SYLWIA W. 04.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Mili Forumowicze, Proszę o poradę dotyczącą wyboru dekodera cyfrowego. Zdecydowani jesteśmy - jak w temacie - na Polsat, jednak nie wiem jaki dekoder. Polsat ma 4 - dwa tzw. zwykłe, jeden z twardym dyskiem i możliwością nagrywania, no i jeden HD. Który będzie najlepszy? Czy HD się opłaca, czy aby programy nadawane są w tej rozdzielczości? Jestem blada w tych tematach, dlatego uprzejmie proszę o sugestię i uwagi. Dziękuję Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 04.12.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 to nie miejsce na takie pytania, ale poniewaz jestes blada wiec sie skusilem. Tylko z twardym i niekoniecznie Polsata, byleby nie prostata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 04.12.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 kup z dekoderem HD jeśli takowy TV posiadasz lub planujesz niedługo kupić , jeśli nie to nie bierz tego z dyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.12.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Też się nad tym zastanawiałem i stwierdziłem że dekodera z twardym dyskiem nie opłaca się brać. Opłaty za dekoder z dyskiem w skali roku wychodzą drogo. Taniej wyjdzie się kupić nagrywarkę DVD z twardym dyskiem, a w Polsacie wybrać zwykły dekoder Samsunga, który ma opcję timera, czyli może włączyć się i wyłączyć o określonej godzinie, więc można zaprogramować na nagrywarce nagranie gdy nie ma nas w domu. Kłopot z tym, że trzeba programować czas nagrywania na dwóch urządzeniach. Zaleta: z nagrywarki DVD z dyskiem można zgrać zarejestrowane programy na DVD, z dekodera z dyskiem zgrać się nie da (no chyba, że ktoś chciałby po prostu włączyć odtwarzanie programu i jednocześnie nagrywać na nagrywarkę podłączoną do telewizora ale trwa to wtedy tak długo jak całe nagranie). Na twardy dysk dekodera nie da się wgrać też żadnego filmu z urządzenia zewnętrznego po to aby był na twardym dysku i aby można było szybko go uruchomić (czyli nie wgram na niego z płyty DVD ulubionej bajki mojej córki).Ponadto nagrywarka DVD z twardym dyskiem może służyć jako odtwarzacz DVD, CD, mp3 (o ile już wcześniej się nie ma zwykłego odtwarzacz DVD). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 04.12.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Mili Forumowicze, Proszę o poradę dotyczącą wyboru dekodera cyfrowego. Zdecydowani jesteśmy - jak w temacie - na Polsat, jednak nie wiem jaki dekoder. Polsat ma 4 - dwa tzw. zwykłe, jeden z twardym dyskiem i możliwością nagrywania, no i jeden HD. Który będzie najlepszy? Czy HD się opłaca, czy aby programy nadawane są w tej rozdzielczości? Jestem blada w tych tematach, dlatego uprzejmie proszę o sugestię i uwagi. Dziękuję Sylwia poszukaj odpowiedzi tutaj: http://forum.dvhk.pl/forumdisplay.php?f=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.12.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Bierz samsunga, echostary są kiepskie.HDD lepiej zastąpić nagrywarką, HD to przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWIA W. 05.12.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Bardzo Wam wszystkim dziękuję !!! Teraz jestem już mniej "blada", myślę, że będzie zwykły samsunga, ponieważ tez mi się tak zdawało, iż HD jeszcze długo nie będzie w pełni wykorzystany. Jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts