Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówki z funkcja bio fresh

Anna Broc

Recommended Posts

Spędziłam kolejne godziny przy kompie i nadal nic nie wiem... tzn wiem, że:

1. nie zależy mi na 2 agregatach, miałam taką lodówkę kilka lat i nigdy nie korzystałam z możliwości wyłączenia zamrażarki

2. nie kupię Liebherra ze względu na cenę - kupuję lodówkę rodzicom a ich pułap to jakieś 3-3,2 tys

3. Jak nas nie stać na prawdziwą komore biofresh czy vitafresh, to jakakolwiek zerowa, chillersafe, longfresh czy jakkolwiek to się nazywa jest lepsze niż nic...

no i jeszcze musi mieć standardową wysokość zamrażarki czyli 3 szuflady.

nadal nie wiem co kupić... :-?

może taka:

http://www.ceneo.pl/355358

choć Candy nie słynie chyba z lodówek...

to juz lepiej Whirpool:

http://www.ceneo.pl/285823

mam Whirpoola pare lat i jest odpukac ok

trudnno trafic lodówke z dolnym zamrażalnikiem 2drzwiową z komora 0 czy bio-frech o wyskości około 160cm, sa albo 122cm albo 176

amoże Elektrolux ERZ 28800 - ceny od 3031 zl ?

Chociaz te twoje linki do c

Candy czy Whirpool też są niczego sobie. ( ze względu na cenę)

Swoja droga czy nie przesadzamy uważając że kilko takie marki jak Liebherr, Siemiens, Bosch czy Elektorlux są niezawodne. U moich rodziców jest lodówka

o nazwie Silesia, producenta nie pamiętam ale raczej polski i od przynajmniej 15 lat bez przerwy pracuje i jak dotąd ani myśli się zepsuc ( choc pewnie w porównaniu z obecnymi pozera dużo prądu.

Anno, ale mi sie wydaje, ze nie chodzi o marke lodówki tylko o to, czy komora biofresh jest nia rzeczywiscie, czy tylko z nazwy.

Bo jak ma sie komora w Liebherrze do plastkiowego pojemnika, który nie ma nawet osobnego nawiewu, tylko sobie wisi pod półką. Nie mam pojecia jakie magiczne zaklęcie reguluje temperaturę i wilgotność w czymś takim. I z biofreshem ma to tyle wspólnego, że na tym pojemniku napis ten widnieje...

markdottir, zgadzam się z Tobą. Moich rodziców nie stać na lodówkę powyżej 4 tys., dlatego zakładam, że lepsza komora CTC czy jakkolwiek ktoś inny to nazywa niż zupełnie nic, skoro prawdziwa biosfresh odpada.

Anna Broc Electrolux jest fajny, u nas odpada ze względu na niestandardowe drzwi do zamrazarki, do których nie dopasuję szafki pewnej szwedzkiej firmy na I :wink: Jest z nią ten problem, ze model wychodzi z handlu i trudno go już dostać, a nowy wchodzi od stycznia (ma na końcu 1 zamiast 0) ale jest droższy i też trudno go dostać :D

Macie rację, my poszukujemy czegos z funkcją *przedłużacza swiezości*, moja uwaga powstała pod wpływem lektury równiez innych wątków gdzie wychwala się najlepsze marki.

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa bio-fresh czy komora 0, wierzę wiec osobom które wypowiedziały sie powyżej.

Jeszcze troche podumam i zamówię cos chyba po Nowym Roku, chociaz jest obawa że sprzęt może podrożec.

• 4 weeks później...
Widze,ze glownie kobiety sprawe lodowek opanowaly-moim skromnym,meskim zdaniem,powiem szczerze,ze wole miec dobrej marki lodowke z klasa A+ niz patrzec tylko na obecnosc jakiejs tam strefy biofresh.Nie mialem tego w poprzednich lodowkach,nie wiem czy to az tak nadaje i wydluza smak jedzeniu,ale akurat uwazam,ze to jest malo istotne w lodowkach.Jak cos ma sie zepsuc to sie zepsuje,jak cos macie sztucznie przechowywac- w sensie chlodzenia lub schladzania, to wole szybciej zjesc a nie wierzyc w funkcje Biofresh :-).

Alez model Siemens KI 24 FA 50 jest A+.

Kobiety widocznie bardziej dbają o zdrowe odżywianie. :D

A tak na poważnie to zalezy mi na przedłużaniu świeżosci bo nie mam chłodni czy piwnicy a nie chce aby ziemniaki zaczęły kiełkowac w lodówce po tygodniu.Sałata i pomidory też niech poleżą kilka dni.

Nie chcę wydawac 3 -4 tys. na dużą lodówke wiec kosztem posiadania vita-fresh zdecydowałam się na małą z małym zamrażalnikiem- podręcznym, bo większy będzie stał w piwnicy ( która jest tylko z nazwy piwnicą bo na dole) Przy pewnej dyscyplinie przechowywania obiadu na drugi dzień nie w garnkach a w pojemnikach lub słoikach wszystko sie pomieści. ( przeważnie jesteśmy we dwoje wiec powinna wystarczyc 122 cm)

Nie mam pojęcia jak to jest roziwązane technologicznie że w szufladzie sa inne warunki fizyczne niz w pozostałej częsci ale skoro coś takiego produkują poważne firmy to chyba jest to jakies udogodnienie i działa a nie jest tylko z nazwy.