skunks 18.03.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Droga Redakcjo, czy nie można by ograniczyć możliwosci wypowiedzi w dziennikach do autora ? Juz zaczynają się pierwsze "wejścia obcych" , będzie bałagan !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.03.2002 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Jesli te dzienniki maja sens to musza to byc monografie. Komentarze dopuszczalne ale nie jako przerwanie ciagu dziennika i wypowiedzi autora. Co z prawem autorskim? Teksty napisane czyja sa wlasnoscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 18.03.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Frankai wrote:Redakcjo - ja proponuję iść dalej niż zaleca Yemiołka - proszę ograniczyć prawo wypowiedzi w wątku "Dziennik X" do autora tegoż wątku. My moglibyśmy pisać do "Pytania do X". Najprostszy na dłuższą metę byłby automat blokujący wypowiedzi na takich zasadach: wątek "Dziennik X" - prawo wypowiedzi ma tylko X. Jak nie da się tak, to albo dać prawo Moderatora tego wątku autorowi, albo samemu czyścić. Może to być ciekawą rzeczą, ale przerywane nawet dobrymi pytaniami trochę się zaciemni.___________Frankai miał świetny pomysł.Droga redakcjo - myślę, że warto skorzystać.U mnie już pojawił się "ktosiek" z postem nie na temat.A gdyby zrobić "komentarz do dziennika Agnichy1704" i podobnie do innych.Byłby porządek. I faktycznie powinno się zablokować możliwość wrzucania informacji do dziennika przez inne osoby niż autor.Wszystko sie pogubi, a jak się pogubi to się znudzi.pozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2002 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 kodi-powoli wraz z poprzednimi Twoimi wypowiedziami wylania mi sie obraz Twojej zony...faktycznie ta filigranowosc i zagubienie rzuca sie w oczy.Pozdrowka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Lubię się śmiać i uważam, że dziennik Yemiołki jest bomba. Czy ona gdziesik nie kabaretuje i nie chodzi mi tu o tego kankana na stole do spółki z Agnichą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 20.03.2002 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Franuś, Ty mi tak nie kadź, bo zrobię się ciężka z pychy i spadnę Dziubie na głowę!!http://www.muller-godschalk.com/msnimages/-P.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Yemiołka - w kadzeniu kościelny zawsze był ode mnie lepszy - jakiego on młynka umiał wywijać kadzidłem. Niestety temat nie z branży budowlanej, więc spadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 21.03.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Moimi faworytkami są Majka - za bardzo fachowe i konkretne informacje oraz Alicjanka za styl.(Oczywiście to nie znaczy, że inne mi się nie podobają!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.03.2002 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 mi się też podoba dziennik Alicjanki, ale nie mogę go doczytać do końca, bo ciągle gubię wydruk, który zabieram do domu. wczoraj już mi się prawie udało, ale Jano mi go ukradł , przeczytał, powiedział, że fajne i .... zgubił ... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 21.03.2002 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Może kask sobie kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 22.03.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Alicjanka i Yemiołka maja świetne pióro!!! Naprawdę. Inne dzienniki też mi się podobają, ale przy tych dwóch zataczam się ze śmiechu a ludzie w pracy patrzą na mnie jak na wariata http://www.muller-godschalk.com/msnimages/(I).gif śmieje się do monitora - zgłupiała!!!Piszcie jeszcze - ja kcem jeszcze http://www.muller-godschalk.com/msnimages/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.03.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Przyłączam się do postulatu, żeby Yemiołka więcej pisała, bo lubię się pośmiać a styl masz pyszny! Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, pisać będę bo znalazłam w tym niespodziewaną przyjemność, ale żeby się zaśmiewać z tego co piszę to chyba coś przesadzasz Agnicha Miłego dnia! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.03.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Też trochę się zdziwiłem, bo Twój Alicjanko jest taki raczej porządny (cokolwiek to znaczy), a Yemiołki to wygłupy, ale faktycznie obydwa są extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 22.03.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Smieszny jest styl pisania i to w pozytywnym słowa znaczeniu, np. tekst o uśmiechających się instalacjach, czy opis kupowania gumowców i brodzenia po działce.Jest super - proszę o więcej http://www.muller-godschalk.com/msnimages/(Y).gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.03.2002 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Proszę bardzo. Wedle życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 22.03.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Dołączam się do życzen - jedynie miałabym prośbę o załączanie także konkretnych informacji(np ile kosztowała Was instalacja, jaki piec, ile robocizna)Jestem na podobnym etapie - stan surowy otwarty z dachem opapowanym (z wykończeniem ruszam dopiero od maja (KASA!)i bardzo przydają mi się takie rzeczywiste dane do skalkulowania do którego etapu mi starczy przed zimą. Pozdrawiam wszystkich piszących ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.03.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Zuzka, Jak mam szczegóły odnośnie opłat, wycen itp, to je podaję. W przyszłym tygodniu będę robić podłogówkę, więc pojawi się parę cyfr (i łez jak przyjdzie płacić). Co do pieca napewno podam ceny i warianty pod wybór, bo ta decyzja już blisko. Tymczasem miłego weekendu. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 26.03.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Majka - Czy koszty , które opisujesz dotyczą tylko parteru? Doczytałam się, że dorobiliście też poddasze użytkowe - czy od razu go wykańczacie? Nie wiem jak się przymierzyć, zwłaszcza do kosztów instalacji (całe mnóstwo rurek, złączek, kolanek. A robocizna? - z metra położonej rury czy kabla?, a jakieś punkty? poboru? o Boże Przy okazji - bardzo zazdroszczę Ci mieszkania w Krakowie - to moje ulubione miasto (studia!) i bardzo żałuję, że los rzucił mnie gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.03.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Zuzka, sprawa wygląda następująco; my staramy się nie umawiać na pojedyńcze elementy, ceny które podaję są z faktur lub z manka w portfelu poddasza narazie nie wykańczamy, ale wszystkie podciągi /elektryka, woda, kanalizacja, CO, odkurzacz centr./ są wykonane. Staram się tak planować roboty, żeby to co skończone nie było już ruszane. Z ekipą od wod-kan-co nie targowałam się, są dobrzy i jak powiedzieli to ma tyle kosztować /o 30% mniej niż u innych/ to płacilismy. A poza tym w trakcie robót dochodziło jeszcze pare innych moich żądań /rura do odkurzacza, dodatkowe krany zewn, kratka w garażu, zmiana wyjścia kanalizacji z domu, dopływ pow. do kominka/ nie bylo problemu. Będą u nas wykonywać jeszcze szambo, podłączenie pieca i kominka z płaszczem wodnym. Zuzka jeżeli chciałabys dokładniejsze kwoty każdej czynności mogłabym ew. przysłać Ci faksem, bo nie mam skanera, więc emalką się nie da. Serdecznie pozdrawiam Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts