należy Ci się jakiś super znaczek . Redakcjo, co jest, tak szybko zmieniliście naczki "palące się" po 15 wypowiedziach i wywaliliście anonimów, a co z naszymi znaczkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.03.2002 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Mój mąż właśnie się dowiedział że coś o nim jest. Przeczytał i oburzył oczywistym faktem że mężczyźni kruszeją! Dał się udobruchać wiadomością, że teraz tylu ludzi go pozdrawia i kazał przekazać pozdrowienia wzajemnie. Tak więc pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Pozdrów męża - jesteśmy z nim. Tak na marginesie, to dlaczego tak mało osób się wypowiada w tym dziale. gdzie Ci faceci co tak się udzialają na innych forach. Śmiem twierdzić, że to jeden z lepszych w moim odczuciu dział. Super pomysł - to jest to, czyli jakie roboty, ceny, problemy. Czekam na nowe dzienniki i oczywiście ciąg dalszy tych obecnych. Pozdrawiam p.s jak zacznę budowę to napiszę coś o swoim gniazdku. Tylko to mnie powstrzymuje, aby podzielić się z wami swoimi doświadczeniami. /ale mi się zarymowało/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Alanta - dostaliście tubatego gościa z powrotem (podniesiono minima z 30 na 100 i z 50 na 200). Ja sobie nie zasłużyłem i nie mam znaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 14.03.2002 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Frankai - nie martw się Ty na pewno dostaniesz coś specjalnego!!! Yemiołka i JAN0 - jestem pod wrażeniem: primo - tytułu waszego dziennika - nawiązującego niedwuznacznie do dziennika znalezionego w Saragossie secundo - stylu pisarskiego Ach - jesteście moim niedoścignionym wzorem. Moje pióro nie jest takie lekkie. A może napiszecie mi pracę magisterską pozdrowienia'Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 14.03.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 dziękuję bardzo, ino jedno sprostowanie: nie jestem wzorem, ale grafomanem - a to duża różnica prace magisterskie to moja słaba strona - zawsze znalazło się coś ciekawszego do roboty niż pisać takie pierdoły, które się nikomu nie przydadzą i zarastają potem kurzem w kącie bibliteki uniwersyteckiej. w końcu swoją jakoś zmęczyłam, ale sensu w tym nie widziałam żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 14.03.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Ja swoją też męczę - ze zleceniem jej pisania to oczywiście był żart - każdy powinien sam zapracować na trzy litery przed nazwiskiem pozdrowionka Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 15.03.2002 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Doskonały pomysł! Szkoda, że tak mało osób się zdecydowało napisać - Frankai, Alanta (i inni - nie pamiętam wszystkich) bardzo chętnie poczytałabym Wasze dzienniki.... Pozdrawiam. Ja się przymierzam do pisania - może moje błędy komuś się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.03.2002 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Napiszę, ale nie tak łatwo odtworzyć kilka lat wstecz (od 97) A pisać od końca ? Też bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.03.2002 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Zuzka - ja dziennik?Tak mnie pochłania "rekordowanie", że brak mi już czasu na napisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 15.03.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Frankai - szkoda! Alanta - czekam z niecierpliwością. Muszę się przyznać, że stanowicie dla mnie niedościgły wzór (Jeszcze Agnicha jest super) - nie mogę pojąć jak można się rozeznać w tych wszystkich budowlanych labiryntach. Mnie każde pytanie fachowca wpędza w panikę. Skąd mam to wiedzieć? Ale od kiedy czytam regularnie Muratora i Forum jest troszkę lepiej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 15.03.2002 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Ano właśnie zuzka i tu trafiłaś w sedno. Ja rozpoczynając budowę nie wiedziałam nawet co to jest cegła dzięki lekturze muratora, forum i czytaniu innych książek - otworzył się przede mna tajemniczy świat w którym poruszam się coraz pewniej. Z Toba tez tak będzie - zobaczysz. Tylko zgłębiaj jedną rzecz po drugiej. Do tej pory gdy próbuję zrozumieć budowę domu jako całość to przebiega mnie dreszcz (ja jestem z natury humanistką - Alanta i Frankai mają lepiej bo są ściosłowcami - alanta nawet wspominała coś o męskim mózgu ), ale gdy pomyślę o fundamencie, to czuję się jak w domu, itp. pozdrowienia Agnicha [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-03-15 13:31 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 15.03.2002 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Tak jak mówi Agnicha1704 tylko czytać i czytać a od czasu do czasu wpaść na jakąś budowę i popatrzeć, aby choć nazwy się utrwaliły. Wtedy jak zagaisz typu, że w/g Ciebie to nadproże jest lepsze itp. to tzw. fachowcowi nie będzie tak prosto. Tak więc Murator, ale oczywiści i inne lektury. Mi żona na gwiazdkę, kupiła co? - zestaw 3 książek do technikum, oczywiście dotyczą budownictwa. dedykacja była mniej więcej taka "jeśli chcesz wybudować nasz dom to musisz coś na ten temat wiedzieć, itp. Tak więc ja teraz wieczorami męczę się nad trudną literaturą, a ona ogląda sobie TV. Ale mnie urządziała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.03.2002 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Kodi - powiedz żonie, że miała bombowy pomysł. Zuzka - potwierdzam co piszą poprzednicy. Poczytać tu, poczytać tam i patrzyć. Ja oglądałem projekty od 1998, czytam Muratora od 1999, a Forum od 13 stycznia i sam się dziwię, ile już tu wyczytałem. Faktem jest, że umysł ma ścisły i bardzo dobrą pamięć, ale nie są to unikalne cechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.03.2002 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Franki - przekazałem żonie, teraz dopiero chodzi dumna jak paw. No cóż takie życie, a ja myślę, że niedługo maturę w techniku mógłbym zdać - oczywiście na trójkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts