Gość xrrr82 12.08.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Jaka jest kolejnosc warstw izolacyjnych jesli uzywamy tego wynalazku?Mam sciane 2 warstwowa bk + styropian . Dodam ze mam na mysli izolacje fundamentu tzn od lawy az po bloczki z bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 12.08.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Ja na ściany piwniczne (od ławy do 0,5 m nad poziomem terenu) położyłem Fondaline od zewnątrz. W kierunku wnętrza pod Fondaline poszło:1) siatka z włókna szklanego zatopiona w Atlas Stopter K202) Styropian FS20 frezowany klejony na K20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xrrr822 12.08.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 bo moj kumpel dal folie fondaline bezposrednio do bloczkow betonowych potem styropian i to wszystko zabezpieczyl kolkami no i jakos styropian wykonczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 12.08.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 bo moj kumpel dal folie fondaline bezposrednio do bloczkow betonowych potem styropian i to wszystko zabezpieczyl kolkami no i jakos styropian wykonczyl. Kołkami przebijał membranę? Chyba nie jest to dobry pomysł. Mój majster i kierownik budowy stosowali inną szkołę - zamalować dysperbitem, przykleić styropian, potem klej na siatce, zaizolować i obłożyć folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC 13.08.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Czy warto przyklejać membranę w momencie, gdy dom jest juz otynkowany i obłozony cokół klinkierem. Nie wiem, czy izolacja p/wilgociowa jest dobra (dom kupiony w stanie surowym ). Na jaka wysokość odkopywać fundament i czy to robić etapami - membrana ma 1 metr wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 as Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xrrr82 19.08.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 No to w koncu jak sie powinno robic bo juz zaczynam glupiec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts