Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[AUKCJA 2007] Tu licytujemy kartki po 20 zł

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zaklepane :D

SPOTKANIE Z CHOINKĄ

Choinko zielona, pachnąca jak las,

my ciebie lubimy, a ty lubisz nas.

Wczoraj rosłaś na polanie,

dzisiaj przyszłaś do nas.

Jakie miłe to spotkanie,

choinko zielona.

Choinko zielona...

Jeszcze szumią głosy ptasze

między gałązkami.

Teraz stoisz w całej krasie,

a my tak śpiewamy.

Choinko zielona...

Powiesimy świecidełka

i wydmuszki z jajek,

żebyś była taka piękna,

jakbyś wyszła z bajek!

Choinko zielona...

Aukcja powoli zbliża się do końca.. zostały 3 dni.

Wiele osób przyniosło tutaj serce na dłoni, pięknie wspomagając akcję pomocy.

Dziękujemy Wam bardzo :D

Mamy jeszcze 16 niezlicytowanych kartek.

Jedynie 16 kartek czy aż 16 kartek ? :roll: To będzie wiadome w niedzielę, o 20.00..

Kartki - dzieła "zlicytowały się" szybciutko, Mikołaje też..

A przecież te 16 kartek też jest dziełami. Każda z nich. Każda.

I w każdej z nich tkwi nadzieja na docenienie dziecięcej pracy...

Tak sobie zerknąłem w Internet, i chyba 20 zł wystarczy mniej więcej na dwa dni wyżywienia takiego brzdąca.

Zatem 16 kartek kupionych za minimalną stawkę to coś około 32 dni "jedzeniowobrzdącowych" ;)

Za 16 kartek dwójka dzieci będzie mogła jeść przez ponad 2 tygodnie..

Czy ja to dobrze policzylem ? :roll:

Czy naprawdę tak mało trzeba, by przez jakiś czas zaspokoić jedną z najwazniejszych potrzeb bytowych ?

Redakcja dokłada do wylicytowanych dziś kartek kultowy kubek Muratora.. kubków chyba wystarczy.. ;)

Tak, ja wiem, że czasem do tego własnego dobrego serca trzeba dołożyć więcej: wypełnić przekaz, iść na pocztę czy do banku, poczekać w kolejkach, w przedświątecznym rozgorączkowanym tłumie, ponieść dodatkowe oplaty..

Można też troszkę poklikać myszą, jeśli ktoś ma konto internetowe - wtedy jest bardzo, bardzo łatwo.

Ale za to można sobie wyobrazić, a może w przyszłości także obejrzeć na zdjeciach radosny uśmiech tych, którzy nie mają tak wiele szczęścia w życiu jak większość Forumowiczów.

Czasem jest to bardzo, bardzo proste :D

Zapraszamy :D

Zespół Ognisk Wychowawczych im. K. Lisieckiego "Dziadka".

Poniżej fragment o Ognisku "Praga". Ważne miejsce dla mnie, choć nie musiałem nigdy tam bywać, ale mieszkalem 3 przecznice dalej..

Najstarsza placówka w Warszawie nadal odnosi się do specyficznych realiów Pragi, której obraz wcale nie uległ złagodzeniu po upływie osiemdziesięciu lat od założenia ogniska przez Kazimierza Lisieckiego. Rodziny podopiecznych w 90 proc. korzystają ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej, są lokatorami zajmowanych na dziko pustostanów, podopieczni zaś to często "dzieci kuratorskie". Potrzeba im wyżywienia i pomocy bytowej, a dopiero później można zająć się ich nadpobudliwością, niedowartościowaniem i aspiracjami.

>>> http://www.remedium-psychologia.pl/2004_9_10.htm

>>> http://www.zow.pl

A kubeczki dla mnie przeznaczone przekaż na jakąś aukcję. Może też zarobią na dzieciaczki. dzięki.

coś mi tak pachnie, że Redakcja coś kombinuje jeszcze ;)

a licytujacych dzisiaj [i wczoraj] zapraszam po kubeczek - na razie jeszcze są ;)

>>> http://forum.muratordom.pl/post2218407.htm#2218407

>>> Queen - Thank God it's Christmas