agakz 10.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Spędziłam kolejne godziny przy kompie i nadal nic nie wiem... tzn wiem, że: 1. nie zależy mi na 2 agregatach, miałam taką lodówkę kilka lat i nigdy nie korzystałam z możliwości wyłączenia zamrażarki 2. nie kupię Liebherra ze względu na cenę - kupuję lodówkę rodzicom a ich pułap to jakieś 3-3,2 tys 3. Jak nas nie stać na prawdziwą komore biofresh czy vitafresh, to jakakolwiek zerowa, chillersafe, longfresh czy jakkolwiek to się nazywa jest lepsze niż nic... no i jeszcze musi mieć standardową wysokość zamrażarki czyli 3 szuflady. nadal nie wiem co kupić... może taka: http://www.ceneo.pl/355358 choć Candy nie słynie chyba z lodówek... to juz lepiej Whirpool: http://www.ceneo.pl/285823 mam Whirpoola pare lat i jest odpukac ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.12.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 zobacz może Liebherr CBP36560 - znalazłam ale jest to wolnostojąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.12.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 musi być zabudowana... a w każdej jak jest jedna funkcja, to nie ma drugiej, jak są wszystkie to kosztuje za dużo, no nie ma cudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 11.12.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 agakz, nie wiem, czy Ci w ten sposób pomogę, ale ja zdecydowałam się na lepszą lodówke bez bajerów zamiast tej z pesudobajerami...a Liebherra z biofreshem jeszcze kiedys sobie kupię ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.12.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 markdottir, a konkretnie jaką masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 11.12.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 taką: http://img.byttehnika.ru/bpics/600-790010611.jpg Liebherr CUP 35530 tylko nasza pusta jest kupiłam, bo w domu też mamy Liebherra i od wielu, wielu lat działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.12.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 trudnno trafic lodówke z dolnym zamrażalnikiem 2drzwiową z komora 0 czy bio-frech o wyskości około 160cm, sa albo 122cm albo 176 amoże Elektrolux ERZ 28800 - ceny od 3031 zl ?Chociaz te twoje linki do cCandy czy Whirpool też są niczego sobie. ( ze względu na cenę)Swoja droga czy nie przesadzamy uważając że kilko takie marki jak Liebherr, Siemiens, Bosch czy Elektorlux są niezawodne. U moich rodziców jest lodówkao nazwie Silesia, producenta nie pamiętam ale raczej polski i od przynajmniej 15 lat bez przerwy pracuje i jak dotąd ani myśli się zepsuc ( choc pewnie w porównaniu z obecnymi pozera dużo prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 12.12.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Anno, ale mi sie wydaje, ze nie chodzi o marke lodówki tylko o to, czy komora biofresh jest nia rzeczywiscie, czy tylko z nazwy.Bo jak ma sie komora w Liebherrze do plastkiowego pojemnika, który nie ma nawet osobnego nawiewu, tylko sobie wisi pod półką. Nie mam pojecia jakie magiczne zaklęcie reguluje temperaturę i wilgotność w czymś takim. I z biofreshem ma to tyle wspólnego, że na tym pojemniku napis ten widnieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 markdottir, zgadzam się z Tobą. Moich rodziców nie stać na lodówkę powyżej 4 tys., dlatego zakładam, że lepsza komora CTC czy jakkolwiek ktoś inny to nazywa niż zupełnie nic, skoro prawdziwa biosfresh odpada. Anna Broc Electrolux jest fajny, u nas odpada ze względu na niestandardowe drzwi do zamrazarki, do których nie dopasuję szafki pewnej szwedzkiej firmy na I Jest z nią ten problem, ze model wychodzi z handlu i trudno go już dostać, a nowy wchodzi od stycznia (ma na końcu 1 zamiast 0) ale jest droższy i też trudno go dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 12.12.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Macie rację, my poszukujemy czegos z funkcją *przedłużacza swiezości*, moja uwaga powstała pod wpływem lektury równiez innych wątków gdzie wychwala się najlepsze marki. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa bio-fresh czy komora 0, wierzę wiec osobom które wypowiedziały sie powyżej.Jeszcze troche podumam i zamówię cos chyba po Nowym Roku, chociaz jest obawa że sprzęt może podrożec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 06.01.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jestem prawie na 100% zdecydowana na model jn. http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search=yes&categoryID=0&searchText=siemens%20ki24fa50&inDesc=False&minPrice=0&maxPrice=99999999 mam nadzieje ze komory vita-fresh spelniaja swoja funkcje w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 06.01.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Widze,ze glownie kobiety sprawe lodowek opanowaly-moim skromnym,meskim zdaniem,powiem szczerze,ze wole miec dobrej marki lodowke z klasa A+ niz patrzec tylko na obecnosc jakiejs tam strefy biofresh.Nie mialem tego w poprzednich lodowkach,nie wiem czy to az tak nadaje i wydluza smak jedzeniu,ale akurat uwazam,ze to jest malo istotne w lodowkach.Jak cos ma sie zepsuc to sie zepsuje,jak cos macie sztucznie przechowywac- w sensie chlodzenia lub schladzania, to wole szybciej zjesc a nie wierzyc w funkcje Biofresh . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 06.01.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Alez model Siemens KI 24 FA 50 jest A+. Kobiety widocznie bardziej dbają o zdrowe odżywianie. A tak na poważnie to zalezy mi na przedłużaniu świeżosci bo nie mam chłodni czy piwnicy a nie chce aby ziemniaki zaczęły kiełkowac w lodówce po tygodniu.Sałata i pomidory też niech poleżą kilka dni. Nie chcę wydawac 3 -4 tys. na dużą lodówke wiec kosztem posiadania vita-fresh zdecydowałam się na małą z małym zamrażalnikiem- podręcznym, bo większy będzie stał w piwnicy ( która jest tylko z nazwy piwnicą bo na dole) Przy pewnej dyscyplinie przechowywania obiadu na drugi dzień nie w garnkach a w pojemnikach lub słoikach wszystko sie pomieści. ( przeważnie jesteśmy we dwoje wiec powinna wystarczyc 122 cm) Nie mam pojęcia jak to jest roziwązane technologicznie że w szufladzie sa inne warunki fizyczne niz w pozostałej częsci ale skoro coś takiego produkują poważne firmy to chyba jest to jakies udogodnienie i działa a nie jest tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 10.01.2008 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 wyszukałam cos takiego, z funkcja stay fresh, wyzsza niz Siemensa, o którym pisałam wcześniej, może więc ta?http://lodowka.hoover.pl/produkt/359firma Hoover też chyba niezła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts