Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy dzia?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Frankai wrote:

Redakcjo - ja proponuję iść dalej niż zaleca Yemiołka - proszę ograniczyć prawo wypowiedzi w wątku "Dziennik X" do autora tegoż wątku. My moglibyśmy pisać do "Pytania do X". Najprostszy na dłuższą metę byłby automat blokujący wypowiedzi na takich zasadach: wątek "Dziennik X" - prawo wypowiedzi ma tylko X. Jak nie da się tak, to albo dać prawo Moderatora tego wątku autorowi, albo samemu czyścić. Może to być ciekawą rzeczą, ale przerywane nawet dobrymi pytaniami trochę się zaciemni.

Frankai miał świetny pomysł.

Droga redakcjo - myślę, że warto skorzystać.

U mnie już pojawił się "ktosiek" z postem nie na temat.

A gdyby zrobić "komentarz do dziennika Agnichy1704" i podobnie do innych.

Byłby porządek. I faktycznie powinno się zablokować możliwość wrzucania informacji do dziennika przez inne osoby niż autor.

Wszystko sie pogubi, a jak się pogubi to się znudzi.

pozdrowienia

Agnicha

Alicjanka i Yemiołka maja świetne pióro!!! Naprawdę. Inne dzienniki też mi się podobają, ale przy tych dwóch zataczam się ze śmiechu a ludzie w pracy patrzą na mnie jak na wariata http://www.muller-godschalk.com/msnimages/(I).gif śmieje się do monitora - zgłupiała!!!

Piszcie jeszcze - ja kcem jeszcze http://www.muller-godschalk.com/msnimages/

Przyłączam się do postulatu, żeby Yemiołka więcej pisała, bo lubię się pośmiać a styl masz pyszny!

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, pisać będę bo znalazłam w tym niespodziewaną przyjemność, ale żeby się zaśmiewać z tego co piszę to chyba coś przesadzasz Agnicha :smile:

Miłego dnia!

A.

Dołączam się do życzen - jedynie miałabym prośbę o załączanie także konkretnych informacji(np ile kosztowała Was instalacja, jaki piec, ile robocizna)

Jestem na podobnym etapie - stan surowy otwarty z dachem opapowanym (z wykończeniem ruszam dopiero od maja (KASA!)

i bardzo przydają mi się takie rzeczywiste dane do skalkulowania do którego etapu mi starczy przed zimą.

Pozdrawiam wszystkich piszących !

Majka - Czy koszty , które opisujesz dotyczą tylko parteru?

Doczytałam się, że dorobiliście też poddasze użytkowe - czy od razu go wykańczacie?

Nie wiem jak się przymierzyć, zwłaszcza do kosztów instalacji (całe mnóstwo rurek, złączek, kolanek. A robocizna? - z metra położonej rury czy kabla?, a jakieś punkty? poboru? o Boże :smile:

Przy okazji - bardzo zazdroszczę Ci mieszkania w Krakowie - to moje ulubione miasto (studia!) i bardzo żałuję, że los rzucił mnie gdzie indziej.

Zuzka, sprawa wygląda następująco; my staramy się nie umawiać na pojedyńcze elementy, ceny które podaję są z faktur lub z manka w portfelu :razz: poddasza narazie nie wykańczamy, ale wszystkie podciągi /elektryka, woda, kanalizacja, CO, odkurzacz centr./ są wykonane. Staram się tak planować roboty, żeby to co skończone nie było już ruszane. Z ekipą od wod-kan-co nie targowałam się, są dobrzy i jak powiedzieli to ma tyle kosztować /o 30% mniej niż u innych/ to płacilismy. A poza tym w trakcie robót dochodziło jeszcze pare innych moich żądań /rura do odkurzacza, dodatkowe krany zewn, kratka w garażu, zmiana wyjścia kanalizacji z domu, dopływ pow. do kominka/ nie bylo problemu. Będą u nas wykonywać jeszcze szambo, podłączenie pieca i kominka z płaszczem wodnym. Zuzka jeżeli chciałabys dokładniejsze kwoty każdej czynności mogłabym ew. przysłać Ci faksem, bo nie mam skanera, więc emalką się nie da. Serdecznie pozdrawiam Majka