Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cyfrowy Polsat - który wybrać dekoder?

Recommended Posts

Mili Forumowicze,

Proszę o poradę dotyczącą wyboru dekodera cyfrowego.

Zdecydowani jesteśmy - jak w temacie - na Polsat, jednak nie wiem jaki dekoder. Polsat ma 4 - dwa tzw. zwykłe, jeden z twardym dyskiem i możliwością nagrywania, no i jeden HD.

Który będzie najlepszy?

Czy HD się opłaca, czy aby programy nadawane są w tej rozdzielczości?

Jestem blada w tych tematach, dlatego uprzejmie proszę o sugestię i uwagi.

Dziękuję :D

Sylwia

Też się nad tym zastanawiałem i stwierdziłem że dekodera z twardym dyskiem nie opłaca się brać. Opłaty za dekoder z dyskiem w skali roku wychodzą drogo.

Taniej wyjdzie się kupić nagrywarkę DVD z twardym dyskiem, a w Polsacie wybrać zwykły dekoder Samsunga, który ma opcję timera, czyli może włączyć się i wyłączyć o określonej godzinie, więc można zaprogramować na nagrywarce nagranie gdy nie ma nas w domu. Kłopot z tym, że trzeba programować czas nagrywania na dwóch urządzeniach.

Zaleta: z nagrywarki DVD z dyskiem można zgrać zarejestrowane programy na DVD, z dekodera z dyskiem zgrać się nie da (no chyba, że ktoś chciałby po prostu włączyć odtwarzanie programu i jednocześnie nagrywać na nagrywarkę podłączoną do telewizora ale trwa to wtedy tak długo jak całe nagranie).

Na twardy dysk dekodera nie da się wgrać też żadnego filmu z urządzenia zewnętrznego po to aby był na twardym dysku i aby można było szybko go uruchomić (czyli nie wgram na niego z płyty DVD ulubionej bajki mojej córki).

Ponadto nagrywarka DVD z twardym dyskiem może służyć jako odtwarzacz DVD, CD, mp3 (o ile już wcześniej się nie ma zwykłego odtwarzacz DVD).

Mili Forumowicze,

Proszę o poradę dotyczącą wyboru dekodera cyfrowego.

Zdecydowani jesteśmy - jak w temacie - na Polsat, jednak nie wiem jaki dekoder. Polsat ma 4 - dwa tzw. zwykłe, jeden z twardym dyskiem i możliwością nagrywania, no i jeden HD.

Który będzie najlepszy?

Czy HD się opłaca, czy aby programy nadawane są w tej rozdzielczości?

Jestem blada w tych tematach, dlatego uprzejmie proszę o sugestię i uwagi.

Dziękuję :D

Sylwia

poszukaj odpowiedzi tutaj:

http://forum.dvhk.pl/forumdisplay.php?f=65