AXENTY 04.12.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Pytanie z pozoru proste, tak jak w temacie: Czym mocować ciężką umywalkę w siporeksie?Kupiłem wielka umywalkę i muszę ją zamocować w ścianie z siporeksu. Typowe śruby nie wzbudzają mojego zaufania, ale nie widzę żadnych takich, które by mi się podobały. Może któryś z forowiczów poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.12.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 wkrety 12mm i dyble nie beda OK ?? ile wazy ta umywalka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 05.12.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Wydają mi się zbyt słabe. Nie chodzi o ich wytrzymałość stricte, ale musiałyby byc chyba baaaaardzo długie. Po prostu obawiam się, że zwykły plastikowy kołek długości 80mm wyrwie się z cegły siporeksowej.Umywalka waży jakieś 25kg i ma głębokość od ściany około 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.12.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 to wkuj w sciane prety gwintowane, takie jak do mocowania murlat.wtedy bedziesz mogl wziac kapiel w tej umywalce .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 07.12.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jaaaasne:) może zrezygnuję z wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 07.12.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 są takie specjalne dyble z duzą ilościa nie wiem jak to nazwać listków które zabezpieczają przed wyciągnęciem, tak że nawet ja się wsadzi sam dybel to ciężko go wyciągnąć palcami, na samym początku też mają boczne ząbki na długości około 0,5 d0 około 1cm które po wkręceniu śruby sie zozpychaja i to w miejscu gdzie natrafią na płytkę. a płytki w łazience na pewno masz. Ja zawsze do siporeksu kupuje takie chyba wkręt metu no i otwór musi być bardzo ciasny nie jakiś rozwiercony to bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.12.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Są specjalne kołki do BK. Takie ślimaki, jak do styropianu, tylko mniejsze.Ja bym jednak montował na klej dwuskładnikowy. Kupujesz kołki, osłony, klej, aplikator, wkręty i możesz na tym powiesić bardzo ciężką umuwalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 09.12.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Można sobie dopomóc tym:http://www.koelner.pl/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 10.12.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 no nie glupia ta zywica nie glupia , a nie wystarczylo by jakiegos stelaza zrobic co by zarazem ladnie wygladal i spelnial role nosna mozna lekko go wkuc w sciane zeby go ukryc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 11.12.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ja myślałem podobnie jak Krzysztofik, lecz zamiast żywicy klej do Ytonga + jak najdłuższy i jak najgrubszy kołek (duża powierzchnia styku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 12.12.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Można sobie dopomóc tym: http://www.koelner.pl/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=154 Faktycznie to byłoby najlepsze, ale drogie jak zaraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Można sobie dopomóc tym: http://www.koelner.pl/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=154 Faktycznie to byłoby najlepsze, ale drogie jak zaraza Chodzi o technologie, ukradniesz na chwile i niech tkwi w Twojej ścianie Nie potrafisz samemu zorganizować takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 13.12.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Inne firmy też to mają. Poszukaj w sklepach. Można też na zwykły klej dwuskładnikowy - epidian, distal (historia) lub nowe wynalazki typu poxy...W BK niepotrzebna jest siatka trzymająca klej (przydatna tylko w pustakach). Mogą być też zwykłe kołki. Do nich wkręty, ale bez łba, tylko zakończone gwintem metrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 16.12.2007 02:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dzięki za wszystkie rady! Umywalka wisi (długie wkręty, klej do gazobetonu) i służy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 16.12.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts