Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biura podróży godne polecenia

ambroma

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

byliśmy z Itaką 2 razy, w tym roku jedziemy znowu :lol: myslę, że jak zawsze będzie ok.

majcia jeśli Ci tutaj nikt nie odpowie, poczytaj sobie opinie o hotelu na travelplanet.pl

A jeszcze mam pytanie odnosnie lotów z Itaka. Wyczytalam ze na Krete lataja cypryjskimi liniami :cry: Lecialas moze tymi liniami ? :roll:

byliśmy z Itaką 2 razy, w tym roku jedziemy znowu :lol: myslę, że jak zawsze będzie ok.

majcia jeśli Ci tutaj nikt nie odpowie, poczytaj sobie opinie o hotelu na travelplanet.pl

A jeszcze mam pytanie odnosnie lotów z Itaka. Wyczytalam ze na Krete lataja cypryjskimi liniami :cry: Lecialas moze tymi liniami ? :roll:

nie, ale za to 2 x egipskimi 8) , teraz własnie też lecimy cypryjskimi, ale to przeca dodatkowa atrakcja :lol:, dam znać jak było pod koniec marca :wink:

nie, ale za to 2 x egipskimi 8) , teraz własnie też lecimy cypryjskimi, ale to przeca dodatkowa atrakcja :lol:, dam znać jak było pod koniec marca :wink:

acha

leciałam z konferencji kawałek wewnętrznymi liniami brazylijskimi. Samolot mały i pełen lekarzy a tu nagle odzywa się pilot głosem, jakby się helu nałykał, z przerwami na swisty i furczenia.

Popatrzyliśmy po sobie, siedziałam koło niemca, mówię - napad astmy. On - zapalenie krtani. Za nami kolega szwed przechylił się i zapytał -dobrze, dobrze, ale kto poprowadzi ten samolot. :lol: :lol: :lol: W czasie tej godziny lotu ciągle ktoś pytał obsługę "jak się czuje pilot". Jak wysiadłam, to poczułam taką ulgę, jak nigdy wcześniej i obiecałam sobie - pociągiem, pieszo, ale nigdy więcej żadnymi wewnętrznymi liniami.

acha

leciałam z konferencji kawałek wewnętrznymi liniami brazylijskimi. Samolot mały i pełen lekarzy a tu nagle odzywa się pilot głosem, jakby się helu nałykał, z przerwami na swisty i furczenia.

Popatrzyliśmy po sobie, siedziałam koło niemca, mówię - napad astmy. On - zapalenie krtani. Za nami kolega szwed przechylił się i zapytał -dobrze, dobrze, ale kto poprowadzi ten samolot. :lol: :lol: :lol: W czasie tej godziny lotu ciągle ktoś pytał obsługę "jak się czuje pilot". Jak wysiadłam, to poczułam taką ulgę, jak nigdy wcześniej i obiecałam sobie - pociągiem, pieszo, ale nigdy więcej żadnymi wewnętrznymi liniami.

Właśnie obawiam sie ze jak moja córcia przeleci sie takimi cypryjskimi liniami to juz wiecej nam do samolotu nie wsiadzie :roll: Ale nic czas pokaze... czekam na wiesci w marcu :D

Właśnie obawiam sie ze jak moja córcia przeleci sie takimi cypryjskimi liniami to juz wiecej nam do samolotu nie wsiadzie :roll:

to wsadź ją do pociągu - daaawno temu byłam niewiele starsza niż Twoja córcia teraz i jechałam prawie trzy doby pociągiem do Bułgarii... i do teraz jakoś żyję i nie mam wstrętu do pociągów :roll:

wszystko teraz takie francuskie pieski... :evil:

Pozdrawiam,

Armidia

Właśnie obawiam sie ze jak moja córcia przeleci sie takimi cypryjskimi liniami to juz wiecej nam do samolotu nie wsiadzie :roll:

to wsadź ją do pociągu - daaawno temu byłam niewiele starsza niż Twoja córcia teraz i jechałam prawie trzy doby pociągiem do Bułgarii... i do teraz jakoś żyję i nie mam wstrętu do pociągów :roll:

wszystko teraz takie francuskie pieski... :evil:

Pozdrawiam,

Armidia

Moje dziecie dalekie jest od francuskiego pieska :evil: poprostu to bedzie jej pierwszy lot w zyciu i chcialabym zeby nie bylo ostatni ... tyle.. :roll:

Właśnie obawiam sie ze jak moja córcia przeleci sie takimi cypryjskimi liniami to juz wiecej nam do samolotu nie wsiadzie :roll: Ale nic czas pokaze... czekam na wiesci w marcu :D

tym się nie martw. dzieci z zasady sie nie boja, przejmują strach rodziców :lol: A lot na pewno będzie jej się podobał. Tylko nie wiem, jak tobie :lol:

Tak mi się wydaje po analizie kilku opinii negatywnych na temat biur, że piszą je często osoby mało samodzielne i niezaradne. Często piszą, że rezydent się nie pojawia - mi jest on całkowicie zbędny, bo wolę sama sobie organizować czas, a język angielski i niemiecki znam, więc sobie poradzę. Opinie na temat pokojów - negatywne z reguły w krajach arabskich - wiadomo, że tamte 3 * nie odpowiadają europejskim, ja jestem tego świadoma i wybrałabym hotel 4*.

Opinie na temat słabego jedzenia też mnie nie przekonują, bo ja wybieram wycieczki tylko ze śniadaniami, żebym mogła wypróbować prawdziwą lokalną kuchnię. A więc nie ma się co tak bardzo chyba przejmować.

majcia, tak na rozwianie wątpliwości :D

itaka dała radę:) od lotu począwszy. wygodne( jak na czartery) nie

stare samoloty eurocyprii spisały się super.

tak więc ciesz się już wakacjami i nie martw na zapas :lol:

Dziekuje bardzo :D Jestesmy juz prawie zdecydowani.. Moje dziecie juz sie doczekac nie moze... Tak w sumie to chyba sie starzeje :lol: Jak mialam jakies 16 lat latalam pare razy w roku na trasie Polska -Nigeria i nie pamietam zebym sie bala :roll: A nawet jak lecialam nigerysjkimi liniami ( to bylo przezycie :lol: ) to raczej czulam tylko lekki niepokoj czy aby napewno dolece a teraz.... hmmm za duzo myślę ... Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
ja ostatnio korzystałam z usług biura sun&fun i miałam mega stracha, ale obsługa była super, transfery bardzo sprawne, rezydent bez zastrzeżeń.

Jestem ciekawa czy ktoś z Was też z nimi wypoczywał?

Ja właśnie wykupiłam wczasy z tego biura. Wylot na początku czerwca- mam nadzieję, że będzie tak, jak piszesz. Agent też bardzo nam zachwalał to biuro.

a dokąd się wybierasz jeśli to nie tajemnica :wink:

ja w tym roku na 90% mam wybrany hotel z Exim'u chociaż jeszcze z nimi nie byłam i jak każde biuro ma tyle samo zwolenników co przeciwników :roll: a czytając opinie o biurach i samych hotelach można dostać bólu głowy i szczerze odechciewa się wyjazdu.

a co to za hotel? może zweryfikuję swój wybór :wink:

Coral Sea Imperial Resort (dawny Conrad) w Sharm. Ale jeżeli chcecie jechać później niż maj, to nic z tego, bo zamykają go na pół roku w celach gruntownego remontu.

Mają jedną z najpiękniejszych raf w Sharm, łagodne zejście do ogromnej piaszczystej plaży. Do tego rewelacyjne jedzenie. Tyle, ze jest daleko od centrum, ale dla nas nie ma to żadnego znaczenia.

Czytałam Twój post z zapytaniem o hotele, ale nigdy nie byłam w Hurgadzie, więc nic poradzić nie mogę. Słyszałam tylko o Iberotel AquaMarine Resort , że to fajny hotel, ale ile w tym prawdy i jaki jest w porównaniu do innych trudno mi powiedzieć.

My pojechaliśmy pierwszy raz zasugerowani opiniami o rafie na gazetowym forum, ale masz stuprocentową rację, teraz, co głos to inna opinia.

a co to za hotel? może zweryfikuję swój wybór :wink:

Coral Sea Imperial Resort (dawny Conrad) w Sharm. Ale jeżeli chcecie jechać później niż maj, to nic z tego, bo zamykają go na pół roku w celach gruntownego remontu.

urlop mamy we wrześniu.

nadal szukam, przebieram, czytam, oglądam nawet zdjęcia satelitarne poszczególnych hoteli, ale tak naprawdę to te hotele mają podobny standard, a słońce i ciepła woda to jest, to czego potrzebuję :)

a dokąd się wybierasz jeśli to nie tajemnica :wink:

ja w tym roku na 90% mam wybrany hotel z Exim'u chociaż jeszcze z nimi nie byłam i jak każde biuro ma tyle samo zwolenników co przeciwników :roll: a czytając opinie o biurach i samych hotelach można dostać bólu głowy i szczerze odechciewa się wyjazdu.

Wybieramy się do Egiptu, do Hurgady.